Jump to content

Moto Zajednica

TOURING MOTORI... TOP 10

Recommended Posts

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

Interesuje me koji su to touring motori koji bi po performansama, kvalitetu i pristupacnosti cene usli u top 10 po vasem misljenju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Putnih motora nema baš puno, no, čisto subjektivno, ovako bi nekako izgledala moja lista:

Moto Guzzi Norge može i 850 i 1200

2007-MotoGuzzi-Norge1200b.jpg

norge1200.jpg

BMW R 1200 RT

bmw-r-1200-rt.jpg

r1200rt-1.jpg

Honda Pan European

prova-honda-pan-european.jpg

wallpapper-pan-european.jpg

BMW K 1300 GT

bmw-k1300gt-x.jpg

2009-BMW-K1300GTe.jpg

Kawasaki 1400 GTR

kawasaki1400gtr-1.jpg

Kawasaki_sport_tourer_1400GTR_10_14.jpg

Honda Deauville

large_DM1189009701.jpg

Deauville_2006_06_1024.jpg

Moto Guzzi California Vintage

Moto_Guzzi_California_Vintage.jpg

2009-MotoGuzzi-CaliforniaVintagea.jpg

Kawasaki VN 1700 Voyager

VN-1700-Voyager12.jpg

kawasakiVN1700Voyager09.jpg

BMW K 1200 LT

07_K1200LT_6.jpg

k1200lt-1.jpg

Honda Gold Wing

86491honda_hoot_heed.jpg

86491honda_hoot_heed.jpg

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

taj kawasaki voyager je verovatno najruzniji industrijski proizvod u ljudskoj istoriji  :o  :o  :o

evo da dodam jos jedan simpatican em lep al gotivan  ;D  ;D  ;D 

Yamaha FJR 1300

Yamaha_FJR1300_2005_02_1024x768.jpg

FJR1300_Yamaha.jpg

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

K 1200 LT je svemirski brod!

A ta Yamaha FJR mi je jedan od najodvratnijih i najdosadnijih motora naizgled. Moguce da je to relativna stvar, vidim mrlji se svidja.....

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

A ta Yamaha FJR mi je jedan od najodvratnijih i najdosadnijih motora naizgled. Moguce da je to relativna stvar, vidim mrlji se svidja.....

Eh pusti ti Mrlju...njemu se sviđa i tdm (tako dosadam motor)  :D

CBF 1000F ti je best buy glede odnosa cena/performanse/kvalitet

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Jeste da je najmanja od svih prikazanih, meni je Deauville vrh! Možda zato što nije toliko upečatljiva ni po snazi ni po izgledu, ali jedna vrlo upotrebljiva sprava za tu namenu.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Za Evropu to bi morao da bude BMW a za resto mozda Honda. Mozda bi autor mogao posle ovih predloga da napravi gllasanja za deset nnaj "predlaganijih"!

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

ok... ovo su bas touring motori. izgleda da je moje ne znanje napravilo zbrku. mislio sam na motore tipa pegaso, kle, afrika, transalp isl. to ocigledno nisu touring motori :) e sad... kojoj vrsti pripadaju gore navedeni... posto sam mislio da su to touring. davno sam mislio da su enduro ali onda sam medju enduro motorima nailazio na kroserice pa sam ukapirao da nisu enduro. moze li neko da napravi listu top 10 iz vrste gore navedenih i da mi konacno otkrije tajnu koja je to vrsta motora :) sorry jos jedared za ovu zbrku.... ja sam kriv:)

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

posto je relativno uzdrzanog i neupadljivog dizajna, moglo bi se reci da je dosadan, ali odakle izvuce rec najodvratniji?

ok... ovo su bas touring motori. izgleda da je moje ne znanje napravilo zbrku. mislio sam na motore tipa pegaso, kle, afrika, transalp isl. to ocigledno nisu touring motori :) e sad... kojoj vrsti pripadaju gore navedeni... posto sam mislio da su to touring. davno sam mislio da su enduro ali onda sam medju enduro motorima nailazio na kroserice pa sam ukapirao da nisu enduro. moze li neko da napravi listu top 10 iz vrste gore navedenih i da mi konacno otkrije tajnu koja je to vrsta motora :) sorry jos jedared za ovu zbrku.... ja sam kriv:)

Naprimer moj APRILIA PEGASO 650 Trail spada u grupu "visenamenskih" znaci za grad, auto put i van puteva. To je italijanska forra, ali za nase puteve idealan.

Ima i oniih ljudi koji kazu svasta ( viseNamena ), znaci nista, konkretno. Zamisli ljude koji su fanovi R-ova, oni imaju samo jednu nnamenu, i lakse ih je porediti. Ovde teziste moze biti na vise mesta i tezza su poredjenja. Pa i saveti uvek moraju da se obrazlazu.

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Pegaso 650 trail (ali iskljucivo noviji sa minareli agregatoma) ili Yamaha tenere (ima isti agregat), meni su to dva najbolja putna enduro motora. Imas uporedni test supermoto varijanti ta dva motora koji je pisao wulfy: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=38 . Naravno ne treba zaobici Stroma, Versys-a, BMW i transalpa (po meni, neka se niko ne ljuti tim redosledom, kada se uzme u obzir cena). Stroma bi mozda stavio i na prvo mesto (razmisljao sam izmedju njega i pegasa), ali ja ipak vise vozim po gradu, a on me malo plasi za provlacenje, mozda gresim. Govorim o motorima ispod 1000 ccm.

Zorane kada mi stigne Pegaso trail, ako si raspolozen da svratis na kafu da uporedimo englesku i nasu varijantu, posto vidim da smo komsije, ja sam na Crvenom krstu.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Nisam ljubitelj Yamahe,ali FJR je sjajan motor!

• Podržavam 1

Pegaso 650 trail (ali iskljucivo noviji sa minareli agregatoma) ili Yamaha tenere (ima isti agregat), meni su to dva najbolja putna enduro motora. Imas uporedni test supermoto varijanti ta dva motora koji je pisao wulfy: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=38 . Naravno ne treba zaobici Stroma, Versys-a, BMW i transalpa (po meni, neka se niko ne ljuti tim redosledom, kada se uzme u obzir cena). Stroma bi mozda stavio i na prvo mesto (razmisljao sam izmedju njega i pegasa), ali ja ipak vise vozim po gradu, a on me malo plasi za provlacenje, mozda gresim. Govorim o motorima ispod 1000 ccm.

Zorane kada mi stigne Pegaso trail, ako si raspolozen da svratis na kafu da uporedimo englesku i nasu varijantu, posto vidim da smo komsije, ja sam na Crvenom krstu.

Naravno komsija! Javi se kad hoces.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Znam da mnogi koji ga nisu probali odmah kenjaju po njemu ali TDM je mozda jedan od najsvestranijih motora... Idealan za provlacenje kroz grad i mnogo agilniji za te potrebe nego recimo V Strom ili neki "od 4 cilindra"...opet sposoban za off road koliko i ostali toureri a mozda cak i vise (potraziti ovog Singapurca sa slike,ima clanak u National Geogrphicu onjemu i ekipi na TDM i njihovom off roadu ) ...vrlo praktican motor i svestran motor za svoju klasu!

post-586-1287902384388_thumb.jpg

Za mene tourer No 1 a cijena mu nije astronomska mada je V Strom jedan od mojih omeiljenih Tourera

post-586-12879023844299_thumb.jpg

• Zainteresovan, 730 postova

Odoste u off cowek je pitao za Touring motore, a ne Sport touring ili Adventure touring ..

Procitaj post prvi dnu stranice, nije pitao za touring nego za PUTNI ENDURO..Malo se zeznuo...

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sad trenutno se spremam za put na XJ900S Diversion i to sve sa zenom i gomilom prtljaga ;D

Svi kazu kako je XJ odlican motor, mada jako malo ga ima. A mene zanima sto ???

Po meni je to pravi turing motor, naravno sigurno postoje i bolji i moderniji i bolje opremljeni itd.... ali i mnogo skuplji :o

E kad sam ja trebao da kupim taj motor (XJ 900) drugar koji ga je prodavao , kad je cuo da je u igri i TDM za iste pare me "posavjetao" da uzmem TDMa .....sad znam i zasto: Nije mu se taj XJ ni prodavao :) ... Ja sam ga probao i odusevio se....po meni to je extra motor bas za touring...srecan put!

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Nisam ljubitelj Yamahe,ali FJR je sjajan motor!

Pa ne da ne sumnjam, nego sam siguran. A naravno da nije ni odvratan, samo htedoh da ukazem na relativnost toga sta je najruzniji industrijski proizvod u istoriji.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja