Jump to content

Moto Zajednica

Zasto je desetka tako jeftina u odnosu na konkurenciju?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

Jasno i glasno :) Mislim jeftiniji je 4-5k evra od glavnih konkurenata, sticem utisak da je kanta. Mislim jedino logicno sto mi se namece je los kvalitet, 3-4-5k evra nije mala cifra.

Drugi opet kazu sve je to isto, ali kako isto kad je polovan r6 skuplji od novog zx10r.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

jao sad ce da krenu price o tankim lancima, plastici koja skripi, motorima koji riknjavaju i ramovima koji pucaju.

ja mislim da je ova zaliha sa lagera, tj proizvodnja od prosle godine...

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

jao sad ce da krenu price o tankim lancima, plastici koja skripi, motorima koji riknjavaju i ramovima koji pucaju.

ja mislim da je ova zaliha sa lagera, tj proizvodnja od prosle godine...

Ok, i da je nov, znacajno je jeftiniji, i to je pocelo cini mi se od pre par godina, o cemu se onda stvarno radi. Nije valjda da ostala 3 proizvodjaca gruvaju nerealne cene...

• U prolazu, 42 postova

Ja se nebih slozio  .

ZX10R-2008=9800E  -----------GSX-R1000K8=9980E

ZX1OR-2009=11535E----------GSX-R1000K9=12400E

Ovo su cene na danasnji dan i nevidim neku veliku razliku u ceni.

• U prolazu, 45 postova

Danas na sajmu sam pogledao sve tri ninja-e. I model od 1000cc koji je izlozen je proslogodisnji model ako ne gresim. Stoje cene na motorima, ako se dobro secam, 9060 za ZX6R model 2009, 9800 za ZX10R model 2008 a u katalogu koji sam uzeo cini mi se 10400 za ZX10R model 2009.

• Svrati ponekad, 169 postova

Ovo je deo mog posta iz druge teme:

Kawi na proizvodnju motora otpada 2% od ukupne proizvodnje svih njihovih stvari. Oni prave sve zivo (http://www.sportrider.com/features/146_0711_kawasaki_heavy_industries/index.html)  i jedino im je bitno da uguraju sto jaci agregat u motor.

Da ne govorim da su izasli iz Moto GP jer nisu mogli nista zivo da osvoje. I za kraj, ne mogu oni postici tako niske cene da ne sklapaju motor od znatno jeftinijih delova nego sto je to slucaj kod npr Yamahe ili Honde.

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

Danas na sajmu sam pogledao sve tri ninja-e. I model od 1000cc koji je izlozen je proslogodisnji model ako ne gresim. Stoje cene na motorima, ako se dobro secam, 9060 za ZX6R model 2009, 9800 za ZX10R model 2008 a u katalogu koji sam uzeo cini mi se 10400 za ZX10R model 2009.

kawa je 9000e ali sa titaniumskim komplet akrapovicem(skoro 2000e),sovina viljuska i o lins amortizer volana.

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Zato sto je kvarljiva roba.. Ima problem sa magistralama ulja i pumpom...   ;D

Već je bilo priče na tu temu,a u vezi modela 06-07.

Pričao sa ljudima iz okolnih zemalja,vlasnicima, i kako stoje stvari ti problemi se samo u Srbiji javljaju !?

A da nije do održavanja ili ne d`o Bog do majstora ?

Pitam pošto me i dalje samo taj interesuje.

MSN je radio test klase 1000 na stazi,gde i pripadaju.

R1 je deklasirala konkurenciju, nekoga manje a nekoga do 00.

10 R kasni 1 sekundu po krugu, 1098 i 1000RR još više a K9 čak 2,5 sekunde.Možda bi trebalo i oni da spuste cene (ispod 9000). :D :D ;D ;D ;D ;D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Kawi na proizvodnju motora otpada 2% od ukupne proizvodnje svih njihovih stvari. Oni prave sve zivo (http://www.sportrider.com/features/146_0711_kawasaki_heavy_industries/index.html)  i jedino im je bitno da uguraju sto jaci agregat u motor.

Da ne govorim da su izasli iz Moto GP jer nisu mogli nista zivo da osvoje. I za kraj, ne mogu oni postici tako niske cene da ne sklapaju motor od znatno jeftinijih delova nego sto je to slucaj kod npr Yamahe ili Honde.

Uvek se nasmejem kad pročitam ovako nešto. Pitam se koliki procenat Yamahi ''otpada'' na proizvodnju motocikala(i šta to dokazuje?)? Neuspeh zelenih u Motogp-u je neosporan, ali šta on pokazuje ili dokazuje? Ništa!(gde bi Yamaha bila da nije Rossija?) Odavno smo već zaključili da GP mašine nemaju nikakve veze sa uličnim 1000-rkama. Ako je istina to za Hondu i Yamahu, otkud skoro decenijska nemoć Honde da parira hiljadarkama u uličnoj klasi, a u samom su vrhu GP-a (da se ne dotičemo sada lobi priče i ostalog...) Uzmite cenu novog GT-1400, pa uporedite sa konkurencijom, uloženo-dobijeno, performanse, itd...

Uvek se nasmejem kad pročitam ovako nešto. Pitam se koliki procenat Yamahi ''otpada'' na proizvodnju motocikala(i šta to dokazuje?)? Neuspeh zelenih u Motogp-u je neosporan, ali šta on pokazuje ili dokazuje? Ništa!(gde bi Yamaha bila da nije Rossija?) Odavno smo već zaključili da GP mašine nemaju nikakve veze sa uličnim 1000-rkama. Ako je istina to za Hondu i Yamahu, otkud skoro decenijska nemoć Honde da parira hiljadarkama u uličnoj klasi, a u samom su vrhu GP-a (da se ne dotičemo sada lobi priče i ostalog...) Uzmite cenu novog GT-1400, pa uporedite sa konkurencijom, uloženo-dobijeno, performanse, itd...

Ti vozis Kawasaki pa nisi merodavan u ovoj raspravi  :D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Bogu hvala pa imam tebe nepristrasnog i full argumentovanog. Ne bilo ti teško, ukucaj Yamaha.com, pa uradi makar površnu pretragu tog domena, pa zatim Kawasaki.com, to isto. Možda, ako se baš jako napregneš dodješ do podatka koliko Yamaha (trenutno) procenata svoje industrije ''troši'' na raznorazne ''klavijature'' i sl, a da su Kawasakijevih ''2%'' porasli na oko 50% ili nešto manje/više. To što vozim Kawasaki, ne znači da je on najbolji, niti da ga favorizujem (verovao ili ne Yamaha mi je br.2), više sam u životu vozio Yamahe, pa nisam lupao. Probaj da nadješ malo više argumenata od pukog navijanja i skandiranja.

Bogu hvala pa imam tebe nepristrasnog i full argumentovanog. Ne bilo ti teško, ukucaj Yamaha.com, pa uradi makar površnu pretragu tog domena, pa zatim Kawasaki.com, to isto. Možda, ako se baš jako napregneš dodješ do podatka koliko Yamaha (trenutno) procenata svoje industrije ''troši'' na raznorazne ''klavijature'' i sl, a da su Kawasakijevih ''2%'' porasli na oko 50% ili nešto manje/više. To što vozim Kawasaki, ne znači da je on najbolji, niti da ga favorizujem (verovao ili ne Yamaha mi je br.2), više sam u životu vozio Yamahe, pa nisam lupao. Probaj da nadješ malo više argumenata od pukog navijanja i skandiranja.

Ja sam ih naveo dovoljno, a ti nista osim yamaha.com. Kawa je krsh, svi to znaju ali nece svi javno da kazu. Da kosta isto kao i ostale marke ne bi je niko kupio. To ti je surova istina.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Pa, da je krs i da je kupuju samo oni koji su privuceni cenom, brzo bi zakatancili fabriku. Danas nemas krseva, imas samo ono sto ti manje ili vise odgovara ili si uobrazio da ti odgovara.

Pa, da je krs i da je kupuju samo oni koji su privuceni cenom, brzo bi zakatancili fabriku. Danas nemas krseva, imas samo ono sto ti manje ili vise odgovara ili si uobrazio da ti odgovara.

Neverovatno mi je da drugarima na dve 10ke jedna '07 presla 5000km, a druga '08 presla 700km crknu pumpe za gorivo. Meni je to dovoljno da zaobidjem Kawu u sirem krugu. Mozda su starije kvalitetnije.

• U prolazu, 85 postova

Neverovatno mi je da drugarima na dve 10ke jedna '07 presla 5000km, a druga '08 presla 700km crknu pumpe za gorivo. Meni je to dovoljno da zaobidjem Kawu u sirem krugu. Mozda su starije kvalitetnije.

pa samo kad pogledas stare kave iz 80 godina, kvarile su se ko nespasene.

evo moje iskustvo sa kramasakijem: gpz 900r pukao blok  ;D zxr 750 prvi model otisla radilica.tu sam skuzio da je kawa sve samo ne kvaliteta.

[

Ja sam ih naveo dovoljno, a ti nista osim yamaha.com. Kawa je krsh, svi to znaju ali nece svi javno da kazu. Da kosta isto kao i ostale marke ne bi je niko kupio. To ti je surova istina.

A svojevremeno sam pomislio da te svrstam u poluozbiljne!?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja