lancia88 83 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pojavio mi se problem koji izgleda da je do elektronike pa bih voleo da mi se javi na PP neko ko bi bio raspolozen da pokusa da odradi posao. Ja nisam jos nasao majstora tog profila ali mi je nekako bilo logicno da se ovde obratim prvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A u čemu je tačno problem Sale, da vidimo da li mogu pomoći? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ma izgled da je elektronika ispod displeja preosetljiva na vodu, vec se desavalo da posle kisice pobrljavi displej, ali se relativno uspesno resavalo susenjem. Juce vise nije. Danas ne reaguju instrumenti, odnosno, odmah odu u ekstremne vrednosti, kao da negde dobijaju masu. Ne nalazim gresku sve do stampane ploce ispod displeja, i tu sam se zakopao a i zivci me napustaju lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan I meni se isto desava na Hayabusi na kilometar satu!Neki put mi blokira na 160 i odatle pocinje da meri!Na displeju ne pokazuje nikakvu gresku!????????Sve ostalo radi normalno!Na autu mi se isto desavalo ali je bila pregorela sijalica za osvetljavanje instrument table i cim sam je zamenio sve je bilo normalno!Kadet GSI sa digitalnom tablom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je voda jako "kontaminirana" nečistoćama, što je u Bgd naravno slučaj rado hoće da pravi mostove..neku vrstu kratkog spoja za digitalne signale, naročito za instrument table ako rade u multipleksu. Lek je sve razbucati i alkoholom dobro oprati, obično se tim postupkom rešava situacija. Biću popodne oko 16h u svojoj garaži pa navrati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ha, kontaminirana voda, rek'o bi covek teorija zavere, ali...u mom delu grada kao i u svakom drugom kisa dok pada logicno prolazi kroz vazduh, ali u mom delu, za razliku od vecine drugih, taj isti vazduh uspevam da vidim pre nego sto ga udahnem, tako da....itekako je moguce. Javim se na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis: Vidim da baratas sa elektronikom. Da nemas mozda neki dan malo vremena da bacis pogled na "moju" elektroniku, nesto mi migavci ne rade, a u elektroniku se ne raszumem ama bas ni malo :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan naročito za instrument table ako rade u multipleksu. Lek je sve razbucati i alkoholom dobro oprati, obično se tim postupkom rešava situacija. multipleks nije bitan nego vrsta displeja. jedino lcd "pada" na vodu. i nipošto "dobro" pranje u alkoholu već samo lokalno (ako je folija ili zebra) i važnije je isušivanje ukoliko ima smd bubašvaba. tu povlačenje vode alkoholom ima smisla ali samo lokalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Eto preciznog objašnjenja...hvala gujo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7267 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 3083 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Napraviste li ga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Na žalos', jok...ali akcija traje i sutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi ste elektro-Grunfovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7267 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 3083 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vezi to na 220, ima da prorad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan + na -, pa sve na masu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, uh bre, koji sad ovaj Guja011, je ga ja znam odnekud? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 14, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ih...ko guju da ne zna...skupila se ekipa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan gledaj da ne koristis mnogo fiber cetkicu ako ima grafita na stampi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 15, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da u centralnom LCD displeju, tj. štampanoj ploči ispod sa nekoliko smd čipova leži greška. Prikazuje temperaturu okoline od 96 stepeni C, a upravlja i "analognim" delom instrument table, sa malim servo motorićima koji pokreću kazaljke za količinu goriva i temperaturu rashladne tečnosti, koje se po davanju kontakta "zalepe" u maximum. Rasturili na profaktore, očistili, prebrisali, proverio da nema hladnih lemova na 3 konektora i sve je ok. Izgleda je glavni procesor pobrljavo ili on sam ima negde hladan lem ispod neke od 3000 nožica ;D, a možda je odlepio i neki "izvršni" prema servoima... Uglavnom, danas dobijamo novu tablu da udžekiramo i ako sve proradi, skidamo staru i turamo je na klocne pa sve na dizalicu...zvaćemo i guju da pripomogne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da, i spoljna temperatura je kao i ostali problematicni parametri odmah u ekstremnoj vrednosti jer tesko da senzor ode u zasicenje odmah, pa jos dva senzora (obe temperature).Bice tu ipak do nekog kratkog spajanja na necemu, videcemo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre ce biti da nemas (neki) referentni napon jer je to jedino razlog zakucavanja pokazivaca ili citanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda pokazuje u Farenhajdima ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 15, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Busi kad temperatura ode u maxsimum aludira da je nesto u prekidu,crveni prekidac,spustena nozica,menjac u brzini! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pre ce biti da nemas (neki) referentni napon jer je to jedino razlog zakucavanja pokazivaca ili citanja. asocira i na referentni napon, ali mi je malo cudno da vuce isti napon za tri, naizgled razlicita, pokazivaca, mada uopste nije nemoguce. Zbunjuje me u takvom razmisljajnu samo malena predistorija desavanja, pocev od svih konstantno popaljenih lampica, preko gubitka drugih funkcija na instrument tabli, pa do konacnog ovakvog stanja, gde su mi se vratile te pogubljene funkcije ali su ove pomenute prestale da rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7267 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 3083 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan E, zato volim motore kojima je sve na sajl;u, obicnu zicu od ves masine i, ajde, crna kutija u kojoj je paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, zato volim motore kojima je sve na sajl;u, obicnu zicu od ves masine i, ajde, crna kutija u kojoj je paljenje. Mislis na one muzejske eksponate bez elektronike ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...