Atorn 5512 Napisano Jun 9 Drug član, 1208 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Plus sam uzeo od pozicije sa onom plastičnom klemom sa nožićem,pa mi se pale zajedno sa pozicijom. Moje maglenke su 10w, relej i ne treba. Tako mi rek'o čika @Arakis. I tako već rade bez problema već 4 godine. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20079 Napisano Jun 9 Integrisan, 6266 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze da se spoji plus npr. na zicu od fara tj. dzeka sijalice svetla- zica od dugackog ili kratkog? (h4 sijalica)? Interesuje me unapred iako ni nemam crash bar pa nemam gde ni montirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1968 Napisano Jun 9 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist najbolje je da vicis odvojenu instalaciju za maglenke, da sve ide preko releja i osigurava. Tako otklanjas mogucnost da se bilo sta desi. Masu vezes negde za sasiju, nadjes u kutiji osiguraca stalnu struju koja je povezana sa kontaktom i tu povezes preko osiguraca. Sve ostalo vezujes preko releja. Kako sam sad objasnio ni ja ne bi povezao Sve u svemu, porucis sa alija maglenke. Sijaju perfektno, dobijes instalaciju i nosace sa njima. Sve lepo upakujes i gas. Ne moras crash bar, napravi nosace, lepo ih ofarbaj, zavari, stavi gumu izmedju njih i sasije da nemas vibracije i to ti je to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20079 Napisano Jun 9 Integrisan, 6266 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Zarkela said: @Motorcyclist najbolje je da vicis odvojenu instalaciju za maglenke, da sve ide preko releja i osigurava. Tako otklanjas mogucnost da se bilo sta desi. Masu vezes negde za sasiju, nadjes u kutiji osiguraca stalnu struju koja je povezana sa kontaktom i tu povezes preko osiguraca. Sve ostalo vezujes preko releja. Kako sam sad objasnio ni ja ne bi povezao Sve u svemu, porucis sa alija maglenke. Sijaju perfektno, dobijes instalaciju i nosace sa njima. Sve lepo upakujes i gas. Ne moras crash bar, napravi nosace, lepo ih ofarbaj, zavari, stavi gumu izmedju njih i sasije da nemas vibracije i to ti je to. Ma jasno je mene to sa Alija gde dobijes sve pa i instalaciju. Samo vidim da ima odvojen prekidac i sve ide na aku, nema direktnog spajanja na kontakt, osim ako vi ne zelite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1968 Napisano Jun 9 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj na aku da spajas. To je najlakse ali i najgore. Stavi lepo na stalnu struju izvuci je iz kutije osiguraca i obavezno stavi osigurac. Neces moci da zaboravis da ugasis, a nece ti se paliti kad das kontakt same. Nije toliko fensi ali je po meni bolje kad sam na prekidac ukljucis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1968 Napisano Jun 9 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes hteo da ih ugradis, mogu ti uslikati kako je to kod mene uradjeno. Ono sto jedino treba obratiti paznju sa tih sa alija je prekidac koji ne bi trebao da kisne. Ja sam stavio celovan i vezao vezivcom u slucaju pljuska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 299 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se dobija bolje svetlo ugradnjom led maglenki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14765 Napisano Jun 10 Integrisan, 7932 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi šta ugradiš. Imaš razno kinesko smeće koje ne vredi ničemu osim da služi kao pozicija. Imaš i ozbiljnije kineze ali nisu jeftini. Drugo, zavisi kakav snop baca. Da li u jednu tačku ili ga razbacuje kao obično svetlo za terasu. Ako govorimo baš o maglenkama, one trebaju da imaju odsečen snop. Sve u svemu, ako hoćeš ozbiljan par dodatnih svetala mora da se plati. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 299 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekrecesto vozim nocu ,ok mi je svetlo na motoru,led je ali naravno nikada me manjka dodatnog svetla,daj preporuci neke koje bi dodatno osvetljavale put mozes I na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sheme koju sam ja koristio. Ja imam dva para maglenki i dva rele-a. Jedne su samo spoteri i blinkeri, a druge lepo osvetljavaju put. Na drugoj slici se i vidi koja zica gde ide na rele. Ja sam apsulotni dunster sto se tice elektrike, stim sto sam povezao kao na gornjoj slici. Uzeo fazu sa pozicije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1968 Napisano Jun 10 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su moje izasle preko 6k, iako ni to nije nesto puno kad se gledaju originali. Lepo i jasno bacaju svetlo, imaju jasnu liniju. Nocu mi je 20 puta lakse, kad ih iskljucim kao da nemam svetlo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14765 Napisano Jun 10 Integrisan, 7932 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Bobni said: @Alekrecesto vozim nocu ,ok mi je svetlo na motoru,led je ali naravno nikada me manjka dodatnog svetla,daj preporuci neke koje bi dodatno osvetljavale put mozes I na pp. Mogu da ti napišem moje iskustvo. Ja koristim dva dodatna svetla u spot varijanti. Dakle baca u dve tačke i bacaju malo dalje od dugog svetla ili tu negde. E sad, ja sam ih podesio da ta dva snopa gađaju put sa strane. Tako da obajsam vozila i predmete koja su pored puta da mogu na vreme da uočim. Dosta puta sam uočio zivotinje a i one se nekako zamrznu kad ih udari snop. Svetla su Auxbeam. Kinez ali solidnog kvaliteta. Oko 100 eur je par bez instalacija i prekidača. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 299 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekrehvala puno,izguglacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1391 Napisano Jun 10 Drug član, 847 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoje maglenke sam ugradio, bez relea, samo sa osiguračem, i onim prekidačem sa tri žice, koji ima svoje osvetljenje. Maglenke imaju nekoliko moda rada, i žuto i belo svetlo, ali mi se dešava da povremeno izgube sinhronizaciju, tj. kad ih upalim i ugasim jedna svetli belo, jedna blinka. To se nikad ne dešava kad ih prvi put palim, nego posle nekog vremena rada, posle pauze u vožnji, kad ih upalim ponovo, svetle različito. Probao dve vrste prekidača i opet se dešava isto. I ako ih palim-gasim, menjaju se modovi, ali su svi različiti. Onda ih ugasim, sačekam par sati i one se same sinhronizuju. Da li je do maglenki (male su šanse), ili sam ja to nešto loše povezao (ogromne su šanse) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Do maglenki Ja izbacio zuto i svetli samo belo haha 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Predator016 je napisao: bez relea, samo sa osiguračem, i onim prekidačem sa tri žice, Ubaci rele, mislim da ce to da se izgubi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1975 Napisano Jun 10 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiS Ja preferiram da se plus uzme sa kontakta iz prostog razloga što ako bi se nešto i desilo sa pozicijom ili kratkim svetlom(odakle ko već uzme) ostalo bi se i bez dodatnih svetala(mala verovatnoća ali može da se desi). Što se tiče releja, ne mora ovaj sa pet izvoda kao sa druge slike(nije pogrešno ali nema potrebe) već sa četiri izvoda. Oznake kontakata su iste samo nema 87a. I ovaj osigurač, 20A je previše, te sijalice vuku malu struju tako da je i 5A dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni leva maglenka gubi "jačinu". Desava se ponekad da samo tinja. Onda upalim ugasim i proradi. Tacno vidim kad se dohvatim za prekidac i kad krenem da gasim, proradi. Ili je do prekidaca ili same maglenke, ali me cudi kako da desna ne zeza (ako je do prekidaca...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1975 Napisano Jun 10 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri spojeve i kontakte. Masu za tu maglenku prekontroliši. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce. Pocelo da zeza od kad sam ih skinuo za tehnicki. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1391 Napisano Jun 10 (promenjeno) Drug član, 847 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MaxiS je napisao: Do maglenki Ja izbacio zuto i svetli samo belo haha Ma ni meni ne trebaju razni modovi i boje, veruj da sam tražio svetla samo sa belom bojom i bez blinkera i koječega i nisam uspeo da nađem, Svaki model ili ima dva-tri moda ili je u dve boje. Ja koristim samo bela svetla i super se vide, imaju lep odsečen snop, ne smetaju drugom vozačima, i prilično znače na putu, jer moja Honda nije poznata po jakim svetlima. Jedino me nervira ta sinhronizacija, ne bih se zezao da rele ugrađujem sam, pa ću otići kod električara da mi to reši. Ako i pored relea, ponovo svetle različito, idu u kantu... A kako si izbacio žuto svetlo, jesi otvarao maglenku ili..? Promenio Jun 10 član Predator016 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Predator016 je napisao: A kako si izbacio žuto svetlo, jesi otvarao maglenku ili..? Samo sam izbacio jednu zicu. Proverio koja je bela, koja zuta, zicu za zutu presekao i izolovao i samo povezao jednu na prekidacu. Imam dva prekidaca, jedan za one koje sluze kao blinkeri i jedan za maglenke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1391 Napisano Jun 10 Drug član, 847 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Aha.. Ja sad nisam siguran da imam posebnu žicu za belu, a posebnu za žutu boju, moraću da proverim. Imam isti ovakav prekidac, ima tri žice jer ima svoje osvetljenje. Kako ti te žice povezao preko relea? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano Jun 10 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da. Ima shema gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8005 Napisano Jun 10 Drug član, 3054 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovakoПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...