Jump to content

Moto Zajednica

Na hrvatskim cestama danas poginulo čak šest motociklista

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Prenosim jezivu vest sa portala index.hr u celini

TIJEKOM današnjeg dana, u razmaku od samo nekoliko sati, na cestama diljem Hrvatske stradalo je čak šestero motociklista. "Crna subota" odnijela je živote u Sesvetama, Splitu, Buzetu i Vinkovcima. Prva se nesreća dogodila oko 1:40 sati nedaleko od Sesveta gdje su stradala dva mladića koja su se vozila na neregistriranom motoru, te su sletjeli s ceste i upali u kanal.

Još dvoje mladih ljudi stradalo je u Splitu, u industrijskoj zoni Dujmovača. Mladić i djevojka zabili su se svojim motociklom u rasvjetni stup i na mjestu stradali; od siline udara pukle su im kralježnice.

Nešto kasnije, oko podneva, na cesti kraj Buzeta stradao je talijanski motociklist koji se frontalno sudario s kamionom nakon što je prešao u suprotnu traku. Talijan koji je poginuo u nesreći došao je iz Udina, a zajedno sa skupinom talijanskih motorista vozio se na susret bikera u Umagu. Još jedan motociklist poginuo je oko 12:20 sati u Vinkovcima nakon što je naletio na teretno vozilo. Do nesreće je došlo kada je kamion skretao u ulicu, a motociklist se zabio u njega.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Prenosim jezivu vest sa portala index.hr u celini

Još dvoje mladih ljudi stradalo je u Splitu, u industrijskoj zoni Dujmovača. Mladić i djevojka zabili su se svojim motociklom u rasvjetni stup i na mjestu stradali; od siline udara pukle su im kralježnice.

Ovo je moj drug Toni Franic iz Sucurja na Hvaru :'( :'( :'( :'(

.. e Toni, Toni, sa kim cu sad da pijem jutarnju kafu kad odem na odmor :'( :'( :'( :'(

Siroki ti putevi gospodnji :'( :'( :'( :'(

Pocivaj u miru.... :'( :'(

post-1939-1287903220254_thumb.jpg

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

nije valjda to frane, bio je registrovan i na bjb

frane je od nedavno kupio ktm-a jel se zna koji je motor u pitanju

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Nije Frane, on je iz Jelse.

Toni je vozio pjadjo 250 kubika, ne znam koji, na Hvaru je imao vespu

Lepo vreme,dobri putevi...Hrvatska i pored zakona koji mi uvodimo,a oni ga uveli pre 3 godine,i pored sjajnih puteva koje su izgradili u poslednjih 20 godina,imaju goru zvanicnu statistiku sto se udesa tice od nas.

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Braco bajkeri ovo vise nije normalno!Svaki put kad sednem na motor prolaze mi crne misli!

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Au, bre!  :o :'( Jeste da imaju mnogo više motora nego mi ali ovo je stvarno mnogo. Laka im zemlja. Bog nek im duše prosti.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: BMW R 80 RT

Gilera nexus

• U prolazu, 35 postova

Au, brate, stvarno strasno.

Lepo vreme,dobri putevi...Hrvatska i pored zakona koji mi uvodimo,a oni ga uveli pre 3 godine,i pored sjajnih puteva koje su izgradili u poslednjih 20 godina,imaju goru zvanicnu statistiku sto se udesa tice od nas.

Sasvim tacno. Ne mogu da verujem da od ovih "nasih" koji guraju taj zakon ovo ne vidi.

treba da uvedu velike kazne za pogibiju, pa da vidis kada ih udare po dzepu da li ce ginuti.

Da citiram: nihilizam - cinizam - sarkazam i ..sta jos?

• Braveheart, 707 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Tacno je ovo sto komsije kazu ... Ista situacija i kod nas poces od sebe dosta puta znam da zavrnem a posle razmisljam sto to radim gde zurim ...

Treba biti jak i imati blokadu u glavi kad te ponese da ga ozezis ...

Pre neki dan je lik na nekom crnom r-u proleteo Visnjickom pored mene doka sam stajao na semaforu,ugao Vojvode Micja i Visnjicke u pravcu ka gradu. Bila je sredina intervala crvenog svetla, a on je prozujao ne-pitaj-koliko tako da mi se auto zaljuljao! Naravno,jos je bio bez kacige. Kroz cisto crveno svetlo,rulet!

Guest farbach

moj komentar je bio namenjen zagovornicima velikih kazni koji misle da ce saobracaj na taj nacin biti bezbedniji. Na Hrvatskom primeru vidimo da ni novi zakon ni velike kazne nisu delotvorne. Zasto? Zato sto za motor od 180 KS treba oruzani list, a ne saobracajna dozvola. Da normalan covek radi na polaganju vozackog ispita pola vozaca ne bi proslo. Jel ne znas osmicu i ostro kocenje, nazad na bicikl, pa polako. Jesi meljov od 130 kila? Jos stroza provera vozackog umeca.

• Zainteresovan, 953 postova

moj komentar je bio namenjen zagovornicima velikih kazni koji misle da ce saobracaj na taj nacin biti bezbedniji. Na Hrvatskom primeru vidimo da ni novi zakon ni velike kazne nisu delotvorne. Zasto? Zato sto za motor od 180 KS treba oruzani list, a ne saobracajna dozvola. Da normalan covek radi na polaganju vozackog ispita pola vozaca ne bi proslo. Jel ne znas osmicu i ostro kocenje, nazad na bicikl, pa polako. Jesi meljov od 130 kila? Jos stroza provera vozackog umeca.

eee ja to isto pricam godinama al izgleda vecina nerazume ili im se neodgovara da razumeju, Marko bolje stedi tastaturu, kriza tek stize...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja