Jump to content

Moto Zajednica

GIVI u - njivi !!! i njegova popravka :)

Recommended Posts

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Evo kako sam popravio kofer ( E 45) koji je , jadan  primio poprilican deo sile ....jedna od posledica mog pada je bila i polomljen mehanizam zatvaranja kofera i mehanizam pricvrscivanja kofera za svoje postolje.

Skinuo crvenu reflexs plastiku i  konstatovao sam prelom gornjeg dela shiroke ploce sa dva isturena dela koja treba da udju u za to predvidjena prosirenja. Polomljeno mesto sam izbrusio da bude lepo ravno. Morao sam da smislim kako od onoga sto imam od metaerijala da napravim to sto fali....Nabavio L profil i navario zicu od 4 mm koliko otprilike treba da bi usla lepo u one rupe i naravno, sa precizno odredjenim rastojanjem. Izbusio rupe u limu i plochi  brave , proturio dva srafa, ofarbao da bude lepo i radi kao nova  :)

0abYR_svefq9.jpg

Zatim je trebalo vratiti nekako funkciju ukvachivanja kofera na svoj nosach. Pipak koji ulazi u kofer je polomljen ali sreca, ostao je u bravi. i bio je fantasticno polomljen tako da sam odma video dobro resenje. Probusio precizno 2 rupe u tom pipku i precizno prosao i kroz nosach. Malo brusilicom izravnao gornji deo pipka da bi bilo mesta kasnije za matice u samoj rupi brave. Zbrusio malo visak da ne strce previse , brezone pripremio, dole postavio jaku plocicu sa izbusenim rupama i za nju zavario brezone da ne bi postojala mogucnost spoljnog odvrtanja srafova. Zategao krvnicki i kofer stoji stameno kao i ranije, mozda jos bolje.  :)

s7xNP_pipakwq5.jpg

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Bravo Tome,

Kako idu ostale popravke ? Jel prosao bol u ramenu ?

;)

Ma super je Gremo. Jos malko pa necu osecati nista. Fala veliki sto pitas  dok mi se neki smeju mome Giviju  :) :) :)

Izvinjavam se za off,ali "givi u njivi"...upisah se od smeha :D :D :D

• Drug član, 1715 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Predlazem te za Miss Grunfovanja  :D pa ovaj kofer izgleda bolje od originala, jos onaj escajg da sredis (ispravis viljuske....) i Aprilia ce biti extra frizirana  ;)

Samo napred ljudino  ;D

Nadam se da nisi pogresno shvatio,ne smejem se tvojim mukama zbog posledica pada,nego naslovu teme. :)

Ma daj Skole sta ti je , vidis smajlija  , ne brini , nisam ja neki nadrndani deda  ;D Nego, jesi li sredio tvoj gas i onaj problem sa skutom ???

Super nntom! Obavestavaj nas dalje kako ide i javi se da vidimo ako mozemo sta da pomognemo!

Hey Dimke, jedino sto me ziga to je onaj deo sa plastike koji mi treba. Danas sam hteo da odem do poprishta , ali sam imao obaveza i ne odoh, a kako vidim sada pada sneg pa se bojim  da ako odem sutra ne neidjem na neki sneg od 10 cm....

Predlazem te za Miss Grunfovanja  :D pa ovaj kofer izgleda bolje od originala, jos onaj escajg da sredis (ispravis viljuske....) i Aprilia ce biti extra frizirana  ;)

Samo napred ljudino  ;D

hehehe  lepo , lepo zvuci ! :)  ali pre bih da bude ispred Mister nego miss brezobrazniche :)  ako nista onda bar zbog visuljka  ;D ;D ;D

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Ma daj Skole sta ti je , vidis smajlija  , ne brini , nisam ja neki nadrndani deda   ;D Nego, jesi li sredio tvoj gas i onaj problem sa skutom ???

Ok :D

Trebao sam jutros da oteram u servis,ali lose je vreme pa nisam..cekam malo da otopli pa cu odmah...Ko zna,mozda ga i prodam pre nego sto oteram tamo :)

A inace kad sam isao tamo dok sam objasnjavao serviseru,on me nesto bledo gledao,kao,mozda se nesto zaprljalo,karb valjda, pa ce videti...inace sam citao na par foruma,da je to izgleda problem na matriksu  da se posle skidanja blokade se "razvuce" centralna opruga kvacila (ili kako se to vec zove),dok je jedan komsija koji se razume navodno u to (ima neku apriliju sr50,koju je 30x rasklapao) rekao da je do rolnica (sto mi manje logicno,jer nisam sa njima presao ni 500-600km).

uff...kol`ka recenica :D

btw,srecno sa popravkom aprilijice..

Ebiga , otici cemo u off ako ti kazem da je centralna opruga veoma vazna i ako ti kazem detalj da sam ja na Kymcu mom bivsem  stavio dva prstena + na postojecu oprugu koja je vec malo oslabila da bih je pojacao i samim tim dobio obrtaje i snagu jer ne dozvoljava polutkama remenice na kvacilu da se rasire prebrzo i ako ti kazem da sam posle toga bio pozvan na voznju od strane klinaca sa foruma skuteri.org i da nisu maltene mogkli po Kosutnjaku da mi pobegnu , onda znaj da je mozda i kod tebe tu problem, a to je ojacati centralnu oprugu, ali posto su pravila pravila , necu ti to reci u ovoj temi nego otvori svoju.  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja