Jump to content

Moto Zajednica

ARAI Customer service and Quality

Recommended Posts

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Da ne bih vadio temu iz naftalina evo link:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=25372.msg457615#msg457615

Napokon sam kontaktirao Arai i zalio se da je "trim" na donjoj ivici moje kacige otpao i da li je moguce kupiti negde zamenu.  Ovo je Araijev odgovor:

Arai 4/9/2009

Dejan, There was a batch of trim made with too much petroleum in it so we will warranty the trim for any any helmet manufactured 4/2000 or later (which yours was). The RX7rr4 front trim can be shipped out but we cannot send the glue so you would need to use a super glue and if anything goes wrong while doing the work yourself (glue on shell of helmet, etc.) then we are not liable. The helmet can also be sent in to our Pa. facility and we will replace the trim for you under warranty. Please let me know what you want to do and if it`s to send it in then I will give you the address and an RGA (return goods auth) number to ship to. Please advise.

Thanks,

Kathy

--------------------------------------------------------------------------------

Dejan 4/8/2009

I have a RX7-RR4 Edwards replica helmet in yellow color. I love the helmet and the service I have received from Arai. However, last fall the bottom front rubber edge of my helmet flew off. I didnt notice the missing piece until I came home. Now I have a premium helmet with the rubber piece missing, it is not a pretty sight. I talked to The Service Pavilion at the Chicago Motorcycle Show and they told me to contact Arai directly to get a replacement part. I know that my helmet is out of warranty, however, can I buy this piece or am I stuck with a perfectly good helmet that cant be used. Considering the past issues with this helmet I am reluctant to purchase another Arai product. This helmet was the top of the line helmet, however, my experience is short of a disaster.

Regards,

Dejan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ako kacigu pošalje sa pisamcem na papiru u kome će sve svoje probleme da opiše detaljno, možda dobije novu kacigu... ;)

Ako kacigu pošalje sa pisamcem na papiru u kome će sve svoje probleme da opiše detaljno, možda dobije novu kacigu... ;)

Znaju onio svim problemima vec su mi dva puta popravljali kacigu.

• Drug član, 1153 postova
  • Motocikl: Uly

I meni je ista ta guma otpala, srecom je nisam izgubio pa sam imao sta da zalepim super lepkom...

A zatim mi je otpala kvacica za 'zakljucavanje' vizira, pa zatim i desni poklopac vizira koji ujedno drzi vizir i ceo mehanizam na mestu.

Jest da moj model nije 'top of the line' ali sam bas razocaran. Da im pisem i ja?

Idi na njihov site i registruj kacigu, Iimas 5 godina od dana kupovine i trazi da ti sve poprave ili posalju delove.  tako su meni poslali dva puta.

• Drug član, 1437 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ovo je dokaz da i premium kacige nisu savršene iz više razloga ali njihov support radi kako treba.

I ja imam jednu Arai RX7RR4 Dani Pedrosa ali retko je koristim jer je kaciga br2 u mom ormanu a za sada nisam ništa primetio.

Ranije sam posle jednog pada slao Shoei X8RS u Japan na popravku jer nisu hteli da mi pošalju sve delove, neće da odgovaraju za nestručno postavljen deo za ventilaciju ili slično.

Zašto u Japan, zato što kada sam je kupovao u Tokyu nisam ni gledao da je model samo za japansko tržište, znači nijedan deo nema da se kupi u EU

Moj drugar npr ima Nolan koji mu nikada na e-mail za support nije odgovorio, meni takođe za ženinu Shark se nikada niko nije javio.

To je razlika makar nekada bila ako gledaš Arai, Shoei i gore navedene, nadam se da je sada drugačije

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

I ovo je interesantan podatak koji bi se da je normalno tržište kod nas mogao uzeti u obzir prilikom kupovine kacige... Hvala Gikser... ;)

• U prolazu, 77 postova

Sto se tice popravka Shoei kaciga od sada se mozete javiti u Moto Land i dobiti sve potrebne informacije. Svi laksi servisi se obavljaju ovde na licu mesta dok ako je nesto teze kaciga se salje u Nemacku u centralu za Evropu na servis.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja