Jump to content

Moto Zajednica

Skidanje rdji - pomoc

Recommended Posts

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Sinoc rasklopim motor 6oqMc_img2458.th.jpg i spremim se za poliranja svega i svacega,nakupovao sam se raznih pasti u Nemackoj pa rekoh da isprobam

Medjutim naisao sam na problem rdji na auspusima 9PZE3_img2455.th.jpg,kupio sam ovu pastu 1W1lq_img2466c.th.jpg iz louisa pre godinu dana ali je do sada nisam isprobao medjutim ili ja ne radim nesto kako treba ili se nista ne desava ,citao sam uputstvo ali mi bas nesto i nije jasno 404.jpg,i da li je mozda moguce ovu rdj skinuti sa nekom ove dve paste ako mi ova ne pomogne posto i njih imam kod sebe

http://www.louis.de/_209aa7f4ca2a961a5b9ce57408fa15c6c4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10004090&anzeige=0

http://www.louis.de/_209aa7f4ca2a961a5b9ce57408fa15c6c4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10004031&anzeige=0

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Namazi antirost, sacekaj da odreaguje, pa isperi vodom i osusi. Ako je ostalo rdje ponovi postupak. Posle toga ispoliras nekom pastom za poliranje (ja sam koristio domacu purol pastu) i sija kao novo. Posle ces imati problem sto ce ponovo da se hvata rdja jer se nikl skinuo, ne gine ti skidanje rdje i poliranje svake godine.

p.s. ova pasta koju si kupio nije za poliranje, nego za dihtovanje (nesto kao hermetik). Chrome magnetic pasta iz linka koji si dao je za poliranje hroma.

Namazi antirost, sacekaj da odreaguje, pa isperi vodom i osusi. Ako je ostalo rdje ponovi postupak. Posle toga ispoliras nekom pastom za poliranje (ja sam koristio domacu purol pastu) i sija kao novo. Posle ces imati problem sto ce ponovo da se hvata rdja jer se nikl skinuo, ne gine ti skidanje rdje i poliranje svake godine.

p.s. ova pasta koju si kupio nije za poliranje, nego za dihtovanje (nesto kao hermetik). Chrome magnetic pasta iz linka koji si dao je za poliranje hroma.

Jebote mogao sam da zajebem stvar  :o vidim ja da se skori na auspuhu toliko da jedva i vodom skinem,tako je to kad se kupuje nesto sto se ne zna

a gde da kupim taj antirost ,u farbarama ili ...

hvala ti u svakom slucaju

Upravo zavrsih sa antirostom i ok je ispalo ali sam to zamislio jos malo bolje :(,a imam jos neke fleke koje su glatke ,ne moze da se skine sa polir pastom,mislim da se vidi ovde na slici pa ako nko ima ideju neka kaze

Probacu malo i sa smirglom ;)

Postavicu slike kasnije

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nisam mu rekao smirglu da ne bi izgrebao nikl oko dela koji smirgla, tj da bi ga sacuvao sto je vise moguce. Atirost u vise premaza ako je potrebno i polir pasta ce sigurno zavrsiti posao, dugotrajniji je proces nego da se osmirgla, ali bar sacuvas nikl koliko god je moguce. I vreme reakcije je bar 3-4 sata, nisi ga drzao dovoljno dugo, zato ti i nisu dobri rezultati.

Nisam mu rekao smirglu da ne bi izgrebao nikl oko dela koji smirgla, tj da bi ga sacuvao sto je vise moguce. Atirost u vise premaza ako je potrebno i polir pasta ce sigurno zavrsiti posao, dugotrajniji je proces nego da se osmirgla, ali bar sacuvas nikl koliko god je moguce. I vreme reakcije je bar 3-4 sata, nisi ga drzao dovoljno dugo, zato ti i nisu dobri rezultati.

aha ok,pise na boci 2 sata ali namazacu ga veceras pa neka odstoji preko noci

hvala u svakom slucaju

• Drug član, 1702 postova

Antirost skida samo najsitnije cestice rdje,ovu vecu nema sanse da skine.Tek na kraju koristis njega,mazes ga i ostavis,dok povrsina ne postane sivkasta,i ponavljas vise puta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja