Jump to content

Moto Zajednica

kaciga

Recommended Posts

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

vidim razne oglase i razne proizvodjace a samim tim i razne cene :) Interesuje me koje proizvodjace treba izbegavati a koje juriti za odredjene delove opreme. Pre svega mislim na kacigu i jaknu. hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 23 postova

vidim razne oglase i razne proizvodjace a samim tim i razne cene :) Interesuje me koje proizvodjace treba izbegavati a koje juriti za odredjene delove opreme. Pre svega mislim na kacigu i jaknu. hvala

Ja sam kupio u markosu koja mi se svidela a ima na stotinu i prodavac ti sve objasni :)

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

uf druze, ima jako mnogo proizvodjaca kaciga i jakni. verovatno si i sam cuo za neke popularnije marke , tipa AGV, NOLAN itd. ali ima i kaciga u nekoj srednjoj klasi kao sto je i moja IXS. oni imaju dobar izbora kaciga od 100evrica pa do 400e . http://www.motooprema.net/  - pogledaj pa vidi ;) ... pozzz

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Ako ne znas sta ces i kako,postuj onu staru, KOLIKO PARA TOLIKO I MUZIKE,

Bas tako.

Napiski koliko para hoces da das, hoces li novu, polovnu...

• Svrati ponekad, 385 postova

U pitanju je stvar ukusa,koliko para imas ITD.Iskreno da ti kazem i ja sam imao tu dilemu

kao i mnogi.Gledajuci razne testove,klipove,savete.........dosao sam do zakljucka

po svom skromnom misljenju da je najbolja Arai kaciga.Sto se tice jakne opet po mom skromnom misljenju

je ona jakna koja ti najbolje pase tj odgovara tvojoj gradji.Naravno glavni uslov

je da poseduje sve stitnike i da ne propust niti vodu niti vetar.Jedina mana svih jakni

baren koje sam ja gledao je ta sto sve imaju po meni ne adekvatan stitnik ledja,pa samim tim

bi jedino to zameni skoro kod svake.Da ne davim to je sa moje tacke gledista.

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Dosta je vazno i sta vozis,kako vozis i gde? (posao-gradska guzva,lagane vikend voznje,brza agresivna voznja...)

Ako pitas koje kacige su najbolje vecina ce ti resi: Arai,Shoei...a ja bi tu ubacio i Schuberth (Ja ga nosim i ne bih ga dao ni za jednu drugu kacigu)

Naravno da ima i jeftinijih a dobrih kaciga:Shark,Suomy,Nolan....

Sto se jakne tice,tu je stvarno veliki izbor,ali jako je vazno da jaknu probas. moj savet ti je da gledas jaknu koja ima podesavanje na vratu i rukama na cicak,jer je mnogo komfornije nego na drikere gde imas 2 polozaja i to ti je to.

Slazem se sa ANDREY-om sto se stitnika za ledja tice. Zato ja nosim jaknu koja ima tvrde protektore na laktovima i ramenima + nosim kornjachu.Jednostavno bolje mi je da se malo oznojim nego da se mnogo izgulim ako ne daj Boze padnem.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

prijatelju ,ja bih ti preporucio da se

strpis do sajma a onda lepo

odes ,probas pa narucis iz lousia...jbg.kad moram iskreno ;D

• Svrati ponekad, 169 postova

Koliko god para da imas izaberi samo Shoei (XR1000, X11) ili Arai (RX7GP,Chaser,Viper GT). Suomy je dobar samo ako ces Spec1R eXtreme, mada deluje jeftino u poredjenju sa ove dve marke i propusta dosta vetra.

• U prolazu, 19 postova

Ajd da ne otvaram novu temu nego ovde da pitam.

Da li neko neko ima ili je imao kacigu marushin 999, kako se pokazala, i koja je cena kod nas.

Interesuje me i Lazer vertigo- stroke kaciga, ona je u Louisu nekih 140 evra.

• Drug član, 1137 postova

da se ubacim i ja sa pitanjem

dakle, video sam kacigu koja mi se veoma svidela vizuelno

u pitanju je nolan n62 gemini

N62_gemini19.jpg

interesuju me misljenja, gradska voznja uglavnom

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Dobar je Nolan.

Uzmes antifog i smoke vizir i pevas... Za te pare nema bolje.

Ima ih u Louis-u na snizenjima za mnogo manje pare nego sto je kod nas.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Shoei i Arai jedini rucno sklapaju kacige i imaju najbolje skoljke, ali zato i najvse cijene. Kod njih je takodje problem sto ni jedna kaciga osim top modela (RX7 i X-Spirit) nema potpunu opremu tj. izmjenljive i perive postave itd. Dakle, ako se kupuje nesto od Arai ili Shoei modela, onda treba ici samo na najjace modele, ukoliko je za to budzet tanak treba ici na ostale proizvodjace jer se kod njih za manji novac mogu uzeti njihovi top modeli. Treci korak (nivo) su slabiji modeli ostalih proizvodjaca. Uvijek treba birati kacigu renomiranih proizvodjaca, pored Shoei i Arai su svi prilicno slicni kvalitetom ali ne i cijenom i ponudom. Pri kupovini kacige prvo treba odrediti kalup glave i onda birati samoizmedju proizvodjaca koji imaju takve vrste lakupa. Pisao sam o ovome dosta ranije i tacno sam nabrojao koji proizvodjac ima kakve kalupe, potrazite malo ;)

• U prolazu, 19 postova

Shoei i Arai jedini rucno sklapaju kacige i imaju najbolje skoljke, ali zato i najvse cijene. Kod njih je takodje problem sto ni jedna kaciga osim top modela (RX7 i X-Spirit) nema potpunu opremu tj. izmjenljive i perive postave itd. Dakle, ako se kupuje nesto od Arai ili Shoei modela, onda treba ici samo na najjace modele, ukoliko je za to budzet tanak treba ici na ostale proizvodjace jer se kod njih za manji novac mogu uzeti njihovi top modeli. Treci korak (nivo) su slabiji modeli ostalih proizvodjaca. Uvijek treba birati kacigu renomiranih proizvodjaca, pored Shoei i Arai su svi prilicno slicni kvalitetom ali ne i cijenom i ponudom. Pri kupovini kacige prvo treba odrediti kalup glave i onda birati samoizmedju proizvodjaca koji imaju takve vrste lakupa. Pisao sam o ovome dosta ranije i tacno sam nabrojao koji proizvodjac ima kakve kalupe, potrazite malo ;)

Procitao sam dosta toga sto si napisao, ali nisam nasao nista za ovu lazer kacigu pa ako je neko posedovao kacigu Lazer vertigo- stroke neka napise svoja iskustva

• Svrati ponekad, 112 postova

Procitao sam dosta toga sto si napisao, ali nisam nasao nista za ovu lazer kacigu pa ako je neko posedovao kacigu Lazer vertigo- stroke neka napise svoja iskustva

Ja sam pre nekoliko dana kupio LAZER FIBER D1 Carbone Light, ali je jos nisam isprobao. Mislim da ti mnogo ni neznaci moje misljenje jer ove dve kacige nisu u istoj klasi.

• Svrati ponekad, 112 postova

Pedja jel mozes da napises koliko si je platio?

Ja sam je platio 398 evra. Za nju sam se prvenstveno odlucio zato sto moze da se dobije u medju velicini. Meni je M mala,  L velika, a ja sam je uzeo u medju velicini M-L. Za razliku od drugih kaciga na ovoj je seriski Anti-Fog vizir ( dupli sa pinlokom).

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

da se ubacim i ja sa pitanjem

dakle, video sam kacigu koja mi se veoma svidela vizuelno

u pitanju je nolan n62 gemini

N62_gemini19.jpg

interesuju me misljenja, gradska voznja uglavnom

imam n62 clouds,grafika metal black+"smoke" vizir.skida se za sekund.kad padne mrak,tak i vratis prozirni.vrlo sam zadovoljan.leti na 40 stepeni ne valja ni jedna,sto ne znaci da ne treba da se nosi.

• Drug član, 1137 postova

uzeo sam u export auto, to ti je kod vukovog spomenika

ulica galsvortijeva tako nesto

model marushin 777 samura

mislim da ima jos jedan komad

cena je 150 eura

ima slicnih kaciga samo su modeli 888 i 999, za 2008mu i 2009tu godinu, ali su nesto skuplje

meni se najvise svidela ova za 2007dmu ipak, i slaze se uz motor

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja