Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova

Ja uvidjam problem na svom motoru... Kao da mi sa leve strane pusta gorivo karburator na dihtungu. Uvek po malo ima benzina.

Zatim, danas mi ispadne sraf koji drzi dole ceo sistem menjaca :) Strashno.. U sred 29.novembra u beogradu... Haos sam napravio dok sam to reshio :) Pa mi se izgleda zaglavio plovak i uvek mi je na rezervi... I josh jedno : Kad stanem na semaforu, i potom ubacim u brzinu, i pocnem da dodajem gas, a motor kao da hoce da se ugasi.. nekada se i ugasi.. kao da za tren proguta gas...

jel se nekome neshto od ovoga desilo :) ? Sutra ide u servis :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Jel imao neko ovakav problem sa sprintom? Drugar se vozio i sve normalno, odjednom izgubi snagu, na leru radi normalno, normalan zvuk al ne ide. Sta bi to moglo biti???

Jel otklonjen kvar?

Motor se trenutno nalazi u servisu, posto je jos pod garancijom, nece nista sam da dira.

Pa ako je pod garancijom onda i bolje da ne dira.Bitno da ga tera i dok je pod garancijom da resi decie bolesti,pa da posle bude miran.javi onda sta je bilo u pitanju.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Jel imao neko ovakav problem sa sprintom? Drugar se vozio i sve normalno, odjednom izgubi snagu, na leru radi normalno, normalan zvuk al ne ide. Sta bi to moglo biti???

Jel otklonjen kvar?

Motor se trenutno nalazi u servisu, posto je jos pod garancijom, nece nista sam da dira.

Pa ako je pod garancijom onda i bolje da ne dira.Bitno da ga tera i dok je pod garancijom da resi decie bolesti,pa da posle bude miran.javi onda sta je bilo u pitanju.

Moje iskustvo kaze da ga tera i da onda pred sam kraj isteka garancije trazi da mu daju neki ispravan!

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Srafovi na nogostupima nisu lepljeni i hoce da se odsrafe. Moraju povremeno da se pritegnu. Do sada mi se to desavalo 3 puta.

Bas mi se danas odsrafio nogostup. Dobro sam ga pritegao i zalepio Tigrokol lepkom, videcemo kako ce da drzi.

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200
Zatim, danas mi ispadne sraf koji drzi dole ceo sistem menjaca  Strashno.. U sred 29.novembra u beogradu... Haos sam napravio dok sam to reshio  Pa mi se izgleda zaglavio plovak i uvek mi je na rezervi... I josh jedno : Kad stanem na semaforu, i potom ubacim u brzinu, i pocnem da dodajem gas, a motor kao da hoce da se ugasi.. nekada se i ugasi.. kao da za tren proguta gas...

Ovo sa nogostupom mi se stalno deshava, a reshenje bi trebalo da bude u onoj

nazubljenoj shelnici , da se turi na shraf i onda valjda necje vishe da se opeushta( tako su mi rekli)

I meni pokazuje rezervu, ali sam pronashao gde je kvar, poshto se meni otkachio ceo sistem plovka

i upao mi u rezervoar.Kad smo ga izvukli ispostavilo se da je jedna zichica na shtampanoj plochici

preko koje ide klizach plovka, pukla i da zato (najverovatnije) ne pokazuje kako treba.

Mislim da ima da se kupi ceo taj deo shto ide u rezervovar i to je najlakshe reshenje.

A shto se tog gashenja tiche, ne znam ni sam koliko puta mi se to desilo, ali samo kad se pregreje

Ja sam mu zbog toga malo podigao ler gas izmedju 1500-2000 obrtaja i sad malo vishe urla u leru ali se bar ne gasi.

Josh sam chuo da bi nashi motori i trebali da imaju malo jachi ler gas.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125ccm

Jel otklonjen kvar?

:D Danas je stigo motor iz servisa, ocistili karburator i radi ko nov.

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Prince jl 125-11, Transalp XL 600 V

Jel otklonjen kvar?

:D Danas je stigo motor iz servisa, ocistili karburator i radi ko nov.

Dobro je da nije neki ozbiljniji kvar, neka kupi filter goriva to bar nije skupo, kad sam ja uzimao bilo oko 70 dinara, neka ga namontira i u buduce nece imati takvih problema  ;)

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

hahaha moj filter goriva je bio 400 dinara, aluminijumski i mislim da se pere jer unutra ima neko debelo sace, nije ni mrezica ni papir. mislim da ima negde slika na prethodnim stranama.

-uzeo sam prvo filter u prodavnici sprint motora, medjutim taj filter je bio mnogo dugacak i lomila su mi se crevca, pa sam se plasio da se ne presaviju vremenom skroz!

- po mom iskustvu sto manji filter stavi, mislim sto kraci za bilo koji auto.

• U prolazu, 52 postova

Hehe, lose ti je to iskustvo ... Ne moze da se stavi filter od auto , jer su oni projektovani za rad sa benzinskim pumpama i vakumom (bla,bla,bla).. Tebi treba najobicni filter koji radi na principu slobodnog pada.. Ja sam ga nabavio od radnika iz ovlashcenog servisa za jedno pivo ... :) Mislim da koshta oko 80 kinte... Imash ga i na slikama mog motora sa predhodnih strana... I na svakih recimo 10 000 km, ti ga zamenish ... :)

Sasa1986  Vidi ja bih rekao da gresis i da karburatorii rade na vakum. Stavljao sam obicne auto-filtere i sve je radilo. Da ovi karbovi koriste slobodan pad, kada ga ugasis a ne zatvoris gorivo on bi prelio i svo gorivo bi iscurelo na odusak, kao kod Trabanta. ;D

• U prolazu, 52 postova
:) Kod automobila u rezervoauru imash potapajucu pumpu koja kad dash kontakt gura benzin do karburatora ili indzekshn pumpe i kad uspostavi pritisak ili sta vec za normalan protok benzina, ona se ugasi... Zato se kod auto stavljaju filteri sa metalnim kucishtem ... Ne mogu plasticni jer dolazi do pucanja plastike... I normalno je da kod motora karburatori povlace benzin iz rezervoara , jer se sam rezerviar nalazi iznad karburatora... I to mnogo slabije povlace nego kod automobila... :) :) :)

Rekao bih da sada zalazimo u polje dilema i trilema. Licno sam otvarao i sekao vise rezervoara na kolima i nije bilo nikakve pumpe. Stavljao sam na kola plasticne filtere i nisu pucali kao sto sam i na motor stavljao te ili metalne automobilske i nije bilo problema. Tako da na dalje ne bih ulazio u raspravu!

• Drug član, 2265 postova

Moderniji automobili imaju pumpe i imaju posebne filtere koje i fabrika ugradjuje i koji su veci, a nalaze se negde ispod rezervoara valjda.

Pricamo o standardnim filterima gde preseces crevo i stavis ga izmedju. Takav automobilski filter radi posao, slobodan pad iz rezervoara sasvim dovoljan da obezbedi protocnost filtera.

Eventualno moze da se desi da motor ima nesto slabiju snagu, jer vakum karburatora nije sasvim dovoljan pa benzin ne prolazi kao sto bi trebalo, al to je mozda 1% slucajeva i na npr. 50ccm.

Najcesce radi posao kako treba i eventualno slabije povlacenje traje koju desetinu kilometara dok se filter dobro ne natopi. Ja sam inace stavljao ato filtere iz razloga sto su oni kostali ~70din, a moto filteri ~300din, a auto su i bolji jer su veci i veca je povrsina uloska.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

bogdo reciu mi dali si ikada stelovao karburator kad ti tako malo trosi i  zdali je neko rasklapao karb. nemam pojma dali ima sistem iglice koja se podesava kao kod skutera ???

• Drug član, 2265 postova

Ima i iglicu, ali je fiksirana. Mogu da se stave podloske da se poveca protok goriva, dobije se na obrtnom momentu najvise na srednjim obrtajima, ali i trosi dosta vise.

bogdo reciu mi dali si ikada stelovao karburator kad ti tako malo trosi i  zdali je neko rasklapao karb. nemam pojma dali ima sistem iglice koja se podesava kao kod skutera ???

Nisam nista dirao. Tako je fabricki. Izgleda da sam imao srece  ;).

nesto mi se cudno desava sa petom brzinom! nekad se prosto iznenadim kako vuce ali opet posustaje kad dodje oko 100km/h, verovatno je smesa jer motor bas mirno i lepo radi-to je bio slucaj kad sam danas isao kod kere u lozovik da kupim prsluk. kad sam se vracao u petoj pocinje da puca iz motora/auspuha, slabije vuce i to pocinje na npr 3500 obrtaja, a desava se ponekad i u cetvrtoj kad vratim! ta promena moze da se desi i bez gasenja motora, prilikom saltanja nekog i ponovnog ubacivanja u petu, kao da nekad "legne" kako treba a nekad ne ???

- ima li neko ideju o cemu se radi? ili slicno iskustvo?

inace malopre sam se bas fino navozao, osim tog puckanja kad sam se vracao, a trajalo je ceo put

Prvo da li bas puca ili po odpustanju gasa se cuje ka puf?? Pucanje moze da izazove naglo odpustanje gasa (pa dolazi do eksplozije goriva u izduvu), Izgoreo izduvni ventil i isto zbog nagomilavanja isparenja u izduvu i treca varijanta je ona koju sam izvodis na prekidac a ja je ne bih objasnjavao. Ima jos dosta dijagnoza u motorima sa US-em koji mogu dovesti do pucanja i to je ba nauka a jedno od njih je voda u gorivu ili kondenz. Mada se i palenje javlja kao cest problem (CDI).

nije ono klasicno pucanje iz auspuha, nego nekako priguseno, kao iz motora da ide.

rekao sam danas kad sam isao nista, kad sam se vracao puca, a najvise se cuje u petoj, mada sam cuo i u cetvrtoj, znaci isto gorivo, isti put..... nekad kad upalim motor i dodjem do pete tako potmulo, priguseno pucaka, a nekad ne, nema pravila za sad. kao da preskoci neki takt pa u cilindru ili na pocetku izduva nesto pucne. sad su mi zapusena vakum creva, odnosno stavio sam parcence lima izmedju dela gde ide crevce i izduva, na ona 2 srafa na cevcici sam zasrafio. isto puckanje mi se desavalo i kad je bilo otvoreno i od prilike iste jacine, mozda malo prodorniji zvuk sa otvorenim crevcima

Kada sam stelovao ventile nisam dobro vratio rezervoar i prilikom naglog kocenja prednjom pucketao je po malo i mrdao. ujedno sam i sredjivao neke sitnice.

Kako poboljsati princa za 5 minuta  ;D. Jednostavno, sve delove koji su pokretni naprskajte sa wd40.

Prednja kocnica je pocela vrlo neprecizno da se dozira. naprskao sam kocioni cilindar kod rucice i sad ide kao podmazano  ;D. Naprskao rucice kocnica, kvacila, one delice na karbu koji se izvlace kad se da sauh, sve pokretne delove menjaca, semeringe, delove koji su poceli da rdjaju, brave, ma naprskao sam pola motora, sav mi je u tackicama. Kad sam seo bukvalno drugi motor. Kocnica se bas dobro i precizno dozira kao i kvacilo koje je dosta mekse. Menjac radi bolje nego ikad, delovi koji su poceli da rdjaju ce verovatno nastaviti taj proces sporije. Sad se bolje ponasa nego kad je bio potpuno nov.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja