zarko1983 79 Napisano Mart 11, 2009 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan u poslednje vreme mi se desava da dok masina radi nesto pukne u karburatorima ili cilindu kao da je lose sagorevanje,kao da je voda ili nesto slicno Karburatori su stelovani prosle godine. Skoro sam skidao granu i izduv iz jednog cilindra je garav a iz drugog beo kao sneg,izgleda da taj garav nema dobro sagorevanje.....svecice su nove Sta li moze da bude???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ti je rastelovan taj karburator gde ti je garav kanal na izduvu a iz moje prakse dok sam radio remontovanje karburatora na automobilima ,kad je garavo smesa je bogatija i mnogo vise goriva dobija u taj cilindar zato i dolazoi do detonacija u cilindru............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan kreni od kablova! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Kablovi nisu menjani mislim da su prvi...sto se tice karburatora vrlo je moguce da je rastelovan ali cisto sumnjam da ovde kod mene ima neki dobar majstor da mi to uradi kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 15, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan pa polako skines ih dole i deo po deorasklopis samo pazi da upamtis ako prvi put skidas da bi posle sklopio karburator. Najbitnija situacija da to lepo izduvas da proveris da li kroz svaki kanal prolazi vazduh . Pre nego sto sve ponovo skopis proveri da li je gumica od vazduh dizne i ostale ako ih ima ispravne kao i dihtunzi.Zatim vazduh diznu zavijes do kraja a zatim odvijes 3.5 kruga u opsegu tu mu je negde smesa priplizno ako nemas sinhronizatore a zatim treba i dobro uvo da osetis gde mu je najbolji rad na finom podesavanju bez sinhronizatora.Ali pre toga treba proveriti ventile zazor usisni 0,15 mm a izduvni 0,20mm ako ima klackalice nesto kao na jugo45 mozes i sam da nastelujes ako si nekad radio oko auta, mehanika je mehanika .KADA TO SVE ODRADIS MOTOR BI TREBAO DA RADI 90% ODLICNO ZA ONIH 10% BICE POTREBNO DOSTELOVATI NA SINHRONIZATORIMA.......mislim da sam ti pomogao oko problema ako se radi o karburatorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...