Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Drug član, 1245 postova

krstareca voznja je ok... ali kada krstaris probaj da ga drzis recimo 50 km/h u 4.brzini... ne valja da ga vozis na tako niskim obrtajima, sjebaces kompresiju... moja lagana voznja ide ovako... prva da krenem, druga do 30km/h, treca do 50km/h, onda ubacim u 4. dodjem do 60km/h i krstarim.i to ponekad gusi motor, a tek ta tvoja voznja sto gusi masinu... znaci daj mu malo oduska... ispod 50 nemoj da ga ubacujes u 4... veruj mi... nije ni cudo ako ne mozes da navuces 100 kad ga drzis u 5 na 40. to ne valja

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Potpuno si u pravu da ne valjaju mali obrtaji. Ja kad ga ubacim u petu na 40 to je cisto lagana voznja bez ubrzanja ili sa malim ubrzanjem, mozda 1/8-1/4 gasa. Kad idem uzbrdo onda ga vise razvlacim. Obicno mi je putna brzina oko 60 u petoj sto su ok obrtaji. Preko toga ima neke sitne vibracije koje se izgube preko 70.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Voziti 40 u petoj je smrt za agregat, to radis samo ako namerno hoces da ga shebes i radis generalnu ???

Cak ni na 60 nije preporucljivo! od 80 pa na dalje je brzina kada se ubacuje u petu!

Pa naravno da necu da ga ubacim na 40 u petu i puna gas. Na 40 ga ubacim u petu jedino po ravnom gde odrzavam tu brzinu, znaci motor ide skoro bez gasa. Za normalno ubrzanje u petu ubacim bar na 55-60.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ja kad vozim lagano u petu ubacujem vec na 40. Kad malo vise zurim prebacujem ga na oko 55-60. Kad izvlacim max idem u cetvrtoj i do 90. U petoj posle toga ne ubrza jos mnogo.

Me ni se kinez na toj brzini u 5-toj sa tim obrtajima gasio  :(

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Pa naravno da necu da ga ubacim na 40 u petu i puna gas. Na 40 ga ubacim u petu jedino po ravnom gde odrzavam tu brzinu, znaci motor ide skoro bez gasa. Za normalno ubrzanje u petu ubacim bar na 55-60.

To i pricam, nije dobro voziti sa tako malim obrtajima, masina se od toga pregreva i kad-tad ce doci do ostecenja a da ne pricamo o tome kako to ulenjuje sam motor. Mislim da cak i na satu imas one podeoke kada se menjaju brzine, to sto ti radis je 100% lose po agregat. A ti kako hoces! ;D

Nije nista licno, nemoj da se ljutis ali to ti kazem iz preko20g vozackog iskustva! Pri kretanju 40km/h bi trebao biti u 3 nikako u 4 brzini a do 5eeeee.... A da jos napomenem kako je po pitanju bezbednosti takva voznja jako losa, ne mozes ni ubrzati ni usporiti gasom! ;)

• Svrati ponekad, 118 postova

Pa mislim da to bas i nije tako jer kad pri malim obrtajima hoce da ubrza iz velikog stepena prenosa potrosnja je veca nego kad ga salta u nizu.Za motor i potrosnju najbolje je optimalno saltanje i rezimi voznje ;)

Upalio danas , saug vukao rucno sa leve strane po Bogdinoj preporuci ( hvala care ) i to odvijacem drzao jer rukom ide tesko a cim pustim on se vrati na normalu / moguce ja je sajla spala ili zapekla ? Predlozi su dobrodosli.

I to kresnuo na dodir, a kada se zagrejao posle 5 min. napravio koji krug  zvekece lanac ko lud, i dosta je olabavljen preko 3 cm se ugiba pri proveri.Kako da ga dotegnem bez stendera i kako da podesim zadnji amortizer na kruce, mislim da li okrecem onaj prsten imam kljuc od Libertija ka unutra, prema tocku ili ka spolja jer mi se cini da se nista ne desava iako skljocne i promeni polozaj / amortizer ostaje sabijen /

za sajlu, sta god da je, promeni sajlu, ako imas neku radnju, idi da ti naprave novu, nece izaci vise od 500din. za ogibljenje, imas temu bas o tome, samo na nekoj drugoj strani, prelistaj.

Pokusaj da podmazes sajlu ili pogledaj da nisi nesto ostetio. Kod mene se izvukla kosuljica i nije vukao polugicu. Znaci sa desne strane je zategnuta kosuljica i kad dam sauh onda sajla povuce polugu prema kosuljici. Od slilne kosuljica se je izvukla od drzaca i priblizila polugici umesto da bude obrnuto.

Upalio sam juce motor i posle toga izvadio akumulator. Zbog hladnoce akumulator je izgubio snagu i verglao je duplo sporije od obicnog. Zaverglao sam ga 2-3 puta u duzini od oko sekunde da povuce gorivo. Posle toga je bez problema upalio. Akumulator cu da napravim da se povezuje preko upaljaca kojeg sam ugradio tako da u toku zime kada ga opet palim ne moram sve da montiram/razmontiram.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

jel mogu da se zbudze drzaci za noge za raprora ili deytonu sa sve onim pedalama kocnice i menjaca na princa?

malopre sam gledao ali taj lik nema u prodavnici viska pa sam se raspitao po drugim mestima koliko  kosta komplet sa sve onim papucicama za kocnicu i menjac, mada je njemu kocnica uljana, pa se nadam da papucica ide bez one boce!

koliko sam video dobilo bi se par cm vise mesta za noge  i bilo bi mnogo lepse, pa me interesuje jer ima neko iskustva i dal je to uradio!

produzavanje komandi, moze, ali budzenje od daytone... mislim da to jos nikome nije palo na pamet. uglavnom sve sto budzis, moras da "krojis", sto znaci da sam pravis delove, seces i varis...

mislim da moze, samim tim sto drzis noge na okruglom a ne na onoj platformi dobijas par cm, a ako nije bas rupa na rupu, jos bolje, stavis 4 umesto 2 srafa i parce pleka izmedju i dobijes jos koji cm, a sve ostaje fabricko, e sad je pitanje koliko to kosta i koliko se isplati. gde je menjac moze da se uklopi, a gde je kocnica verovatno bi ostala papucica od princa jer raptor ima rezervoar za ulje...

stvarno nikom nije palo na pamet ili je toliko glupo da niko nije dalje ni razmisljao o tome?

pa mozda i palo nekome na pamet, ali isto to mozes i da napravis, a ne da kupis. a buduci da mi vozimo jeftine motore, trazimo i najjeftinije moguce resenje, a to je opet da sam pravis nesto. sve moze da se napravi, ako imas malo maste i znanja

Danas lepo vreme i reko da malo podmazem sajlice, a mozda i kresnem makinu. motor mi stoji u supi i vidim zamaglili se auspusi, da obrisem kad ono neje zamagljeno nego gomila vode, rose, sta li po njima, motoru i svi ostalim hromiranim delovima, na plastici nije tako, ali ovi kao hromirani delovi prepuni vode. vidim ja da nema sanse to da obrisem i resim da ga isteram na vetar i promaju da se osusi. za 2h je bio suv ko barut!

e, sad, sta se desava unutar motora, rezervoara i dal je bolje da bude u supi ili pod tremom koji ga stiti 90% od kise u zavisnosti od vetra, ali ima promaju

Moped nisam palio jer me mrzelo posle briskanja da namestam akumulator, a i vozio bi se vrlo kratko zbog oblacnog vremena pa nisam hteo da ga cimam bezveze.

Danas nakon kise, kresnuo makinu uz rucno pomaganje sauha zbog problema sa sajlom zagrejao motor i 5 km presao sa brzinom do 60 km u 4/toj.Posle ga jos par puta kresnuo iz prve, oba cilindra jednako zagrejana, lepo radi  leru.Neki dan ga upalio na minus 11 ali nisam vozio :D

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

drugari, ja sam moga princa polako poceo da spremam za ovu sezonu, ono sto sam planirao da uradim je da napravim naslon za vozaca (tojest mene), da namontiram automatski podmazivac lanca i joskin gadget, i da napravim nosac za prtljag iza zadnjeg naslona (procitah negde pah-treger, ispravite me ako gresim), za sad sam u fazi pravljenja nosaca Joskinog gadgeta. imam i nekih slika dosadasnjih radova ali kad kompletiram nosac okacicu slike!

i ja planiram naslon, ali se dvoumim, poceo neki pa stao, ne svidja mi se koliko sam pedantan, e sad razmisljam od nekog auta da uzmem naslon za glavu i samo kao presvlaku da sasijem od koze, da moze da se izvlaci, skida...... ili da ja napravim od laminata i sundjera, mada planiram da napravim i presvlaku za sediste i ubacim malo sundjera da bude mekse.

pak treger imam 3 verzije zapocete ali i dalje trazim pravi materijal

pozdrav i postavljaj slike sto pre

Ja planiram u februaru da pocnem sa majstorisanjem. Isto mi je u planu pak treger, automatski podmazivac lanca, dodatne maglenke i da proverim sve srafove i ventile da nastelujem ventile.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

pozdrav za zorana 032. i meni vec duze vreme se po glavi mota ideja o naslonu za vozaca jer kad idem  na duza putovanja zabole me ledja i bas me interesuje kako si to zamislio voleo bih da mi javis a ja sam licnom nameseti taj famozni pak-treger iza zadnjeg naslona  koji mi sluzi najvise za vrecu i par manjih stvari ali sa takodje namesti i mali dodatak ispod fara gde sam smestio vrecu za spavanje i sator. sad nemogu slike da stavim ali obecavam uskoro .pozzzz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja