rusic 261 Napisano Jun 9, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan sve stho mozhe jako lako da se uradi kod mene se uzhasno iskomplikuje (skidanje lanchanika uz pomoc brusilice itd )... jutros pre posla krenem da zamenim plochice u prednjoj kochnici.. skinem ona dva 12icom.. otshrafim one zashtitne kapice i krenem imbusom donji shraf i bez ikakvog napora on izadje.. onaj drugi me sachekao na kraju balade i lupio mi shamar on je SKROZ oblajznuo... nema teorije da ga izvuchem... plochice su mi pred kraj... ima li neko ideje ili da odem i kupim celu kochnicu razmishljam da nekim tankim kljeshtima izmedju kochionih plochica uhvatim shipku pa probam tako da je otshrafim... i moram da vidim dal imaju taj chudni shraf u centru s... uf.... ideje? majstori koji me nece odrati a znaju shta rade? i onako sam planirao da menjam i onaj gore kochioni klip... ne izbacuje ga nazad pa ostane unutra i onda polako izlazi.. mislim da se ili feder sabio, ili su gumice propale.. ko zna.. uglavnom, cela prednja kochnica mi je veliki problem vec neko vreme... shta preporuchujete? mozhda bih sve zamenio chisto da budem miran... samo moram da razmotrim cifre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jun 9, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da zavariš imbus u šraf (a posle baci i jedno i drugo). Tako ćeš sačuvati čeljust, a šraf može da se nađe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Jun 9, 2009 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Torax sekac u oblajznutu glavu, udari cekicem par puta i pokusaj opet da odvrnes, ako ne uspe, neko varenje ne gine. U svakom slucaju, strugar kasnije moze da napravi novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Jun 9, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Nisam skroz ukapirao šta je oblajznulo. Ako je glava štafa pa ne mož' da ga "ufatiš", ima u Merkuru alat za odvijanje sa levim navojem. Izgleda kao šraf sa konusom i navojem na vrhu. Samo zabušiš ono što je ostalo od šrafa u materijalu, i kreneš da ušrafljuješ ovaj levi u njega. Pošto ima levi navoj on će da se uteže u postojeći šraf, a ovaj drugi će da se odvija iz materijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jun 9, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan sa varenjem teshko jer je ovaj shraf unutar navoja oko 1cm u dubinu pa ne mozhe da se pridje... probao bih sa ovim kontra navojem .. deluje kao dobar plan samo moram prvo da kupim ovaj chudni shraf... sad cu zovem centar s da vidim dal' imaju na lageru .. hvala struchnjaci a shto se majstora tiche kome bih mogao da odnesem kochioni cilindar (poruchim od saleta iz trstenika) da mi montira to.. chujem da je pipava postavka tih gumica itd pa ne bih da se zezam sam.. ostalo sve radim sam ali ovo i zamenu lamele bih ipak prepustio nekom struchnijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 10, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Može "svinjski rep", a može i var. ps. Ko uspe da ubuši taj šraf od čeljusti, ima od mene dvaes s lukom ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 10, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nema teorije da se ubusi taj sraf,osim ako u merkuru nema nekih carobnih burgija. Odi u bilo koji auto servis,izvadice ti to.Bar bi trebalo... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Jun 11, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan dolazi vikend... imam misiju... moram da reshim ovo pod hitno plochice su skoro mrtve... kochim zadnjom idem kod nekog majstora.. necu da se pravim pametan sa svojim kucnim alatkama.. samo cu unishtiti shraf josh vishe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...