Jump to content

Moto Zajednica

Webshop-ovi sa povoljnom poštarinom

Recommended Posts

• Ne silazi, 5363 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Koleze, možda je bilo reči i ranije po temama, ali ovde bih voleo da navedemo iskustva sa stranim webshopovima, a koji skidaju porez (EU VAT i sl.) pre slanja robe u Srbiju (CG i BiH), a šalju robu povoljno preko standardne pošte, da to zaobilazi skupocene DHL Express i slične "usluge carinjenja" koje obesmišljavaju, pogotovo nabavke manje vrednosti.

Evo na primer sa ova dva sajta sam ja nabavljao:

https://www.tradeinn.com/motardinn/en

Bilo je dosta reči i pre, španski trgovački gigant

https://www.brixiamoto.com/

Italijanski veliki shop

Sa oba sam kupovao, šalju standardnom poštom, pošta Srbije isporučuje, a PostNL je zadužena za transport do nas. Roba iz raznih magacina ide prvo u Holandiju, gde se sortira i pakuje, prolazi EU carinu, u kontejnere za jeftino slanje na Balkan. Zato je poštarina poprilično povoljna. U zavisnosti od veličine i težine paketa, može biti od par do par desetina €.

Srpski PDV i carina, ako je vrednost preko 50€ se plaća naknadno pri preuzimanju paketa, ali je zato porez skinut na izvoru. Na pr, ako je shop iz IT, to je 22% manje, što bude dosta povoljno. I sve je automatizovano, praćenje pošiljke online se podrazumeva. Na osnovu mog iskustva, oko 20-ak dana je najčešće potrebno da roba stigne od dana porudžbine, mada može biti i brže ponekad.

Ako neko zna da preporuči još neki tako sličan webshop, molim neka nastavi listu.

• Sviđa mi se 11
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja