soony 217 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan Skrenuo bih svima pažnju na jednu od opasnijih raskrsnica u gradu a to je bulevara oslobodjenja i generala Pavla Jurišića ( nisam siguran za tačan naziv ove ulice ), na njoj sam lično dvaput jedva izbegao sudar sa vozilima koja pokušavaju da predju traku za banjicu i uključe se u traku ka auto komandi a par puta bio i svedok težih sudara.... obavezno tu usporite jel glavni uzrok sudara je pogrešna procena daljine tj startnosti vozila .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo bul. JNA. Ako jeste potpisujem se ispod. Zadnja 2 dana Pancevo - Kumodraz , Kumodraz - PA dakle u 4 prolaska nisam ni jednom prosao da me neko nije isekao. Jos se ljudi okrecu 'beograđanski' ili ti 'ma nek malo prikoci' . Najgore je u svemu sto bulevar oce brzinu, narocito nizbrdo tj. ka autokomandi. Dakle slusajte coveka mnogo je opasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan PS. Meni se nije desavalo na ovoj raskrsnici konkretno vec na ovim mestima gde su trake spojene a ima ih cini mi se vise od 1. I automobili ovde voze brzo pa ako ga neko pegla iza vas u desnu traku i nek on ide svojim putem. Svaki dan sam vozio sve sporije ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1059 Napisano Maj 28, 2009 Zainteresovan, 590 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki dan prolazim tuda vise puta i nisam bas imao problema, osim jednom pre neke dve godine ali ne zbog pogresne procene nego sto genije nije video da idem svojom (desnom) trakom paralelno sa kolima koja su isla levom, a koja je on hteo da isece. Mada cesto tu ima sudara, al opet ja je ne dozivljavam kao narocito opasnu raskrsnicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mada cesto tu ima sudara meni je to dovoljno to da povedem računa, ne znam dal sam ja baksuz al mi tu mi obavezno neko izleti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 31, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Znam za taj deo, ali da dodam - lepo piše 50km/h na tom delu, a kad se vozi 50, može da se ukoči i duvanjem vazduha ispred sebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Maj 31, 2009 Drug član, 1174 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znam za taj deo, ali da dodam - lepo piše 50km/h na tom delu, a kad se vozi 50, može da se ukoči i duvanjem vazduha ispred sebe... Mislim da je40 km/h na ovom delu, skola, radar, nisam 100% siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5109 Napisano Jun 1, 2009 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jeste 40 je celim bulevarom od autokomande do Banjice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jun 1, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste 40 je celim bulevarom od autokomande do Banjice... U ovom slučaju sam sklon da pomislim da je ograničenje apsurdno.... Pravac sa blagim zakrivljenjem, 90% raskrsnica je pregledno, a ostalih 10% je preglednije nego neke druge gde je ograničenje veće. Eventualno bi to ograničenje imalo smisla kod fakulteta i škole, ali ne celom dužinom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 1, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, Češe, Češe (ili gramatički nepravilno, Čehu, Čehu) pa kako bi ondaK beogradski plavci imali tako podobnu trasu za otimanje para? Na tom potezu sam pre par godina upecan radarEm sa 107km/h a pisalo je da sam prekoračio brzinu za 47km/h što znači da je tada bilo ograničenje 60. Ne znam dal je promenjeno u 40 ali se potpuno slažem da je besmisleno kao i na mnogim drugim mestima gde nema ni škola ni stambenih blokova. Na sreću, nov ZOBS će nam rešiti sve dileme :-X :-X :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jun 1, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, Češe, Češe (ili gramatički nepravilno, Čehu, Čehu) pa kako bi ondaK beogradski plavci imali tako podobnu trasu za otimanje para? Jedino to mi ostaje kao objašnjenje... Nego, sad se setih: Brankov most, ulaz sa NBG strane: postoji znak ograničenja brzine na 40, sa dopunskom tablom "za vreme snežnih padavina" (pahuljica). Ta dopunska tabla je često okrenuta za 90 stepeni, tako da se ne vidi njeno značenje. Pretpostavljam da pešaci lupaju glavama i ramenima, pa je zavrte... A možda i saobraćajci "pecaju"? Malo je "siva" situacija, ko je tu odgovoran, koji znak-ograničenje važi... ... ... ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 1, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ma glavati pešaci namerno prave zabunu ;D ;D ;D ;D Ako policajac kaže 40, moraš ga ubediti da odete i zajedno se uverite da postoji dopunska tabla ili je slikaj pa pokaži sudiji. Nema ti druge. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 1, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa Vozdovca i redovno idem bulevarom u oba smera. Istina je da se preko dana redovno pravi razni krkljanac i otimacina na toj raskrsnici + autobuska stanica, pa sam uvek oprezan na tom mestu. Mislim da je ogranicenje 40 sve do Trosarine i potpuno je nepotrebno. 60 bi bilo mnogo realnije sa 2 dosta siroke trake po smeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Jun 1, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Ograničenje brzine utvrđeno znakom važi do prve raskrsnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 1, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sveze sam polozio pre 2 meseca ali ovo nigde nisam procitao niti mi neko rekao... Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5109 Napisano Jun 3, 2009 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam ja polagao bilo je da ogranicenje posle znaka vazi dok ne bude promenjeno drugim znakom, tj novim ogranicenjem ili precrtanim znakom sa istim ogranicenjem(tada vazi ono ogranicenje koje je za celu teritoriju tog mesta ili ako je na otvorenom putu onda vazi 80km/h) Inace tu jeste 40km/h prolazim cesto tuda, a ne da je to debilno nego stvarno nemam reci, sa jedne strane je celom duzinom suma trake su razdvojene i to po dve u svakom smeru pravci su dugi po kilometar sa jednom krivinom koja je pregledna i cak i jugo moze da je prodje sa 120, a i pesaka nema skoro uopste, ali gle cuda, pogodite ko tu stalno ceka... I to kod Lukoil pumpe i sa druge strane malo ispod Fona se ukurvaju izmedju nekog zbunja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3609 Napisano Jun 5, 2009 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ako sam dobro shvatio a jesam jer svaki dan prolazim prema poslu i nazad tuda....ograničenje u oba smera na 40kmh je sasvim ok...prvo je zona fakulteta pa onda OSNOVNA ŠKOLA...ni meni se ne sviđa ograničenje..onako lep pravac za otvaranje dizni ...ali ipak sam za to ograničenje. Evo čisto da obavestim kolege o još jednom da kažem skrivenom ograničenju gde se panduri bogate na nama...nisam verovao dok se meni nije desilo i posebno su aktivni između 23h i 03h...Ograničenje 40kmh(inače znak se ne vidi dok se ne dođe do njega ali već tad je kasno) na delu puta prema Ceraku kad se pređe nadvožnjak u Rakovici.Odmah posle nadvožnjaka i semafora pre krivine na levo...sa desne strane je mala uličica gde se štekuju i love samo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 6, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Treba neko nekog da tuzi za taj znak. Mora da bude vidljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jun 6, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ma glavati pešaci namerno prave zabunu ;D ;D ;D ;D Ako policajac kaže 40, moraš ga ubediti da odete i zajedno se uverite da postoji dopunska tabla ili je slikaj pa pokaži sudiji. Nema ti druge. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Čini mi se da stvari sa dopunskim tablama stoje malo drugačije nego što jeste. Bio je skoro neki profesor sa Saobraćajnog fakulteta na TV-u i objašnjavao koji je haos na ulicama napravljen sa znakovima, tako da ljudi tumače na jedan način, a to je zapravo skroz drugačije. Primjer: ograničenje 40 i onaj znak za klizavo ili pahuljica. Ljudi obično tumače ograničenje 40 kada je klizavo ili kada pada snijeg, a zapravo je značenje ograničenje 40 (stalno) uz mogućnost pojave klizavice na tom dijelu puta ili snijega na cesti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 6, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad su 'poznavaoci' i 'logicari' odredjivali mesta za dopunske table. Najlogicnije je da dopunska tabla dopunjava glavni znak na nacin koji je castor prvo naveo. Kakve veze ima crveni okrugli sa kvadratnom tablom odmah ispod njega, na istom stubu, nego da prosiri znacenje glavnog znaka, tj crvenog kruznog, za ogranicenje brzine, iz predhodnog posta. Ako postoji mogucnost klizavice/snega na tom putu, valjda je normalno da se postavi znak (znaci na svom stubu, ne kao dopunska tabla) malo dalje od nekog drugog postojeceg znaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 6, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Nego da prijavim i ja jednu CRNU (pokretnu) TACKU u gradu - doduse privremenu, nadam se. Jovanke Radakovic, odmah negde iza Mass Company, posebno ako ste u smeru od Bogoslovije ka Mirijevu. Naime, lik tu u dvoristu pored ulice ima stovariste tj. prodaju metala (gvodze, cevi...) i u dvoristu ogromnog vucjaka. Davno, kada sam nesto kupovao kod njega vucjak je bio u boxu odmah pored ulaza u dvoriste/parking ali u poslednje vreme lik ga drzi odvezanog a vucjak ladno stoji u zasedi u dvoristu ili neposredno ispred i onda izlece na tockove vozila koja prolaze tuda. :o Kad sam to prvi put video prestao sam da koristim taj pravac ka gradu a pre neki dan zaboravim, vracam se iz grada i na jedno 50 metara ispred mene odjednom izleti vucjak na sred puta da napadne tockove vozila koje je islo iz suprotnog smera. Ja nabodem kocnicu, a 27-mica iza mene na sirenu. Tu mu ja pokazem na kerinu, predjem u levu traku i srecom vozac autobusa ukapirao i pretekne me sa desne strane i zakloni da mogu da prodjem pored dzukca. Naravno, stanem malo dalje i okrenem telefon stovarista koji je bio na tabli. Javi se lik i kao o cemu pricas, kako moj pas ugrozava saobracaj...i tako to. Ja insistiram da izadje i da vidi i on se pojavljuje a za to vreme ker uredno odjuri za svakim vozilom koje tu prodje. Kazem mu da ker ladno moze da obori svakog motoristu, da ladno neko ko je manje iskusan vozac moze prilikom izbegavanja kera da se zakuca u vozilo iz suprotnog smera...i na kraju da ce se vrlo brzo naci neko ko ce namerno smotati volan i ubiti mu ili osakatiti psa. On kao cudi se...nije to radio ranije (jok nije a ja video jos pre mesec dana) pa ga kao tada pozva unutra a da li ga i dalje drzi pustenog ili ne....ja ne bih proveravao :-\ a ne savetujem ni vama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...