brzi gonzales 157 Napisano Novembar 19, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Pa nebi bas kupovao drugi,jer sam ulozio vec dosta i para i truda i nikad necu dobiti pare koje sam ulozio,pa i ne mislim da ga prodajem.Mislio sam da ga sredim tokom zime i da ga ostavim za sebe.Na 300 ccm sam razmisljao da ga razbusim i stavim lancanik 21 i nadam se da bi dobio skoro isto ubrzanje kao sto je sad samo bi krajnja brzina bila veca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 19, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pa nebi bas kupovao drugi,jer sam ulozio vec dosta i para i truda i nikad necu dobiti pare koje sam ulozio,pa i ne mislim da ga prodajem.Mislio sam da ga sredim tokom zime i da ga ostavim za sebe.Na 300 ccm sam razmisljao da ga razbusim i stavim lancanik 21 i nadam se da bi dobio skoro isto ubrzanje kao sto je sad samo bi krajnja brzina bila veca... to da, ali: veca potrosnja(zavisi od karb-a najvise), vece sanse da se pregreje i zariba! manji vek trajanja klipnjace.... Busi, da je to tako lako odavno bih vozio 300ccm.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 19, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan posto sam ja radio vujin da kazem koju,... karb je ostao isti, isto trosi,ili mozda..mozda cak i manje,nisam siguran,vuja je najkompetentniji.. to je radjeno pre ..mislim 5godina i jos uvek ide,a vuko je i prikolicu, i bogami vuja to nemiluje bas.. ok,oce da se pregreje mozda..mada nesto neprimetismo da je ribo itd.. doduse ono vuja nikako da stavi elektronsko paljenje,bilo bi jos bolje motor ide kao nezdrav...ali bas bas ide,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 19, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan motor ide kao nezdrav...ali bas bas ide,... Podpisujem! motor svarno ideeeeeeeeeeeeeeee.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 20, 2013 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Lančanik 21 je za točak 16 a promenom prenosa nećeš dobiti ono što očekuješ. U idealnim uslovima i pri teoretskom razmatranju trebalo bi da ima snage da digne putnu brzinu na nešto više ali to je samo u teoriji... Smeta nagib, vetar, rupe, sve moguće i na kraju, ukoliko se ostane samo na bušenju bez ostalih radova, ne dobija se nešto naročito izuzev snage i boljeg povlačenja na nižim obrtajima. A ta snaga po knjigama je 3 KS više, na 21 standardnu i nije neko povećanje. Potrošnja je koliko mu daš na karburatoru. Treba mu dati više jer traži goriva, oseti se da mu treba. U nižim stepenima prenosa dobija značajnu snagu, dižem sa prikolicom na točak. U osnovi, ova intervencija nije nužna i ne donosi onolike prednosti koliko maštaš dok ne napraviš sve to. Kad je motor bez prikolice i ne skidam ga ispod 120 onda se greje i ugasi ali se ništa ne ošteti nego se nakon hlađenja ponaša normalno. Probao sam i sa lančanikom od 22 zuba, nema dovoljno snage u 5. brzini sa putnikom za to. A upravo tako treba gledati: da motor ima snage da razvija solidnu brzinu sa putnikom i prtljagom. Onda je to dobar motor koji se ne plaši ni grada ni puta, sve ostalo je rad samo za određenu stazu a to je za naše prilike skup hobi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan nista ti ja tu nebi dirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Novembar 20, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan ukoliko se ostane samo na bušenju bez ostalih radova, ne dobija se nešto naročito izuzev snage i boljeg povlačenja na nižim obrtajima. Meni iskreno samo treba malo bolje povlacenje na nizim obrtajima ali sam mislio da sa klipom 75 moze veci lancanik ako ne 21 onda od 20 zuba.Da bi se dobilo nesto vise onda pretpostavljam da treba i veca dizna,obrada kanala u culindri,mozda elektronsko paljenje....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Gonzales, Nemoj samo busiti, ako vec to radis obrati paznju na jacu klipnjacu, lezajeve itd itd. Ima gore neko je opisao sta i kako. Kontam da ce da ti radilica prsne posle 1 godine voznje. Onda samo vise problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 20, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan baš tako! Ne možeš posle na put sa takvim motorom! Sa ovim delovima oko 30.000 može da se predje, al da se VOZI(250ccm)!! Ako se štedi može i više. Evo kod mene tajvanska klipnjača vrti već 24.000km.. Na 250, 18z je taman, a i nije mz konstruisan da ide brže od 130. Suviše je lak napred, i ako ti je prazan rezeruar imaš osećaj da prednji točak leti, pogotovo ako imas bočni vetar povremeno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Novembar 20, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Na 250, 18z je taman, a i nije mz konstruisan da ide brže od 130. Suviše je lak napred, i ako ti je prazan rezeruar imaš osećaj da prednji točak leti, pogotovo ako imas bočni vetar povremeno.. Meni je rezervoar uvek prazan. Procitao sam sve sto sam nasao oko busenja na 300 ccm i sve je to ok da motor bude jaci,ali posto mi je radilica nova kao i konus i lezajevi radilice i nisam presao sa tim delovima ni 500 km a motor sredjujem za sebe i nebi da ulozim toliko a da vozim motor samo godinu ili dve a posle toga sve ponovo,pa sam razmisljao da ga razbusim na 71(najverovatnije) i da budem miran posle toga.Probao bi sa lancanikom od 20 zuba bas da vidim kako ce se ponasati sa saputnikom i to je to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 20, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imam lancanik 20z kao nov! presao 500km! neces dobiti nista sa tim 71 osim toga da ti ostaju jos 2 speciale, pa 300ccm.. Vuja vozi 20z, 18 tocak, 300ccm! ali i gumu 3.50! uze gume uticu na ubrzanje motora.. Ovako, samo ti razbusi ako nije busen na sledecu specialu a to je 70 i dok su karike nove motor ce ici odlicno! Ili uradi kao TS coper sa kovanim klipom od .... 72. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Novembar 20, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je zadnja guma 3.50 mislim da je siroka oko 9 cm ili malo manje i naravno da ubrzava dobro ali bi ipak stavio neku siru.Ako ti ne treba lancanik prodaj ga meni i ako imas jos nesto od delova koje bi prodao reci ili mi posalji na PP. A za busenje jos razmisljam na koliko cu.Sa lancanikom od 20 zuba i klipom od 72 nadam se da bi mi ubrzanje bilo kao i sada sa lancanikom od 19 zuba i klipom 69.50..? Klip 72 moze od trabanta ali me zanima kakvav je po kvalitetu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 20, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Klip 72 moze od trabanta ali me zanima kakvav je po kvalitetu? bolji nego kineski.. ali nemoj busiti odmah sa prve speciale na zadnju! ma sa tom gumom treba da ide ki mecava.. meni deluje ipak da ti sat laze.. inace kod mene je 120/80 guma.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Novembar 20, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan E sto ne volim ovo ali moram da kazem,nebi vise da vas pitam i trosim vase vrema da bi mi odgovorili za nesto sto necu uraditi.Hteo sam da MeZimca razbusim na 300 ccm ali ipak ste me na neki nacin ubedili da ne radim.Mislim da ste mi pomogli da produzim vek motoru.Stavicu mu veci klip sigurno ali to cu razmicsliti jos koji ce biti...Da nisam postavio ovo pitanje i da mi niste izneli vasa iskustva i odgovore sigurno bi on vec ovih dana ima klip 75 ali ok...u svakom slucaju sam vam zahvalan na detaljnim odgovorima i korisnim savetima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš8 0 Napisano Avgust 20, 2022 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ćao svima ja sam novi pa me zanima sta je sa lamelom da li ima neka bolja kvalitetnija itd. Pričam o razbusivanju na 300ccm.i zanima me koji karburator bi legao na to da ako moze dobije i neki obrtaj više. Hvala unapred Promenio Avgust 20, 2022 član Miloš8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Avgust 20, 2022 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11129 Napisano Avgust 21, 2022 Ne silazi, 2228 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Probajte da polirate usisnu granu.Dobija se par stotina obrtaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš8 0 Napisano Avgust 21, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma u redu za poliranje to i planiram da radim, samo me ta lemala brine da ne prokliza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...