Alekre 12379 Napisano Avgust 4 Ne silazi, 7262 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Previše masti škodi kao i premalo. Doduše loš ležaj je, loš. Kao kad motor izgubi kompresiju nema tog ulja koje će mu pomoći. Koliko masti treba, ne znam ali znam da kad su neka ozbiljna održavanja u proizvodnji koristi se instrument koji meri valjda vibracije u radu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Avgust 4 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, muljaz je napisao: Evo sad kad bih izlistao neke teme unazad , garantujem da bih naisao na neko mesto gde si cak i ti pisao da si skidao semering sa lezaja i dodavao mast. Listaj slobodno, da ti skratim muke..... naići ćeš tamo gde je ležaj rolera u pitanju. Ležaj gotovo da nema obrtaje tako da ne može iscureti iz njega ništa. To je jedino mesto gde može doći malo masti, drugde ne. Ležaj ima svoju mast kao i predvidjene km trajanja. Nekad je važilo pravilo da se remont alternatora radi na svakih 30.000km, lezajevi obavezno se menjaju. Danas to ne važi, tj poodavno to ne važi. Danas imamo alternatore koji 100K vrte bez problema, zvukova i slično. Kako je kod elektromotora to ne znam tako da tu ne mogu ništa reći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Avgust 4 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pomenuti lezaj iz posta iznad, moze se videti gde je ostecenje pri podizanju poklopca ovako izgleda ispod poklopca Ovo je ne znam koji, isti ili slican slucaj da zateknem. Cista kurcobolja pri radu, nista drugo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 5 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 5 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari jel moze mala pomoc oko aulspuha cuje je se malo prduckanje sa ovog nastavka.Jel neko skidao,vidim da ima neka mreza na nastavku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Avgust 5 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Skines lonac, skines granu...5-10min posla. Nalegajuce povrsine lepo očistis, spremis oba nova dihtunga i spakujeg nazad. Ende 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 6 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ziv bio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 6 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 878 Napisano Avgust 6 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2065 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Мора нови дефинитивно, зато прдуцка. Провери у Мото бајк Каћ, имали па нестало, можда су опет добили. Promenio Avgust 6 član bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 6 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Zamemio danas nema prduckanja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 878 Napisano Avgust 6 BJB Maxi Scooter Club, 2065 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Где си нашао дихтунг? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Avgust 6 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Gledao na netu zvao par brojeva moto sop,moto cros itd.I nemaju na stanju.Na kraju zvao markis u N.S.Otisao uzeo 1400 dindzi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Avgust 12 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Е па људи да се јавим и ја. Ових дана сам био на путовању до ЦГ. Од Ваљева преко Каоне, Златибора, Мојковца, кањон Мораче дошао сам до Голубоваца. Сјајан пут, уживање баш кроз кањон, нема живе душе, уопште није било вруће, баш како треба. 405 км. Вратио сам се данас, али преко Никшића, Жабљака, па на Јабуку, Златибор, Пожега, Тометино поље, Дивчибаре Ваљево 445 км. Потрошња у смеру ка ЦГ 3.0 Литара у повратку 3.2 и ово све мерио по систему сипам до чепа. Преудобан за ова путовања, ма немам ни једне замерке. Нажалост ово нам је била опраштајућа тура, мотор ће ускоро на огласе, прелазим на нешто мало веће. Регистрован до јула 2025. и све механички одрађено али биће о томе кад поставим оглас. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Avgust 12 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Lepa tura 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Septembar 3 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Е па момци, од данас сам опет пешак. После доста километара пређених на Бургману, дошао је тренутак да се опростим од њега. Прелепа вожња, удобна пре свега, мала потрошња на отвореном, положај седења, сигурност... само су неке од лепих ствари које сам приметио за ових скоро годину дана, колико је мотор био код мене. План је да на пролеће Боже здравља, пређем на мало већи ендуро. До тада ћу да гланцам кацигу и да скупљам лову, па се дружимо опет. Хвала вам свима на саветима око мотора, просто је невероватно да толико добрих људи може да се скупи на једном форуму, попут овог. Свако добро и остајте ми здрави ! 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Septembar 5 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da dodam još nešto, da se i vi ne bi zeznuli kao ja. Obavezno da obratite pažnju na sunđer, filer koji stoji tamo kod kaiša, koji sprečava taloženje i ulazak prljavštine u deo prenosa. Meni se on raspao načisto i napravio mi je pravi karambol unutra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Septembar 5 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se tacno desilo,kako se zove taj deo? ja mislim da uopste nemam to,cak imam neki rupu u dekli malu(polomljena plastika malo) i vidi se kais unutra..Mada ga ja ne vozim po kisama i slicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Septembar 5 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta se tacno desilo,kako se zove taj deo? ja mislim da uopste nemam to,cak imam neki rupu u dekli malu(polomljena plastika malo) i vidi se kais unutra..Mada ga ja ne vozim po kisama i slicno Zove se filter varijatoraПослато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Septembar 7 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam skidao deklu da zamenim reduktorsko ulje,dekla mi je uzas kod tog filtera.. jel zna neko cemu sluzi ovo crevo koje ide na taj filter varijatora,posto je puklo,jel je hitna zamena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Septembar 7 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan To crijevo uvlaci "cistiji" vazduh negdje oko rezervoara ako se dobro sjecam. Isti sam problem imao. Nek me neko ispravi ako grijesim ali mislim da to crijevo nema svaki Burgman. Ja je nisam uspio naci polovnu, a nova bila preskupa. Svoju sam ulijepio sirokom armiranom trakom, pa preko izolirkom. Tako je izdrzalo 3 sezone, a vjerovatno traje i danas novom vlasniku. Nije to neka katastrofa ali ga je svakako dobro imati.Obrati paznju na taj spuzvasti filter koji se vidi na slici. Bitno je da on bude cist, a svakako je pristupacan pa preporucujem cesce ciscenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Septembar 7 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni je polomljen deo dekle gde on stoji,i vezan vezicom,a pored njega ima rupu malu u dekli gde verovatno ulazi prljavstina..ali verujem da bi skupo kostalo da menjam celu deklu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Septembar 14 (promenjeno) Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis moram odmah tebe da tagujem Uzeo sam Burgmana 400 2003 ima disk i pozadi i napred ako se nevaram direktno je ubrizgavanje. Problem: Kad kocim prednjom ponasa se kao da ima abs a nemam pojma da li ga ima ali je osecaj taj kao da pojacas x10 drhtanje/vibraciju ABS-a. Zavrtim tocak disk deluje pravo koliko vibrira pri kocenju trebao bi da je bas na oku vidljiv deformitet diska. Sobzirom da nisam imao ovaj skuter ukratko na sta da obratim paznju osim na nivo ulja u motoru. Promenio Septembar 14 član Rade koenig Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Septembar 14 Integrisan, 9274 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kriv ti je disk sigurno, pored njega moguće i felna da je popila deformitet. Da ne bi nagadjali.....skini točak, proveri lezajeve, osovinu. Ako je ok osovina i lezajevi, točak pod misku pa otidji kod vulkanizera da zavrti na mašini.....dalje će sve bit jasno. Obrati paznju na nivo ulja u motoru i prati ga na svakih 1.000km predjena....to već i sam znaš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Septembar 14 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Znam za ulje, proverim ga i na 500km za svaki slucaj. Menjano je kvacilo itd predhodni vlasbik mi pokazao. Ti odrzavas ove motore ipak je direktno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Početkom septembra krenem na more...nisam nikud žurio ali ova potrošnja me počela nervirati, motorka potroši više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...