Jump to content

Moto Zajednica

Hromirana maska hladnjaka

Recommended Posts

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Gde, ja ne vidim ...  ;D

Fatamorgana!  :D :D :D

Trenutno mi motor nije u Beogradu, ali za 10-ak dana ga dovozim pa cu da uzmem mere. Nije nam hitno, bitno je da zavrsimo.  ;)

Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova
  • Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Evo i mene!

Nesic, ako sam dobro razumeo, svi *.dwg i *.cdr crteži su vektorski?U tom slučaju može da se koristi sve ono što sam ja radio, odradjeno je u Corelu, sačuvano u CDR a može da se exportuje u DWG.Dakle, ako može u corelu ne bi trebalo da imamo probleme oko dizajna.

Uzeo sam broj čoveka koji radi na veliko lim i prohrom, kontaktiraću ga za materijal, da znamo koliko košta tabla prohroma.Takodje, sutra bi trebalo da se čujem sa čovekom koji ima taj laser za graviranje, da vidim da li on to može da seče i koliko bi koštalo.Osim toga, andjelo mi je rekao da ima prijatelja koji može to da odradi isto valjda nekim laserom.Na kvačilu je i Slovas (oni seku vodom, to im je rutinski poslić), Waterjet iz Mladenovca i još jedna kombinacija koju Željkamp može da sredi.

Najradije bih probao kod tog iz Ivanjice, pa ako on nemože onda u Slovas jer su mi obe firme blizu, ne bi morali da se cimamo oko slanja crteža, novca, vraćanja maskica...E, ako ne štima ni jedna od te dve kombinacije tražimo dalje, a kao sigurnu soluciju imamo Waterjet sa cenom 25e/kom + poštarine.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

To sam nasao na netu, ispada da je tako,  ;)

vektorski crtez je crtez na kome mozes da menjas dimenzije, npr. kad crtas u paintu ne mozes da menjas nista vise kad sacuvas u bmp,

meni bi mozda trebalo parce prohromskog lima, bez gravure, 300x300 [mm], pa taman da sa vama uzmem i da bude jeftinije na kolicinu, kad ce te da vidite to

Verovatno sutra.Ako nam bude radio neko sa tim laserom onda mi moramo kupiti tablu prohroma.Ako budemo radili u Slovasu ili Waterjetu onda se radi na njihovom materijalu.

Solucija sa laserom otpada, samim tim i nabavljanje prohroma pošto ćemo najverovatnije raditi u Slovasu a oni imaju svoj materijal.Zvaću njih ovih dana pa javljam šta se dešava.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

ok, oce i clan foruma Gile da se ubaci da uradi,

a ja samo da pitam da li je moguce da nacrttam ovo i da mi se odradi

post-1040-12879025012582_thumb.gif

Mislim da ovi u Slovasu mogu da urade sve. ;)

Dobro misliš. ;) Danas sam razgovarao sa gospodžom iz Slovasa, mogu da urade sve bez problema.Dobio sam kontakt osobu, sutra se čujemo u vezi cena i formata crteža.

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Super. Ja sam pitao ove likove u Budvi, ali su mi rekli da trenutno ne mogu nista da naprave jer imaju par jahti i objekata koje moraju da urade, tako da na njih ne mozemo da racunamo. Javi sta su ti rekli ovi iz Slovasa?

P.S. Ja sam u subotu uvece u Beogradu.

Sad sam razgovarao sa čovekom koji radi na waterjetu.Ne može ništa da mi kaže dok mu ne odnesem crteže.Crteži moraju biti u dwg formatu, dakle Auto cad.Ja nemam instaliran a i ne umem baš da radim u AC pa bi valjalo da nam neko to odradi.Pribavljajte polako dimenzije za svoje motore i postavljajte slike kako želite da izgleda.

nesic, sad nesto gledam ovo sto si ti radio Zeljkampu.Ako masina seče po linijama onda otreba da se obrišu linije na kojima se lim savija a ne seče.Evo obeležio sam koje su.

post-715-12879026159303_thumb.jpg

Ej, jeste živi?Ajde da dobavimo te dimenzije, da se vidi polako koliko će da košta.

Najbolji način za merenje je da nadjete tanak karton, ne deblji od 1mm da na prevojima ne bi dolazilo do greške pošto ni lim neće biti deblji od 1mm sigurno.Taj karton savijete oko hladnjaka onako kako želite da stoji maska, napravite od njega model, sve lepo sredite i onda merite.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Bravo.

Ja sam svoj izmerio  ;D ;D ;D

Pozurite, moram da stavim nesto novo na bike :)

Zdravo,

nije problem pomocicu vam, corel nemam, mogu u autocad da odradim.

Hvala lepo.Za Corel sam ja zadužen, ti smo treba da nam to završiš u AC.

Ja cu to uraditi uskoro, nadam se da ce Hornet da pomogne oko mera za moj bike?! :)

Ne daj divljaku da ti meri!Sebi premerio 41cm širinu.Ako tako premeri i tebi trebaće vam pocela tabla prohroma za maskicu.  ;D

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Ja cu to uraditi uskoro, nadam se da ce Hornet da pomogne oko mera za moj bike?! :)

Sto se mene tice mozemo vec danas da premerimo :)

Ne daj divljaku da ti meri!Sebi premerio 41cm širinu.Ako tako premeri i tebi trebaće vam pocela tabla prohroma za maskicu.  ;D

Oduvek sam patio od komplexa...

;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja