cr4zyzola 860 Napisano Mart 11, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Prašinar je napisao: Dobiješ čistu šipku Kako cistu Dobija se masna nauljena A meni to ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, floyd032 je napisao: Sta gubim a na cemu dobijam ako sipku ne potopim ili premazem motornim uljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Mart 11, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Prašinar je napisao: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Mart 11, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha,nema ljutnje drug,samo skupljam postove,fali mi jos malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2397 Napisano Mart 11, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Prašinar said: Hahahaha,nema ljutnje drug,samo skupljam postove,fali mi jos malo Nema šanse da ga sustigneš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Mart 11, 2020 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Molio bi vas s više iskustva da kažete može li se ovim setom nešto napraviti ili ni ova niska cijena nije dovoljno niska da sakrije nedostatke. Ballistol Burnishing Set | Rust removers / Rust protection | Dictum WWW.DICTUM.COM Ballistol Burnishing Set | Rust removers / Rust protection | Dictum Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1072 Napisano Mart 11, 2020 Drug član, 557 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga koristim, odradio je to za šta je namenjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 12, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan video od čovjeka iz Švajcarske koji ima kanal "my mechanics" i radi restauracije (ima nevjerovatno precizan i detaljan pristup, pa preporučujem svakom koga interesuju restauracije, metalostrugarstvo i generalno kako nešto staro opet učiniti novim i sjajnim): Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 12, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 11.3.2020. at 0:39, štampar je napisao: Prosto je to Žiko ali ne može svako da shvati...bruniranja ima deset - petnaest načina za koje ja znam a ne mali broj sam isprobao... Najednostavniji način je da usijaš komad i potopiš ga u ulje,višak obrišeš i to će biti crno.Mnogi tako i rade , jeste najednostavniji postupak pa i najeftiniji.Ali to je samo za prostu bravariju... Desiće se promena u strukturi materijala koja može biti vrlo neprijatna-i to nije teško ni ustanoviti. Zamisli da treba brunirati cevi od lovačke puške,koji postupak primeniti? Usijati pa bućnuti u ulje?Bojim se da bi posle mogao samo da ih baciš u staro gvožđe... Ni konvencionalni i najčešći primenjivani postupak sa alkalnim rastvorom u kome se nalaze oksidaciona sredstva (recept koji sam spomenuo pre 11 godina sa prethodne strane)nije primenjljiv iz nekih razloga...(tu se mora odraditi ''hladno bruniranje''...) Isto kao i sivi liv iliti ''gus'' na slici koju sam postavio...različiti materijali -različita rešenja. Ko god ne veruje neka proba Jos u proslom vijeku sam kupovao u Njemackoj sredstvo za hladno bruniranje metala ( popravku na pistolju ) i sjecam se posto je to dugo stajalo ( nije se cesto koristilo ) da se u bocici pocnu taloziti kristali modre galice ili je u pitanju nesto drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 12, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/11/2020 at 10:07 AM, floyd032 said: Nisam preuzeo licno vec preko drugara kome su rekli da predje motornim uljem A drugar ne zna da mi objasni sta su mu rekli i zasto Zato pitam vas Pogledaj video iznad. U suštini mazanje uljem i ostavljanje da prenoći se radi da bi taj sloj ostao postojan. U hemiju procesa se ne razumijem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Mart 12, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala pope Kontaktirao sam ponovo ove Kazu isto to Da ne rdja Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 12, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, floyd032 said: Kontaktirao sam ponovo ove Kazu isto to Da ne rdja Da, ima smisla. Hemikalije vjerovatno vezuju ulje na površini te tako metal odbija vlagu, tj. ostaje otporan na rđu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2600 Napisano Mart 16, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Jos kad bi imalo ovo kod nas da se kupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 16, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco Pogledaj u prodavnicama tipa "Lovac" gdje prodaju lovacko, sportsko i drugo oruzje. Ako nemaju oni, mozda te upute gdje ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1072 Napisano Mart 16, 2020 Drug član, 557 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ima u Snajperu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...