Miki972 1 Napisano Maj 7, 2009 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Menjao svecice danas i kad sam odvrnuo zadnju, a ona ko umochena u ulje????? Ostale svecice izgledaju sasvim ok. I ova masna izgleda ok, chini mi se normalno sagorevanje (ako ga uopshte i ima u tom cilindru), ali je masna. Jel usisavanje ulja u cilindar znak da je dotok goriva slab u taj cilindar ili ga uopshte nema??? Kao shto rekoh po izgledu sagorevanja ta svecica deluje sasvim ok, e sad da li je to od pre....ne znam.....motor imam godinu dana i nisam primetio neke razlike u zvuku motora. Vuche odlichno, ide odlichno. Ako imate neke savete odakle da pochnem sa uzrokom kvara..... p.s. Zaboravih da dodam da sam motor zadnji put vozio pre 4 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Maj 7, 2009 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisi napisao koji motor je u pitanju. Masna svecica znaci sledece_ karike(proveri kompresiju),gumice ventila i (ili) isti lose nastelovani. U radu pipni izduvnu granu tog cilindra i znaces dali pali. (Nisam majstor,ovo je neko moje razmisljanje) Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brnio 84 Napisano Maj 7, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Shadow 750 ACE, AFRICA XRV RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da je ulje u pitanju, da nije svećica mokra od goriva pa ti se čini da je ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HONDA XL 500 0 Napisano Maj 7, 2009 U prolazu, 78 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da stavis novu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki972 1 Napisano Maj 8, 2009 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam malo bolje pogledao analize raznih stanja svecica, moja svecica izgleda bash kao NORMALNA sa ovog sajta,http://www.gnttype.org/techarea/engine/plugs.html, znachi nema nikakve garezi na sebi. Ako dobija ulje u cilindar, tokom voznje, bilo bi normalno da ima garezi, zar ne?? Danas sam prichao sa jednim momkom i pita me da li sam ulja imao na navoju ili vrhu svecice.......i sad kad se malo bolje setim ulje je bilo na navoju, sveze ko zejtin jer sam ulje menjao pre nedelju dana, a sam vrh svecice izgledao je kao sasvim normalno sagorevanje mada je i on bio malo mastan, od istog svezeg ulja kao sa navoja, verovatno od ulja koje se slilo sa navoja kad sam odvrtao. Jer kao shto rekoh, motor vuche kao blesav, nema dima..... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti svecica mozda lici na ovako nesto, onda imas za nijansu bogatiju meshavinu, ali nista strashno. Ako ti ovakva svecica, nista se ne brini...uzivaj i vozi.Eventualno pogledaj da nisi natocio previshe ulja u motor na pocetku sezone (mozda iznad max dozvoljenog nivoa) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki972 1 Napisano Maj 8, 2009 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je to, jedino je ona kuka na vrhu svecice malo chistija. Hvala za savet za nivo ulja, pogledacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...