Satelis 16865 Napisano Jun 27 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I meni je strugar veći problem jer se nalazi na kraj Vinče i gotovo uvek moram ostaviti, odlaziti pa se vraćati po delove. Čekam ga po par dana....jbg kad nemam strug. Nekad sam obradjivao kolektore rotora, mnogo volim tu alatku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jun 27 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nosio zvono na obradu kod strugara, 4 puta sam išao do njega i nazad. Te ostavi, ne mogu sad, te kad dođem, on zaključao radionicu i negde otišao... čisto da ti presedne usluga. Svaka čast za radove! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16865 Napisano Jun 27 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da neko ne pomisli da se ista situacija ne dešava i kod drugih....desava se prenos od MP3 300 Isto radjen relativno skoro servis.....stim da se piaggio radi drugačije no burger, inače ode dihtung kartera ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2894 Napisano Jun 27 Drug član, 1060 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan I meni je strugar veći problem jer se nalazi na kraj Vinče i gotovo uvek moram ostaviti, odlaziti pa se vraćati po delove. Čekam ga po par dana....jbg kad nemam strug. Nekad sam obradjivao kolektore rotora, mnogo volim tu alatku Šta ti je sa prezimenjakom odmah gore na bulevaru, mene odjeba za neku čauru za mašinu.Al mi zato bez problema odradio strugar na kraju ulice što ide paralelno sa bulevarom, tj smederevcem, pred sam izlazak na ulicu što se spušta u kaluđericu.Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16865 Napisano Jun 27 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bog me ubio ako znam na koga misliš, onaj drugi iz priče..... prvi nije vredan pomena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2894 Napisano Jun 28 Drug član, 1060 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16865 Napisano Jun 28 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko je, nisam saradjivao sa njim. Definitivno trebam razmisljati kupiti si jedan za novu radionu. Nema moljakanja, čekanja, idi mi dodji mi....resenje sad i odma Da ne offujem temu više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 178 Napisano Jun 28 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje, moj CVT je isto za generalku, lupa u leru sa strane prenosa, polutke su ukopane. Da li je gore naveden zahvat bezbedan ? Da skinem odnesem kod strugara da ih skine na nulu i na kraju skratim bolcnu za širinu koja fali da kaiš legne ? Zvono bih isto obradio na strugu, kao i nove lamele koje bih zalepio. Pitam ovo zbog toga što mi se čini da su klizeće površine kaiša na polutkama nekako obradjene fabrički da budu tvrđe ili grešim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 530 Napisano Jun 28 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Betta said: obradjene fabrički da budu tvrđe ili grešim Ovo se i meni cinilo, zato nisam smio nikad da nosim strugaru. Evo kako je izgledao moj varijator Na strani kvacila nije nista bolje bilo. Doduse ja nikad nisam imao problema. Vjerujem da bih osjetio razliku izmedju novog i ovog prenosa ali i ovakav kakav jeste nije pravio problem. Cim je dosao u moje ruke dobio je nov Mitsuboshi remen i tako predjoh preko 12k km bez ikakvih tragova na remenu. Cvt samo otvarao na svake 3k km(nekad cesce) i detaljno cistio i podmazivao najvise iz straha da ne nestane neka veca steta. Jedina stvar koja bi mozda mogla da ima veze sa cvt-om je da je motor posle 5-6k km dobio neke cudne mini vibracije posle 110km/h. Nikad nisam uspio da saznam odakle dolaze. Palo mi je na pamet da usled potrosenosti varijatora pri vrhu tu remen malo olabavi pa dobije neke vibracije ali to nikako nisam mogao da dokazem. Moglo je to biti i do disbalansa guma, nosaca motora... Nisam se previse obazirao na to jer bas rijetko vozio preko 100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jun 28 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Proizvođači, kao što je Malossi, navode da su im klizne površine (zvona kvačila, polutke, varijatori...) "Nitride surface hardened". Nisam mašinac, laički to prevodim kao - "Površinsko kaljenje nitridom". Šta god to bilo, ali očigledno služi da otvrdne površine koje trpe trenje. Što hoće reći, da kad se skine površinski sloj, materijal neće imati ni tu zaštitu, pa će još lakše će da propada, risuje, ukopava kanale i slično. Ali, to ti je što ti je. Kad već ukopanost dođe do tog nivoa kao na gore pomenutim primerima, ili radiš obradu kao što je Dare objasnio, i rešiš situaciju za neko dogledno vreme, ili odrešiš kesu pa kupuješ i menjaš sve novo, što je poprilično skupoceno, pogotovo za Burgmana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Jun 28 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Обрада је задњи потег пре куповине новог или половног и доброг преноса. И ако дреар зна шта ради испадне одлично.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki-TT-Burgman-400 5 Napisano Jul 7 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani članovi foruma, od prošle nedelje sam vlasnik Suzuki Burgmana 400 iz 2003.god. Motor je vizuelno u super stanju, jedini problem koji je imao tresao se prilikom kretanja i tako sve do nekih do 4000 obrtaja posle bi bilo manje. Uzbrdo je bilo još veći problem a kada bi nas bilo dvoje nepodnosljivo za vožnju. Na forumu sam video da je već imalo sličnih problema i raznih rešenja. Danas sam rešio problem. U pitanju su bile rolnice u varijatoru. Dve rolnice su izašle iz ležišta i pravile problem. Kada su rolnice vraćane u svoja ležišta problem je rešen. Možda bude post nekom od koristi. Problem sam resio sam bez odlaska kod majstora, puno mi je pomoglo čitanje i iskustva ljudi sa ovog foruma. Pozdrav i svako dobro. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 11 Napisano Jul 8 U prolazu, 61 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom nek te dugo sluzi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jul 11 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mene bi zabrinulo to kako su rolnice uopšte izašle iz ležišta? Osim ako neki šuster nije loše montirao nakon otvaranja, to bi sumnjam opet značilo da je varijator skroz ukopan i razlokan, bojim se. Ne bi smelo da se desi da rolnice ispadnu iz ležišta od vožnje, ako je sve u redu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3008 Napisano Jul 11 Drug član, 1658 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga jedan KG burgman K7 ili K8 u Nikitiju. Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Filip_majesty 7 Napisano Jul 14 U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, od skoro sam vlasnik Burgmana 400 2012. godiste. Zanima me na kojim obrtajima se krecu vasi burgmani. Moj na 100km/h ide oko 6500 obrtaja, a na 140 je vec u 9000, rolnice fabricke 19g,probao sam 21g ista situacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 11 Napisano Jul 15 U prolazu, 29 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo znam da krecem sa ispod 3000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 11 Napisano Jul 16 U prolazu, 61 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda bi trebao da ide brze na 9 hiljada.Kod mene je skoro 6h.100 a na 9,9ipo je skoro 170 idu zajedno skazaljke,al retko ga tako vozim.Najbolje vozna 110 nedere se a ides.Kakvi su ti varijatori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Jul 16 (promenjeno) Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam Burgman, ali na osnovu iskustva na svom skuteru, morala bi da se oseti razlika između dva grama težih i lakših rolnica, samo tako. Oseti se i po rpm i po zvuku... Osim naravno ako opet nije sve toliko ukopano u CVT da ne hvata kako treba. Promenio Jul 16 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 56 Napisano Jul 16 Svrati ponekad, 108 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, od skoro sam vlasnik Burgmana 400 2012. godiste. Zanima me na kojim obrtajima se krecu vasi burgmani. Moj na 100km/h ide oko 6500 obrtaja, a na 140 je vec u 9000, rolnice fabricke 19g,probao sam 21g ista situacija.Nešto oko prenosa nije u redu, skini kaiš i premeri, verovatno se potrošio u širinu a možda je i istegnut pa ne može da izađe do kraja varijatora. Kod mene su na 130 obrtaji oko 7000. Burgman 2007Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Filip_majesty 7 Napisano Jul 16 U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kais je na 25.5mm sirine mitsuboshi, zadnje polutke nisu ukopane, varijator jeste malo. Razmisljam da uzmem multivar, da li je neko imao multivar na ovom modelu burgmana? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...