Jump to content

Moto Zajednica

Sprint 2T 49cc - Problem prvo paljenje

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Sprint 50cc

Imam problem sa Sprint skuterom 2T, 

Problem je samo prvo paljenje kada motor odstoji 24h,

Desava se sledece:

Zaverglam na kratko i motor odmah upali, ali odradi par takta i ugasi se ( 3 - 4 sec ), Paljenje je bez gasa, ako mu dodam gas onda ,, muli " i ugasi se odmah,

Tako da ga palim 10x puta bez gasa i kada krene da radi malo duze od tih 4 sec, dodam mu par puta gas do kraja i onda radi normalno. Svako sledece paljenje u toku dana je na dodir i nema problema sa paljenjem.

Motor sam pravi mesavinu, Ulje koje se koristi za mesavinu je ,,IPONE polusintetičko ulje za dvotaktne motore Self Oil dozer sa mirisom JAGODE"...

Ono sto sam primetio je:

Motor kada je hladan dosta izbacuje plav dim na auspuh, sto je donekle i normalno dok se ne ugreje, ali on dosta plavi i nakon 1 sata voznje... Ostavicu sliku auspuha.

IMG_20250601_091851.jpg

IMG_20250601_091901.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5202 postova
Imam problem sa Sprint skuterom 2T, 
Problem je samo prvo paljenje kada motor odstoji 24h,

Desava se sledece:

Zaverglam na kratko i motor odmah upali, ali odradi par takta i ugasi se ( 3 - 4 sec ), Paljenje je bez gasa, ako mu dodam gas onda ,, muli " i ugasi se odmah,
Tako da ga palim 10x puta bez gasa i kada krene da radi malo duze od tih 4 sec, dodam mu par puta gas do kraja i onda radi normalno. Svako sledece paljenje u toku dana je na dodir i nema problema sa paljenjem.

Motor sam pravi mesavinu, Ulje koje se koristi za mesavinu je ,,IPONE polusintetičko ulje za dvotaktne motore Self Oil dozer sa mirisom JAGODE"...
Ono sto sam primetio je:
Motor kada je hladan dosta izbacuje plav dim na auspuh, sto je donekle i normalno dok se ne ugreje, ali on dosta plavi i nakon 1 sata voznje... Ostavicu sliku auspuha.

IMG_20250601_091851.thumb.jpg.c295aa0e99cbdde2255951840f0d7ada.jpg
IMG_20250601_091901.thumb.jpg.a666df899f1dd77418a468bceff53362.jpg
Клип, цилиндар, семеринзи радилице(у почетну фазу). Очекуј да биде све горе и горе, веч на крају лета очекуј да пали само на курблу. И биче задовољавајуче док је време топло, кад почне хладније време биче више нервозе.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 5 postova

Hvala na odgovoru, motor sam kupio pre 2 meseca vozio ga par puta i od tada stoji, ovako deluje ok. Jedino taj problem koji ima.

Da li bi to mogao da utvrdim merenjem kompresije?

Razmisljam i o promeni svecice cisto preventivno.

Zanimljivo je, da kada se ugasi ako ga odmah palim on ne sastavi ni jedan tak ni ne javi se... Ako sacekam 30tak sekundi do 1 minut on se javi, poradi i ugasi se. Kao da ne moze da sagori. Potrosnja je izmedju 4 i 4.5l

• U prolazu, 5 postova

Slazem se, ali se tada ugasio u voznji na nekih 60km/h ( po njegovom satu i u visokim obrtajima ), nije hteo da upali, stojao 5 minuta upalio i posle toga presao 100tinak kilometara. Hvala svakako, krenucu sa merenjem kompresije i zamenom svecice, na koliko posto bi trebalo praviti mesavinu za 2t skuter?, probao bih i da mu napravim mesavinu i sipam u rezervoar za svaki slucaj.

Promenio član Flashicamb

Slazem se, ali se tada ugasio u voznji na nekih 60km/h ( po njegovom satu i u visokim obrtajima ), nije hteo da upali, stojao 5 minuta upalio i posle toga presao 100tinak kilometara. Hvala svakako, krenucu sa merenjem kompresije i zamenom svecice, na koliko posto bi trebalo praviti mesavinu za 2t skuter?, probao bih i da mu napravim mesavinu i sipam u rezervoar za svaki slucaj.
Прецизирај како угасио, ако је завуко или блокирао све је јасно. Успут каква је уљна пумпа, аутоматска или са сајлом? Ако је друго, каква је сајла, можда поцепана?

• U prolazu, 5 postova

Vozen je nekih 40km, i rekoh da vidim koliko moze da ide, nisam siguran za broj obrtaja ali je na njegovom satu bilo 60km/h i krenuo je da obara obrtaje kao da promasuje taktove, stao sam, ugasio ga... Pokusao paljenje na taster, samo je verglao, sacekao par minuta, upalio je i od tada do sada vise nije pravio takav problem. Sto se uljne pumpe tice nisam siguran, radi se o sprint eagle, najvise mi deluje kao da ga ugusi gorivo/ulje, jer radi par sekundi i ugasi, ako mu odmah dodam gas on se ugusi, ako ga palim cim se ugasi nema sanse da upali samo vergla ako ga sacekam minut onda ponovo upali ( moguce je dok se spere stublina ), nakon par paljenja krene da prima po malo gas i da dobija obrtaje onda ga tu zadrzim 20tak sekundi izbaci dosta dima, snimicu da se vidi i posle toga pali,radi i ide normalno... Motor mirno radi ne stuca ne variraju obrtaji, kako u leru tako i u voznji

Vozen je nekih 40km, i rekoh da vidim koliko moze da ide, nisam siguran za broj obrtaja ali je na njegovom satu bilo 60km/h i krenuo je da obara obrtaje kao da promasuje taktove, stao sam, ugasio ga... Pokusao paljenje na taster, samo je verglao, sacekao par minuta, upalio je i od tada do sada vise nije pravio takav problem. Sto se uljne pumpe tice nisam siguran, radi se o sprint eagle, najvise mi deluje kao da ga ugusi gorivo/ulje, jer radi par sekundi i ugasi, ako mu odmah dodam gas on se ugusi, ako ga palim cim se ugasi nema sanse da upali samo vergla ako ga sacekam minut onda ponovo upali ( moguce je dok se spere stublina ), nakon par paljenja krene da prima po malo gas i da dobija obrtaje onda ga tu zadrzim 20tak sekundi izbaci dosta dima, snimicu da se vidi i posle toga pali,radi i ide normalno... Motor mirno radi ne stuca ne variraju obrtaji, kako u leru tako i u voznji
Ако вергла брзо скоро као без свечице, мислим да сам 100% у праву да је завуко и залепио карине.

• U prolazu, 5 postova

Ima tezine kada vergla, dobro vuce uz brdo(mene 80kg), danas je presao oko 80km, nema nikakvih problema osim sto dosta plavi i sa tim prvim paljenjem...  Videcu da mu ubacim novu svecicu i da mu ubacim mesavinu u rezervoar ako ne pokaze rezultate mericu kompresiju, potrosio sam s njim oko 5.6l goriva , kada sam ga uzeo dopunio sam posudu za ulje do maksimuma, pogledacu koliko sada ima pa cu videti i na osnovu toga da li dobro mesa

Promenio član Flashicamb

Ima tezine kada vergla, dobro vuce uz brdo(mene 80kg), danas je presao oko 80km, nema nikakvih problema osim sto dosta plavi i sa tim prvim paljenjem...  Videcu da mu ubacim novu svecicu i da mu ubacim mesavinu u rezervoar ako ne pokaze rezultate mericu kompresiju, potrosio sam s njim oko 5.6l goriva , kada sam ga uzeo dopunio sam posudu za ulje do maksimuma, pogledacu koliko sada ima pa cu videti i na osnovu toga da li dobro mesa
Провери део иза вентилатора, намотаји, давач, можда масне наслаге, прашине. Наштелуј раздаљину давача на 0,10 од брега на магнету, нормално ако је радилица права, ако баца све пада у воду. Провери део иза бендекса, ако је мастан, семеринг није добар. Можда је и ауспух запушен, ако на руку има само "врео издах" или је запушен или нема компресију.

• U prolazu, 82 postova

Meni je Keevey Huricane pravio slične probleme. Promenio svećicu,razbušio katalozator od početka do kraja,zapalio auspuh da izgori garež i naslage u njemu. Goreo je skoro 45 min. Sam sam od tada počeo da pravim mešavinu. Skuter sam prodao i evo još uvek radi kao sat kod novog vlasnika.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja