p0peye 288 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mali savet - možda je to već pomenuto na forumu, ali je toliko korisno da neće biti šteta da se ponovi: Meni se sa starom Hondom par puta desilo da krenem sa katancem na disku. Tako sam jednom prilikom umalo pao... A onda sam skapirao: Poenta je UVEK postaviti katanac na disk neposredno iza / ispred klješta, tako da u slučaju kretanja nema vremena da se "zaleti" Znači, ako smo parkirali tako da ćemo samo unapred krenuti (strašnija varijatna) - stavljamo katanac iza samih klješta - i čim krenemo - nećemo "uhvatiti zalet" - zaustaviće nas katanac prilično bezbolno. Ako kojim slučajem trebamo da se malo vratimo unazad (bezazlenija varijanta) - katanac stavljamo ispred klješta (ili viljuške) i čim malkice mrdnemo motor - staćemo. Nadam se da će nekome pomoći... Pozz p.s. - nisam siguran da li je tema za "Garažu", ali posledice svakako mogu biti - pa - bolje sprečiti nego lečiti... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2009 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mudro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano April 3, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da razmenish iskustva oko toga sa Shejtanom... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da razmenish iskustva oko toga sa Shejtanom... ;D ;D ;D šejtan ima dobar sistem koji bi mogao da nam izloži ovde, mislim da se svodi na obaranje motora, i zavlačenje stopala ispod istog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 3, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma koji samo sa sejtanom,i ja se overi 2x tako.... > > al zato sad turam i lanac na isto mesto i katanac,pa moram da ga skinem :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3Mer89 1 Napisano April 3, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i ona spagica upadljive boje koja se kaci dole na katanac i ide do rucki. Mislili su ljudi na to. Ona je 4 eur u Louisu... e sad sta je prakticnije... cuce se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar savet.......nadam se samo da nisi nista ostetio kada si kretao de ne ispadne skupa skolarina za kurs postavljanja katanca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i ona spagica upadljive boje koja se kaci dole na katanac i ide do rucki. Mislili su ljudi na to. Ona je 4 eur u Louisu... e sad sta je prakticnije... cuce se E to je tipičan primer kako da uzmeš raji pare - 4€ za šta? Što mora da ide do katanca? Pokušavao sam da shvatim logiku još kada sam prvi put video tu "visokoumnu napravu" - i nisam bio dovoljno pametan... Ako mi tako nešto treba - što ne bih uzeo ženinu drečavo narandžastu gumicu za kosu i samo prebacio preko ručice gasa? Ili ako neko voli - i preko gasa i kočnice? Ishod je isti - trebaš da budeš talentovani idiJot pa da (uspeš da) kreneš... ;D I za 4 € kupio sok od maline - par litara (šta ću kad ne volim pivo... ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 3, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan i neko ti ukrade gumicu za kosu sa rucice za gas i .... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano April 3, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan drug je tako zakljuco disk na motorijadi u sapcu 2008 kod satora u travi sutra defile on da krene ugasi se kresne opet pun gas poco fa kopa kros nazad i da gura prednji tocak onda kad smo se mi okolo poceli smejati skonto je katanac se skrivio i malo ostetio disk jbg.i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan i neko ti ukrade gumicu za kosu sa rucice za gas i .... ;D ;D ;D Meni ukradu gumicu i - ne mogu ni 5 din da dobiju za nju - doduše - mogu da je iskoriste za teglu za ajvar na jesen ;D Tebi ukradu sajlicu sa diska i - o la la - ako je nova 4€ - možda dobiju čitavih 2... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3Mer89 1 Napisano April 4, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Nek svako sebi sam razvije sistem koji ce da mu pobudi sjecanje. Meni iskreno ne treba ni trakica od 4 Eur ni gumica za kosu, nikad nisam zaboravio katanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3292 Napisano April 4, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nek svako sebi sam razvije sistem koji ce da mu pobudi sjecanje. Meni iskreno ne treba ni trakica od 4 Eur ni gumica za kosu, nikad nisam zaboravio katanac. Nikad ne reci nikad. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano April 4, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nek svako sebi sam razvije sistem koji ce da mu pobudi sjecanje. Meni iskreno ne treba ni trakica od 4 Eur ni gumica za kosu, nikad nisam zaboravio katanac. Pa naravno - samo sam ja pokušao da dam savet kako da sistem ne bude bolan... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...