Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

Pa to mu dodje kao kit ako je cilindar isti samo veća rupa onda ne moraš da menjaš glavu,a možeš i taj tvoj da razbusis na tu meru oa da ubaciš klip veći,ali svakako savetovao bih ti i da promeniš glavu jer ipak veći kanali,ventili dosta pomažu,sve zavisi koliko oces da budzis i koliko si spreman da ulazes.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Qingqi 2D

Pa zna se, što manje da budžim , a što bolje da ide.. 1lol.gif

Xexe, šalim se.

Pa nemam pojma, hteo bih na 200 da ga "kitujem", ali pitanje onda i da li će radilica moći, hod, opterećenost...

Koliko je sve to pametno...

A ako se menja i radilica, onda cela mašina treba da se rastura, a to je već previše posla...

Baš sam u dilemi, prezadovoljan sam motorom, ali me jedino putna brzina ubija... 0zbunjen.gif0stabre.gif

• Drug Član, 370 postova

Ma nema tu problema taj motor od 125cc je osnova i onda stavljaju veći cilindar i klip a radilica ostaje ista uglavnom,pa taj kolko znam ima fabricki i sa 150cc ako paše nema problema ni 200cc da se stavi,jer ta je radilica za to predvidjena.Eto na primer pulser za njega znam on je 125cc i onda ima verzija 200cc a to je samo kit mislim da se ne menja radilica,samo cilindar,glava,klip i karike.

Mislim da si to pobrkao sa Speedom, za 150cc.

Bar koliko sam se ja raspitivao.

Znam za verziju od 125, 200,250.

Pa to je to onda.

Meni je identična mašina kao na pulseru 125.

Jer je i pulser ustvari Qingqi, samo ga sprint prekrstio.

• Drug Član, 370 postova

Ma sve je to isto zasnovano na hondinoj Cb mašini,a mislim da se kod tog sa kitom od 250 menja i radilica tu sigurno mora duži hod klipa a 200 je bez promene radilice.

Mislim da to Zorge bolje ume da ti pojasni,on zna dosta o tim kineskim klonovima,ja se nisam previše raspitivao o tome.Ali mi je padalo na pamet ranije da je bolje da uzmem puslera od 125 i mogu da ga vozim sa 16 god sa a1 a stavim mu kit od 200,bolje tako nego da kupim fabrički od 200 i onda moze da se vozi tek sa 18 god.

• ★★★★★, 654 postova

Taj cindjijev agregat nema veze sa hondom cb..

Ne mozes staviti na njega 200cc cilindar, mora i druga radilica.. Mozes naruciti sa ebay cilindar i klip od 150cc i staviti ga bez budzenja ostalih delova.

Pitanje je koliko mi se to isplati, i koliko ću poboljšanje dobiti za tih 25cc.

200 cc je već druga priča, ali očigledno da to ne može tek tako. 1hmm.gif0tuzan.gif

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Pitanje je koliko mi se to isplati, i koliko ću poboljšanje dobiti za tih 25cc.

200 cc je već druga priča, ali očigledno da to ne može tek tako. 1hmm.gif0tuzan.gif

A zasto jednostavno ne bi prodao ili menjao sadasnji motor za neki vece kubikaze...:neznam:

Zasto bi ulagao toliki trud u nesto sto je fabrika koncipirala tako, kako jeste...

Kontam da volis svoj motor kao i svi mi ali rad, takve prirode, na njemu koji nije neophodan je

samo bespotrebno ulaganje vremena i novca.

Barem ja tako mislim.

No hard feelings. :zdravo:

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Meteorolog

U pravu si, slazem se sa tobom najbolje je prodaj i kupi jace. U suprotnom ako stavis kit puknes pare a ne osetis toliku razliku samo ces jos jace gas da mu zavrces a onda ce ostali delovi da krenu da odkazuju i eto bacene pare...

Marko Tomic

Kako mogu da proverim da li je sve u redu a da ne otvaram sve to, po zvuku je sve OK, preso sam oko 1700KM to nije mnogo nebi jos da otvaram, sta ti mislis?

Samo se raspitujem za ovo, kakva je situacija.

A razmatrao sam i tu opciju, ali nema ni jedan motor te kubikaže 200-300-400cc da mi se sviđa, a veći ne bih.

Osim Hyusong, recimo...ali tu imaju već neke druge stvari...

Alli da ne off'ujem temu više, nebitno, ovome nije mesto ovde.. 1oda.gif

Samo se raspitujem za ovo, kakva je situacija.

A razmatrao sam i tu opciju, ali nema ni jedan motor te kubikaže 200-300-400cc da mi se sviđa, a veći ne bih.

Osim Hyusong, recimo...ali tu imaju već neke druge stvari...

Alli da ne off'ujem temu više, nebitno, ovome nije mesto ovde.. 1oda.gif

Imas gs-ove, er5-ice, cak i malog bandita od 400ccm... ;)

Ma normalno, u danasnjem vremenu, gde je protok informacija ogroman, bio bi lud da ne iskoristis to... :trazi:

• Drug član, 3087 postova

Hahahaahah, hvala Meteorolog,imaš od koga da učiš,ipak je zorge dugo drug član,ima iskustvo. ;-)

Јес', јес'... Већ годинама дрвим овде по темама о "Кинезима". Право искуство. :lol:

Ово у вези "Ћингћијевих" мотора: то су клонови "Сузукијевих" малих GS мотора. У вези повећања запремине заменом појединих делова, има та фора да Кинези из "Ћингћија" нису жалили труда да што више раздвоје запремине. Фабричка 125-ца има пречник и ход клипа 57х48,8 милиметара, 150-ка 57х56,8, а 200-ка 66х58,2. Дакле, ако узимате фабричке делове, за свако повећање ће требати и нова радилица, као и дужи брезони, ланци развода вентила са неколико карика више, клип и цилиндар. Глава могуће да је са истим вентилима у свим случајевима, али могуће да се разликује у пречнику оне "сквиш" зоне. То важи за фабричке делове, али није немогуће да на "Таобао" може да се нађе нешто типа цилиндра и клипа највећег пречника који може да се смести између брезона тог мотора, нпр. тај 66 мм са 200-ке, али такве висине да пасује на 125-цу и њену радилицу. Тада добијате мотор од 167 кубика. Али сва ова прича је офтопик - ово је тема о "Аполу".

• Drug Član, 370 postova

Takodje se slažem sa meteorologom,prodas taj tvoj i imaš raznih motora,video sam jednog plavog bandita u dobrom stanju naravno malo stariji ali košta 600e a ima 400cc tako da mislim da je to pametnije.

Zorge jesam bio u pravu da može da se stavlja kit što je na pulseru?kolko znam taj ginči 2d ima istu mašinu ko pulser.

Mile

Pa samo po zvuku i možeš,ali bolje da ne čekaš da počne da cakće,ne moras to sad, al npr nasteluj ventile na 2000km čisto da budeš siguran, jer na mom apolu su fabrički bili rastelovani,bio mnogo veći zazor nego što treba.

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Takodje se slažem sa meteorologom,prodas taj tvoj i imaš raznih motora,video sam jednog plavog bandita u dobrom stanju naravno malo stariji ali košta 600e a ima 400cc tako da mislim da je to pametnije.

Zorge jesam bio u pravu da može da se stavlja kit što je na pulseru?kolko znam taj ginči 2d ima istu mašinu ko pulser.

Mile

Pa samo po zvuku i možeš,ali bolje da ne čekaš da počne da cakće,ne moras to sad, al npr nasteluj ventile na 2000km čisto da budeš siguran, jer na mom apolu su fabrički bili rastelovani,bio mnogo veći zazor nego što treba.

Lele, ma nesmem ja da otvaram to niti imam sa cim da izmerim zazor osim sa lenjirom :D. E i kazi mi cime si zapusio rupu na karburaturu od EGR?

I da li je potrebno stelovati karb nakon vadjenja katalizatora i EGR ventila?

Znam da smaram al jbg nemam gde drugde da pitam...

• Drug Član, 370 postova

Ma daleko od smaranja,ja volim o tome da pričam :-)

Zapusavanje ti je improvizacija tako što na onu cev malu što viri iz usisa staviš malo crevce odgovarajuće,naravno samo par cm da viri a sa sruge strane gurnes sraf malo deblji koji će da zapusi rupu i eto ga nema greške.

Karburator ne mora da se dira.

• Drug Član, 370 postova

Djuka911

Tvoj je dobar al naspram tomosa,ako gledaš samo apola onda ima mnoho boljih.

Bez ljutnje ali taj tvoj max vredi 600e,budi realan,ručke su ti polomljene i iskrivljene,ove katalizatire kad si vadio pa ovo kako si vario kad si vraćao cev nije normalan var,i rdjav ti ceo auspuh,zadnni blatobran isečen,jednostavno ne vredi taj motor toliko,i sigurno je dosta preso.

To sve govorim jer sam ja moj platio 900e motor preso bio 1500km još mirisao na fabriku i uz njega dobio kofer sa nosačem,dodatno sedište za suvozača,mekse i izdiže ga,itd,itd,..da ne pričam dalje,što baronises da ide 140 jer nema katalizatore i lepo je nastelovan a kao dobar apolo može i do 160.

Jel ti čuješ sebe sta pričaš(vidiš šta pišeš)?

Meteorolog previše je to skupo ua apola,može se napraviti po uzoru tih isto dobri za mnogo manje para.

@djuka911

Stvarno bre brale mnogo...:lol:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4705523/orion_hero_effy/

Glava za glavu, vidi kako je ocuvan???:takoje:

@Marko

Ma znam Mare da je previse, ja sam mog platio platio 640 jura sa oko 6000km, mehanicki

sredjen kompletno. Jedino sam akumulator imao od investicija.

Svako hoce da zaradi, ali...:lol:

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo rx 250 sm

Jedno pitanje..... Gde ste vi stavili tablicu?

Nazad na rep ili u zadnji blatobran?

Ja sam stavio na rep (gde bi i trebalo da bude), pa mi trese ko lud, bojim se da ce jednom plastika da pukne... pa sad razmisljam dali da pravim neki jaci drzac ili da stavim u blatobran (ne znam kako policajci reaguju na to) 1zvizduk.gif

• Drug Član, 370 postova

Ja sam kupio onaj nosač tablice,plastiku,pa u to ubacio tablicu,i primetio sam da se trese dosta pa sam napravio ojacanje,uzeo sam malo deblji lim iseko na 3cm širine,dužina nzm kolka je zaboravio sam,ali kroz taj nosač tablice sam probusio rupe i onda taj lim krivio prema zadnjem blatobranu do srafova koji drže blatobran i tu zavio te limcice i ne trese se vise ;-)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja