Jump to content

Moto Zajednica

Potreban elektronicar koji ima iskustva sa motociklima

Recommended Posts

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

pojavio mi se problem koji izgleda da je do elektronike pa bih voleo da mi se javi na PP neko ko bi bio raspolozen da pokusa da odradi posao. Ja nisam jos nasao majstora tog profila ali mi je nekako bilo logicno da se ovde obratim prvo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

A u čemu je tačno problem Sale, da vidimo da li mogu pomoći?

Pozdrav,

ma izgled da je elektronika ispod displeja preosetljiva na vodu, vec se desavalo da posle kisice pobrljavi displej, ali se relativno uspesno resavalo susenjem. Juce vise nije.

Danas ne reaguju instrumenti, odnosno, odmah odu u ekstremne vrednosti, kao da negde dobijaju masu. Ne nalazim gresku sve do stampane ploce ispod displeja, i tu sam se zakopao a i zivci me napustaju lagano.

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

I meni se isto desava na Hayabusi na kilometar satu!Neki put mi blokira na 160 i odatle pocinje da meri!Na displeju ne pokazuje nikakvu gresku!????????Sve ostalo radi normalno!Na autu mi se isto desavalo ali je bila pregorela sijalica za osvetljavanje instrument table i cim sam je zamenio sve je bilo normalno!Kadet GSI sa digitalnom tablom!

Ukoliko je voda jako "kontaminirana" nečistoćama, što je u Bgd naravno slučaj rado hoće da pravi mostove..neku vrstu kratkog spoja za digitalne signale, naročito za instrument table ako rade u multipleksu. Lek je sve razbucati i alkoholom dobro oprati, obično se tim postupkom rešava situacija.

Biću popodne oko 16h u svojoj garaži pa navrati?

Pozdrav,

ha, kontaminirana voda, rek'o bi covek teorija zavere, ali...u mom delu grada kao i u svakom drugom kisa dok pada logicno prolazi kroz vazduh, ali u mom delu, za razliku od vecine drugih, taj isti vazduh uspevam da vidim pre nego sto ga udahnem, tako da....itekako je moguce.

Javim se na PP.

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

@Arakis:

Vidim da baratas sa elektronikom.

Da nemas mozda neki dan malo vremena da bacis pogled na "moju" elektroniku, nesto mi migavci ne rade, a u elektroniku se ne raszumem ama bas ni malo :-)

• Drug član, 1847 postova

naročito za instrument table ako rade u multipleksu. Lek je sve razbucati i alkoholom dobro oprati, obično se tim postupkom rešava situacija.

multipleks nije bitan nego vrsta displeja. jedino lcd "pada" na vodu.

i nipošto "dobro" pranje u alkoholu već samo lokalno (ako je folija ili zebra) i važnije je isušivanje ukoliko ima smd bubašvaba. tu povlačenje vode alkoholom ima smisla ali samo lokalno.

Izgleda da u centralnom LCD displeju, tj. štampanoj ploči ispod sa nekoliko smd čipova leži greška. Prikazuje temperaturu okoline od 96 stepeni C, a upravlja i "analognim" delom instrument table, sa malim servo motorićima koji pokreću kazaljke za količinu goriva i temperaturu rashladne tečnosti, koje se po davanju kontakta "zalepe" u maximum.

Rasturili na profaktore, očistili, prebrisali, proverio da nema hladnih lemova na 3 konektora i sve je ok. Izgleda je glavni procesor pobrljavo ili on sam ima negde hladan lem ispod neke od 3000 nožica ;D, a možda je odlepio i neki "izvršni" prema servoima...

Uglavnom, danas dobijamo novu tablu da udžekiramo i ako sve proradi, skidamo staru i turamo je na klocne pa sve na dizalicu...zvaćemo i guju da pripomogne ;D

Pozdrav,

da, i spoljna temperatura je kao i ostali problematicni parametri odmah u ekstremnoj vrednosti jer tesko da senzor ode u zasicenje odmah, pa jos dva senzora (obe temperature).Bice tu ipak do nekog kratkog spajanja na necemu, videcemo....

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Kod mene na Busi kad temperatura ode u maxsimum aludira da je nesto u prekidu,crveni prekidac,spustena nozica,menjac u brzini!

Pozdrav,

pre ce biti da nemas (neki) referentni napon jer je to jedino razlog zakucavanja pokazivaca ili citanja.

asocira i na referentni napon, ali mi je malo cudno da vuce isti napon za tri, naizgled razlicita, pokazivaca, mada uopste nije nemoguce. Zbunjuje me u takvom razmisljajnu samo malena predistorija desavanja, pocev od svih konstantno popaljenih lampica, preko gubitka drugih funkcija na instrument tabli, pa do konacnog ovakvog stanja, gde su mi se vratile te pogubljene funkcije ali su ove pomenute prestale da rade.

• Drug član, 3083 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

E, zato volim motore kojima je sve na sajl;u, obicnu zicu od ves masine i, ajde, crna kutija u kojoj je paljenje.

• Drug član, 2143 postova

E, zato volim motore kojima je sve na sajl;u, obicnu zicu od ves masine i, ajde, crna kutija u kojoj je paljenje.

Mislis na one muzejske eksponate bez elektronike ?

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja