Jump to content

Moto Zajednica

Udario sam na rupu, pukla prednja guma kao i felna.... SLIKE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 261 postova

Veceras oko 11h, vracajuci se iz grada na moto susret, vozim druga pozadi....blizu susreta ima jedna ogromna, duboka RUPETINA koju ceo dan zaobilazim... Ali jbg, preticao sam neka kola i kako sam se vratio u svoju traku, naletim na rupu i TRAAAS... Motor pocinje da mi se uvija, ja kocim polako, stajem... Prednja guma ispustila skroz za 3 sekunde...i ja pomislim e jbg, ode guma....dovezem motor na susret ( jedno 500metara odatle ), za svaki slucaj osvetlim felnu da proverim, kad imam sta i da vidim... Felna se pokrivila toliko da se guma odlepila od nje, i pojavila se jedna prsotina po sredini duzine 3-4 cm....kad se tad nisam slogirao, nikad necu  :D

sve u svemu, motor je sad u garazi, sutra skidam felnu i gumu, felna na ispravljanje, a guma druga, jer i ako nije pukla, sve je ispucala od moto susreta do moje kuce jer se mnogo zagrejala.... :P   Kacim sutra slike felne...

Sta da kazem, PAZITE SE NEOSVETLJENIH PUTEVA I RUPA....

SLIKE DOLE!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

E jbg, pa sto bre nepazis ;) Ja nisam nasao gumu i zato nisam dosao na skup, doslo mi da pojedem od muke ovu staru iscepanu, obiso sam u cetvrtak celu Cupriju, Paracin i Jagodinu i nigde nema polovna guma, ali sam sad narucio 3 komata  ;)

jedva sam iskontrolisao motor da ne padnem jer mi je guma odmah ispustila.... a motor poceo da trese kao lud i da ide levo desno   

FELNA JE PUKLA NA 4 MESTA!!! i na jednom mestu se mnogo iskrivila..

ovo je mesto na kome je pukotina i sa spoljasnje i unutrasnje strane....

post-4369-12879036254783_thumb.jpg

• Zainteresovan, 730 postova

Znate kako japanci zovu nase puteve??? SAMA JAMA  ;D

Salu na stranu, dobro si prosao, nisi pao, nije tebi nista bilo a eto vec si sve popravio, cak i novu gumu kupio. Kakvo osvezenje  :)

Znate kako japanci zovu nase puteve??? SAMA JAMA  ;D

Salu na stranu, dobro si prosao, nisi pao, nije tebi nista bilo a eto vec si sve popravio, cak i novu gumu kupio. Kakvo osvezenje  :)

heheh :)  pa sad ovih dana nosim moju felnu na varenje i ispravljanje, pa kad se zavrsi, vraticu je nazad sa ovom gumom, jer moj pinjon za km/h ne moze na ovoj felni da se namesti pa mi ne meri koliko idem  ;D

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

ta felna vise nije sigurna za voznju ja ti ne bi preporucio da je montiras nazad na motor ma koliko dobro da je majstor uvari

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Tuzi putare imao si pravo na to trebalo je da pozoves patrolu policije da izvrse uvidjaj i da ih onda tuzis za naknadu stete! S tim da bi te to verovatno kostalo vise nego popravka ne isplati se! Sta ces Srbija zemlja rupa i loseg asfalta!

ta felna vise nije sigurna za voznju ja ti ne bi preporucio da je montiras nazad na motor ma koliko dobro da je majstor uvari

ma ispravi se ovo, vidjao sam 100 puta gore felne kako je ispravio dobro...

Tuzi putare imao si pravo na to trebalo je da pozoves patrolu policije da izvrse uvidjaj i da ih onda tuzis za naknadu stete! S tim da bi te to verovatno kostalo vise nego popravka ne isplati se! Sta ces Srbija zemlja rupa i loseg asfalta!

pa mogao sam, ali, vidis, nije mi to palo na pamet :) ali to je razvlacenje po sudovima tesko

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ma to su krateri...Sta cemo kada su nam putari prezaposleni oko raznih ,,koridora,, i nemaju vremena da zakrpe te ,,rupe,,  >:(  .Ali ipak ovo je Srbija.Jedino nam je resenje da ih izbegavamo.

• Zainteresovan, 457 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 (1979) Piaggio Beverly 250 (2005) Honda ADV 350 (2025)

Čovek ti je rekao pravu stvar. Ovo bi trebalo svako od nas da uradi u sličnoj situaciji. I ja sam imao prilike da to uradim nekoliko puta do sada ali, nažalost, uvek u nekoj žurbi, vidim da nemam vremena da čekam muriju i da to isteram do kraja i tako gamad prolazi nekažnjeno bezbroj puta, a naše pare im ležu na račun i to u masnim količinama.

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

A moja cagiva Mito je dobila prednji tocak od Ducati-a 748/916/996/998  :) i gumu 120/65/17   i ko kaze posle da cagiva mito i ducati nisu isti? :)

Koja ti je fabrička dimenzija na MITO-u? širina 120 mi deluje suviše široko. Menjaš cikliku...

Koje ti je širine zadnja guma? 

Ja bi i felnu i gumu bacio u đubre, zajebi grunfovanje, glava je u pitanju...

guma i ide u djubre jer mi ne pada na pamet da je vracam onako ispucalu i pre*ebanu... ma problem je naci felnu za mito125, ovu od ducatia smo nabudzili samo da moze da se vozi, moram da vratim staru, mnooogo gore felne sam vidjao kako su bile posle kao nove

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

duze vreme izbegavas tu rupu i odjednom ona skoci na tebe i polupa ti felnu. e i te rupe su se izbezobrazile.

nisi gledao kuda vozis i sad su ti krivi i vlada i putari i direktori.

sami sebi napravimo sranje jer se ne koncentrisemo na put nego blejimo okolo. i ja sam pravim iste greske i meni su u prvi mah svi krivi.

nekad se treba zapitati ko koga vozi, motor nas ili mi njega, nakon toga je sve jednostavnije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja