Jump to content

Moto Zajednica

pitanje za majstora-elektricara

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125

imam apriliju sr i ispod brzinomera ima neka plava traka sa nekim crnim linijama. meni se istopila-sagorela jenda linija i od tad mi ne radi pokazivac nivoa benzina u rezervaru. sto se to desilo? sta je to? kako otkloniti kvar? ostalo sve radi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

najbolje bi bilo da postavis sliku te plave trake (po mom misljenju to je stampana plocica za inst. tablu i verovatno ti je propao vod na njoj koji je zaduzen za pokazivac nivoa benzina), ne znam koliko je pametno da pokusavas da lemis na toj traci (ako je stampana plocica na traci kao na malagutiju) jer je moguce da ce se istopiti pre nego uspes da zalemis (ako je plocica izvedena na pertinaksu trebalo bi da mozes da zalemis bez problema samo spojis ta dva kraja koji su izgoreli nekom zicicom P.S.zica bi valjalo da bude izolovana)

moj savet ti je da napravis novu stampanu plocicu nebi trebalo da je mnogo komplikovano, vidjao sam na forumima ima ljudi koji to rade dosta profesionalno a za male pare, videcu da potrazim opet pa cu ti javiti

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Takav kvar je poprilično lako sanirati.... samo "premostiš" i to je to ....

ali mene bi više zabrinulo zašto se to dogodilo ...  ;)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mozda nije stampana plocica, mozda je ona savitljiva traka sa kablovima ( kao u racunaru ) - resenje je opet isto - premostiti. Mada bi valjalo pre toga prvo utvrditi zasto je to izgorelo, proveriti da ne dodiruje negde masu da ne bi opet doslo do pregorevanja .

• Zainteresovan, 503 postova

tzv. Flet kabl. Zavisno od majstora elektricara, tj pre će to da bude dobar elektroničar, kvar je relativno lako rešiv. Znači nemoj kod svakog i ne može baš svako da reši taj problem. Najbolje da priupitaš da li u tvojoj okolini ima neki matori elektroničar pun strpljenja i želje da to popravi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja