Jump to content

Moto Zajednica

karburatori

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

u poslednje vreme mi se desava da dok masina radi nesto pukne u karburatorima ili cilindu kao da je lose sagorevanje,kao da je voda ili nesto slicno

Karburatori su stelovani prosle godine. Skoro sam skidao granu i izduv iz jednog cilindra je garav a iz drugog beo kao sneg,izgleda da taj garav nema dobro sagorevanje.....svecice su nove

Sta li moze da bude????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Mora  da ti je rastelovan taj karburator gde ti je  garav kanal na izduvu  a iz moje  prakse dok sam radio remontovanje karburatora na automobilima ,kad je garavo  smesa je bogatija  i mnogo vise goriva dobija u taj cilindar zato i dolazoi do detonacija u cilindru............

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Kablovi nisu menjani mislim da su prvi...sto se tice karburatora vrlo je moguce da je rastelovan ali cisto sumnjam da ovde kod mene ima neki dobar majstor da mi to uradi kako treba

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

pa polako skines ih dole i deo po deorasklopis samo pazi  da upamtis ako prvi put skidas da  bi posle sklopio karburator.  Najbitnija situacija da to lepo izduvas da proveris da li kroz svaki kanal prolazi vazduh  . Pre nego sto sve ponovo skopis proveri da li je gumica od vazduh dizne i ostale ako ih  ima ispravne kao i dihtunzi.Zatim vazduh diznu zavijes do kraja a zatim odvijes 3.5 kruga u opsegu tu mu je negde smesa priplizno ako nemas sinhronizatore a zatim treba i dobro uvo da osetis gde mu je najbolji rad na finom podesavanju bez sinhronizatora.Ali pre toga treba proveriti ventile zazor  usisni 0,15 mm  a izduvni 0,20mm ako ima klackalice nesto kao na jugo45 mozes i sam da nastelujes ako si nekad radio oko auta, mehanika je mehanika .KADA TO SVE ODRADIS MOTOR BI TREBAO DA RADI 90% ODLICNO ZA ONIH 10% BICE POTREBNO DOSTELOVATI NA SINHRONIZATORIMA.......mislim da sam ti pomogao oko problema ako se radi o karburatorima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja