Jump to content

Moto Zajednica

Problem, ne radi km/h, a sajla je k'o nova, aprilia RS 125

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 261 postova

E ovako, ne radi mi na motoru kilometar sat. Skinuo sam sajlu, sajla je odlicna, kada je ja zavrtim, pomera se i kazaljka u satu. Ali vratim dodnji deo sajle na svoje mesto, prilikom voznje, ona se ne vrti i ne pokazuje mi brzinu na satu. Sta tu moze da bude problem i kako da se to resi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

pinjon na tocku. Meni je crkn'o jedan na RSu, tako da oce to kod njih.

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Maki je u pravu. Pinjon na tocku....od plastike je i potrosan.....za moju Afriku je 15 evrica, toliko moram da se ispruzim....

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

I meni je na skuteru isti problem bio, i kao sto su ti ostali rekli 99% je pinjon  ;)

• U prolazu, 28 postova

mozda odgovaram malo kasno ali imao sam ( tj. imam ) isti problem na tzru ... cuka .. porverim nije :) sajla :) nije aha kazu pinjon qpim nov pinjon montiram sve sav srecan sedam ... kad ono :) jok brale ne radi ... pinjon barem kod mene pokrecu dva zubcica u felni prvo smo mislili da ga nismo dobro montirali sto se desava ali na kraju se ispostavilo da su se ta dva zuba pojelai da ih treba navariti sto nije preveliki posao ali u medjuvremenu je cucnuo garmin koji ocitava brzinu tako da otom potom mozda nekada ...

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Nije ipak loše da to popraviš kako bi znao koliko si kilometara prešao zbog zamene ulja. Pardon, to je cvaja ;D

Znaš koja je mana merenja GPS-om? Pisaće ti daleko precizniju (čitaj manju) brzinu nego sat ;D

• U prolazu, 28 postova

pre cu gledati zamenu klipa  ;D ... imam gore off i mogu na miru da lazem ljude kako mi tzr 125 92go ima 68 konja sa svim mogutjim kitovima , orkama i delfinima :) a ide 203 ako je vuce boing 747 i ako nema kocione tecnosti , rezervozar doduse ni vozaca  :) brzina manje vise ali lepo je kada sve radi, barem meni :) za sad moram da sredim obrtaljku ... ali oticicu u off ...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ček, vas je dvojica sa neispravnim kilometar sajlama ovde ;D

Znači, za dvotaktne nije strašno, može i GPS čisto da znate koliko se brzo krećete zbog ograničenja. Kako rekoh, svi brzinometri lažu za oko 5%, tako da će GPS ispisivati nešto nižu, odnosno približno realnu brzinu.

A za četvorotaktne, bilo bi dobro da imate ispravnu kilometražu kako bi znali kada je vreme za zamenu ulja. Ovde GPS preporučujem samo za navigaciju, a kilometar sat bi morao u potpunosti da funkcioniše.

Naravno, obrtaljka bi u oba slučaja trebalo da bude ispravna.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Imao sam slican prbolem na Tomosu zamenio sam pinjol i problem je i dalje bio tu, on se nalazio u km satu tj onom deliu gde ulazi sajla on je oblajznuo vremenom resenje je bilo nalepiti malo izloir trake oko sajle i lepo vratiti sve na svoje mesto (sto je radilo neko vreme ali nije trajno resenje)

Cisto da znas sta da pogledas ako nije do pinjola.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja