Jump to content

Moto Zajednica

Poziv na moto turu: Sever Italije - Alpi - San Boldo Pass - Gardena Pass - Stelvio Pass - Mont Blanc - Annecy - 5 dana od 5.6. do 9.6. - 1800km u jednom pravcu

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Pozdrav svima.

Zbog posla treba da budem u Annecy, FR od 9.6. (ostajem 3-4 dana) pa sam krenuo da planiram put motorom.
Da li ima zainteresovanih za druzenje uz voznju do tamo? Moze i na kracoj deonici, na samo nekim delovima puta.

Usput se dogovaramo za sve - pauze, obilasci itd.

image.thumb.png.df5e8c2e06f7c00efe13b6fd7da7f6b7.png

Promenio član milovan001
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova

Vratio se sa najpozitivnijim ustiscima...4000 km...sve do Zeneve i nazad preko delova francuskih i italijanskih Alpa.

• Sviđa mi se 9

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition

Рагаци, поздравимо гранде Милован!  Браво, браво, браво! 

Прелепе су фотографије и видео с. 

Свака ти част, сад још да се распишеш и даш информације, пикантерије што сви волимо. 

едит; али 13о прасе 😥 где је то? 

Promenio član lordMilos

• nocni cuvar, 2590 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Sve u svemu jako lepo ali si mnogo jos dobrih stvari promasio. Dolomiti i Alpi su definitivno najlepse moto destinacije Evrope. 

• U prolazu, 27 postova
On 6/19/2025 at 1:51 PM, lordMilos said:

Рагаци, поздравимо гранде Милован!  Браво, браво, браво! 

Прелепе су фотографије и видео с. 

Свака ти част, сад још да се распишеш и даш информације, пикантерије што сви волимо. 

едит; али 13о прасе 😥 где је то? 

Hvala Milose,
Daj mi samo neku smernicu sta moto-publiku interesuje najvise - napisacu, bice mi zadovoljstvo, ali nemam iskustva, pa ne znam odakle da krenem :).

13. prase je na meniju "Kazamata", na obali Vrbasa u Banjaluci. U povratku svratio na klopu, pa prenocio u gradu. Nisam probao, jes', tekst malo udara na emocije, ali sam siguran da se nakon prvog zalogaja to menja.

• U prolazu, 27 postova
On 6/19/2025 at 2:09 PM, Mikulanac said:

Sve u svemu jako lepo ali si mnogo jos dobrih stvari promasio. Dolomiti i Alpi su definitivno najlepse moto destinacije Evrope. 

Mikulanac, hvala za komentar.
Nije bilo vremena da se sve obidje u ovoj turi - planiram jos jednom ako ne krajem leta, onda na prolece '26. 

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

👏

Bravo, koliko vidim X ADV sve gura bez problema, a uslovi od otapanja snega do vožnje i bez rukavica i sa torbicom preko ramena 😃.

Dosta putuju sa NC-om, to je isti agregat, kako drži na autoputu, koja brzina krstarenja i na koliko je obrtaja?

• U prolazu, 27 postova
18 minutes ago, Гоша said:

👏

Bravo, koliko vidim X ADV sve gura bez problema, a uslovi od otapanja snega do vožnje i bez rukavica i sa torbicom preko ramena 😃.

Dosta putuju sa NC-om, to je isti agregat, kako drži na autoputu, koja brzina krstarenja i na koliko je obrtaja?

Hvala za komentar.

Sever Italije je pun kontrasta, pa sam se prilagođavao uslovima vožnje, pogotovo prilikom uspona na Stelvio Pass koji je na 2,757 m nadmorske visine. U ravnici je već krenulo da prži preko 30°, a na vrhu je bilo oko 5°. Gore se vreme brzo menjalo - od sunčanih intervala, do naleta vetra sa kišom. LS2 kišno odelo od nekih 50tak eura je poslužilo svrsi.

X-ADV se odlično pokazao na regionalnim i planinskim putevima - upravljiv, okretan, dovoljno snažan da povuče uzbrdo. Menjač (DCT Automatic) odličan. Uglavnom je "znao" kako da šalta uzbrdo, samo sam mu ponekad pomagao manuelno prebacivanjem u niži stepen, na strmijim usponima, pogotovo nakon lakat krivina.

Imao sam, iako retko, etape na autoputu koje sam vozio iznad 130kmh, pa i preko 150kmh. Tad su mu obrtaji oko i iznad 5000rpm. Trese se, ali nije nestabilan. Pošto uglavnom nisam žurio, na autoputu sam ga držao u proseku na 110-120kmh, što je nekih 3800rpm-4200rpm. Tad radi savršeno, nema vibracija i potrošnja mu je oko 4-5 l/100km, po instrumentima.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 27 postova

Evo i neke okvirne liste troškova:

Gorivo = €300.00
Putarina = €200.00
Smeštaj = €450.00
Hrana itd. = €400.00

Ukupno = €1,350.00

4000km
od 5.6. do 16.6. - ukupno 12 dana (minus 3-4 dana u Francuskoj, bez akcije, zbog posla)

Putarina - trudio sam se da izbegavam naplatne rampe, ali je često bilo neophodno ući na auto put, pogotovo u Italiji, gde sam i prešao 80% ukupne kilometraže. Neke deonice po severu Italije, ako koristiš autoput, traju duplo manje. Npr. deonica od tunela ispod Mont Blanc-a do Verone se autoputem prelazi za 3.5h, a ako izbegavaš putarinu put traje oko 7h.
Smestaj - uglavnom preko booking.com, uglavnom privatne kuce i apartmani, redje hoteli i sl.
Hrana - kako kad, za pocetak poneo nesto od kuce, kasnije nabavka po marketima i radnjama, priprema u smestaju, ponekad restorani i street food.

Promenio član milovan001
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 27 postova

Što se tiče pripreme motora za put i održavanja usput:
Najbitnija i najskuplja stavka su novi pneumatici koje sam stavio dan pre polaska. Pirelli Diablo Rosso Scooter - f e n o m e n a l n o su se pokazali. Toliko su mi dali slobodu u krivinama da nisam mogao da prepoznam ni motor ni kako ga vozim. Vrede svaki evro od 300 uloženih. Odlični na suvom, sigurni na mokrom asfaltu - ovo sam mogao da isprobam prilikom uspona na Stelvio kad je nakon vreline na dnu krenula da pada kiša pri vrhu.
Ranije sam imao Dunlop Roadmart kojima nisam bio ni približno zadovoljan.
Za podmazivanje lanca sam nosio BARDAHL High Speed Chain Lube STREET - trudio sam se da na svakih 400km osvežim lanac - potrošio pola spreja od 400ml.

Drugo ništa - sipaj i vozi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja