Jump to content

Moto Zajednica

Veci agregat u Rebel 125!!!!!

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova

Da li neko zna koji veci agregat moze da se ubaci u navedeni bez nekih vecih prepravki????????Znam da moze od Rebela 250 ali naci taj agregat je prosto receno ne izvodljivo makar koliko sam ja upucen(Trazio sam po nekim nasim i stranim sajtovima)!!!!!!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

samo ne uzimaj keeway - imaju tvornicku gresku koja se neda otkloniti,preljeva 1. cilindar,zalijeva svjecicu i uredno biva neisporavan :(

Otkud to??? Kako se neda otkloniti, mora da je moguce nesto. Svejedno, nije model koji njemu zavrsava posao.

Treba ti Parallel Twin. Posao ti zavrsavaju Qingqi qm250, Kinroad xt250-16 i Sprint prince 250. Naravno, lako je moguce da je neki nozac drugaciji i da nije sve sraf na sraf, ali ne bi trebao da bude veci problem. Uglavnom su ljudi zadovoljni ovim agregatima, niko se preterano nije zalio.

• Svrati ponekad, 307 postova

samo ne uzimaj keeway - imaju tvornicku gresku koja se neda otkloniti,preljeva 1. cilindar,zalijeva svjecicu i uredno biva neisporavan :(

Otkud to??? Kako se neda otkloniti, mora da je moguce nesto. Svejedno, nije model koji njemu zavrsava posao.

Treba ti Parallel Twin. Posao ti zavrsavaju Qingqi qm250, Kinroad xt250-16 i Sprint prince 250. Naravno, lako je moguce da je neki nozac drugaciji i da nije sve sraf na sraf, ali ne bi trebao da bude veci problem. Uglavnom su ljudi zadovoljni ovim agregatima, niko se preterano nije zalio.

nepostoji greska,odnosno sve je o.k. ali nije :o :-\

mjenjali elektroniku(radio 2 sedmice)

mjenjali karburator(5 dana radilo)

jacinu svjecica(410km)

kut paljenja na radilici(10 dana)

kad oce raditi radi,kad nece *ebi ga...nece.

prodao sam ga,uredno servisiranog,odrzavanog sa "nepostojecim" kvarom za pola para samo da ga ne zapalim(doslovno)

i zakleo se bogu dragom,nikad vise kinez.

slucaj nije samo kod mene 95 ispitanih vlasnika je imalo isti ili slican problem(onih 5% nije htjelo priznat ;D )

a svadjanje i vucaranje po sudovima nema smisla,jer treba i para i zivaca a to mi nije jaca strana ;)

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Nemoj da se glupirash da PROVERENI HONDIN agregat menjas za KINESKI KRSH sa 125 kubika vishe koji ce MOZDA malko bolje ici i MNOGO chesce se kvariti. Cuti i VOZI ako hocesh jachi motor prodaj REBELA i kupi jachi MOTOR(ne agregat). kad ga budesh prodavao ko ce hteti da kupi HONDU sa iskarabudzenim agregatom sa SLUPANOG KINEZA!?!?!? >:(

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Nemoj da se glupirash da PROVERENI HONDIN agregat menjas za KINESKI KRSH sa 125 kubika vishe koji ce MOZDA malko bolje ici i MNOGO chesce se kvariti. Cuti i VOZI ako hocesh jachi motor prodaj REBELA i kupi jachi MOTOR(ne agregat). kad ga budesh prodavao ko ce hteti da kupi HONDU sa iskarabudzenim agregatom sa SLUPANOG KINEZA!?!?!? >:(

Sasvim se slazem sa ovim. Neces dozivotno voziti jedan isti motor a kad dodje do prodaje, klinac. Puknes pare bezveze za glupost. Mislim da ti je mnoooogo bolje da prodas rebela i da pare koje bi dao za masinu od kineza i za ubacivanje te masine skupis i lepo kupis jaci motor. Glupo je staviti 250 ccm na ram od 125ccm, da je tako lako onda bi svi umesto 750 ccm stavljali 1100ccm.

I takodje se zapitaj sta se desava sa ramom, kocenjem, masom motora, centriranjem motora. Jednostavno ostavi stvari onakve kakve ih je fabrika zamislila i znaces na cemu si.

• Drug član, 2265 postova
Glupo je staviti 250 ccm na ram od 125ccm, da je tako lako onda bi svi umesto 750 ccm stavljali 1100ccm.

I takodje se zapitaj sta se desava sa ramom, kocenjem, masom motora, centriranjem motora. Jednostavno ostavi stvari onakve kakve ih je fabrika zamislila i znaces na cemu si.

Nije, zato sto su isti, i predvidjeni za oba agregata. Pricamo o redu velicina ispod 20ks, tako da sve to nema previse smisla. Da je hteo da stavi agregat od npr. GPZ-a, onda bih se slozio.

Nemoj da se glupirash da PROVERENI HONDIN agregat menjas za KINESKI KRSH sa 125 kubika vishe koji ce MOZDA malko bolje ici i MNOGO chesce se kvariti.
Agregati na kinezima su najsvetlija tacka, bar sto se tice modela koji njemu odgovaraju, a verovatno bi imao i malu kilometrazu agregat koji bi nasao. "MOZDA malko bolje ici" ne pije vodu, razlika je drasticna. Izjava bi imala smisla ako bi poredili sa Rebel od 250ccm, jer je u odnosu na njega zaista malko jaci (oko 1-2ks, zbog dva karburatora, vise rebara za hladjenje, i mozda jos ponesto drugacije podeseno).

Sto se tice mase motora, razlika je svega u kilogram - dva. Ustvari jedine razlike izmedju dva agregata su u bloku i klipovima (mozda i glavi, za to ne znam).Dao si mi novu ideju, mozda i pametniju. Slupanog kineza bi bio mozda i problem naci jer su delovi jeftini pa se isplati popravljati, a i obiluju sipkama i crash barovima, pa steta retko kad bude prevelika.

Shomiysss mozda da pokusas da pazaris blok i cilindre, i samo to zamenis, eventualno karbove, ako ne uspes da nastelujes ovaj za vecu kubikazu.

Naravno, jos se raspitaj i proveri da li je zaista sve tako pre nego sto krenes u kupovinu.

. Mislim da ti je mnoooogo bolje da prodas rebela i da pare koje bi dao za masinu od kineza i za ubacivanje te masine skupis i lepo kupis jaci motor.
Verovatno.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Ovo za Rebela i ja mogu da potvrdim.Ram za 125 i 250cc su identichni.Ista pricha je i sa Yamahom.

Ja bi predlozio, samo ako ti je ram u extra stanju, da potrazis agregat rebela od 250cc, kupis novi set lanchanika, promenish dizne i gootovo.

U sushtini izaci ce te isto ko i da prodas ovaj i kupis neki rebel od 250cc, ali sa razlikom da makr na ovom svom znas sta mu valja a sta ne ;)

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Jel se to da posle bez problema registrovati ?

Aj stavi fotku od te tvoje Rebel-ke, da vidimo kakva je, ako možeš (hoćeš)!

Hocu samo da je slikam ;D!Nasao sam motor jeftino in US sada je samo fora kako ga doneti odatle ;D ;D

Zao mi je sto moram ovo da ti javim ali zaboravi na tu varijantu.

Transport odatle ce te izaci najamnje 500-600 eura. +porez + carina +100e spediterske usluge + cena mashine + cuvanje (lezarina) u luci 2000 dinara po danu, a jako vole da kilave dok ne srede papire......

A jel izvodljivo da mi ortak to donese avionom posto je on tamo?

Ma tim bolje, ali opet placas troskove transporta aviona(naplacuju po kilogramu ako se dobro secam), koji nisu jeftini nimalo i opet placas sve ove dodatne troskove.Opet moras placati carinu, spediterske usloge, porez i lezarinu +mashinu.

Pazi ja sam probao tako 1 isparivac koji kosta 8 dolara da narucim.Do kraja za taj mali isparivach 3x3 cm me trebao izaci oko 100eura pa sam odustao !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja