muljaz 2739 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Skuteras, 3835 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ona klasicna tema sto se non stop javlja svuda po forumu, koje ulje ili koje gume… , vec… Auto ulje ne moze u motore sa mokrim kvacilom zbog deterdzenata koje ima ili nema, doci ce do proklizavanja… Da li ulja koja su deklarisana kao Scooter ulja mogu da se sipaju u motore sa mokrim kvacilom? Podatak sa ambalaze kaze da su oba ulja sa sertifikatom recimo API SN i JASO MA/MA2. Zanima me u cemu je razlika posto nijedan prodavac ne zna da mi objasni. Kazu ovo ti je vise prilagodjeno skuterima. E nemoj me jebati Promenio pre 3 sati član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16368 Napisano pre 2 sati Integrisan, 8382 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je drugačije aditivirano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12579 Napisano pre 10 minuta Ne silazi, 2961 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Glavna razlika između JASO MA i JASO MA2 standarda je u nivou trenja koji ulje omogućava kvačilu; MA2 pruža veće trenje (bolje "hvatanje") i namenjen je modernim motociklima visokih performansi, dok je MA standardniji nivo koji pokriva širi spektar motora. Ključne razlike u performansama Standardi su razvijeni kako bi se sprečilo proklizavanje kvačila kod motocikala gde isto ulje podmazuje motor, menjač i mokro kvačilo. JASO MA: Predstavlja opšti standard za mokra kvačila bez modifikatora trenja. Pruža srednji nivo trenja koji je pogodan za svakodnevnu vožnju i većinu standardnih motocikala. JASO MA2: Uveden 2006. godine kao viša kategorija unutar MA standarda. Karakteriše ga veći indeks statičkog i dinamičkog trenja, što sprečava proklizavanje kvačila pod velikim opterećenjima kod jačih sportskih i turing motora. Osećaj na kvačilu: Prema testovima korisnika, ulje MA2 može učiniti kvačilo "oštrijim" ili agresivnijim, dok MA često pruža progresivniji i mekši osećaj pri menjanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...