Jump to content

Moto Zajednica

Vožnja motora A kat. sa A2 dozvolom

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav svima, 

Ovako, ja imam polozeno za A2 i motor koji sam definitivno siguran da cu uzeti je MT07, jer je to jedan i od motora na kojima sam polagao, lezi mi, svidja mi se, prosto ne vidim bolji motor kao prvi sve mi je potaman. Problem lezi u tome sto, kao sto znate MT07 nije motor koji se vodi na A2 vec na A. Moj plan je bio da kupim MT07 koji se vodi na A2 (limitiran je na 48hp) sto je za pocetnika ja mislim sasvim pametno, nemam ambicije da divljam i da se huliganisem vec da vozim sto uzivam, pa kada ga prerastem onda uzmem veci. Kada budem spreman otici cu i skinuti blokadu i bice full snaga. Kada trazim po oglasima velika vecina onih koji se vode na A2, saznate dalje u tekstu da je blokada zapravo skinuta. Pored toga ima ih u veoma u malim kolicinama (prakticno ispod 10, a onih koji su stvarno i dalje na A2 manje od 3). Pritom, cene ovih "A2 motora" su daleko vise nego ako bi neko gledao da kupi normalan MT07 sa full snagom. Ja jesam odgovoran vozac i pazljiv, tako da sam uzeo u razmatranje da li je moguce da uzmem ja zapravo full MT07 iako imam A2 ? Je l postoji nacin da ako me policija zaustavi, ili na registraciji i tehnickom se provali da se stvari ne poklapaju kako pise? Dugo vec gledam i normalnih MT imate preko 30 dok ovih laznih A2..pa vec sam rekao. Samo me najvise zanima ta zakonska regulativa, da li mogu da se provucem jer cene su nebo i zemlja i ponuda je nikakva.

Hvala svima unapred i pozdrav!

Promenio član UniQkl
  • Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 902 postova
  • Motocikl: -

Ti i sa 48 HP možeš da se uvališ u probleme. Tako da ako si siguran da možeš da se kontrolišeš, A motor ne bi trebao da ti bude problem.

Ako te zaustavi policija na full MT07, slobodno računaj da će da ti zavale prijavu i kaznu. Tehnički ne bi trebao da pravi problem, jer nije u njihovom opisu posla da prate ko šta vozi apropo kategorija vozačke.

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Druže ne znam iz koje si države, pošto nisi napisao ali kod nas u SRB piše snaga motora u saobraćajnoj dozvoli te nema laži ni prevare. Čim te  policija zaustavi znaće da motor nije A2 kategorije. Ove na tehničkom nije briga

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 319 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Mt07 koji ima upisano u saobraćajnoj 35kw može da se vozi sa A2, pretražih po netu i videh da ispunjava i odnos između snage i težine. Ukoliko bi vozio motor koji u saobraćajnoj ima upisanu ful snagu jasno je da bi vozio motor bez odgovarajuće kategorije i sigurno bi za to dobio od svakog policajca koji te zaustavi prekršajnu prijavu.

Masa njih skida blokadu bez prijave bilo gde i tako motoru ostane upisana u saobraćajnoj snaga koja odgovara A2 kategoriji iako motor ima zapravo ful snagu. Verujem da bi saobraćajac mogao da te uputi negde na utvrđivanje snage ukoliko postoji sumnja, ali isto tako verujem i da bi bio možda prvi koji je upućen.

Dakle, opciju da motor sa upisanom ful snagom voziš sa A2 kategorijom otpiši.

• U prolazu, 2 postova
pre 19 minuta, Саша je napisao:

Druže ne znam iz koje si države, pošto nisi napisao ali kod nas u SRB piše snaga motora u saobraćajnoj dozvoli te nema laži ni prevare. Čim te  policija zaustavi znaće da motor nije A2 kategorije. Ove na tehničkom nije briga

Pozdrav, da iz Srbije sam, tek sam otvorio nalog sa razlogom da postavim ovo pitanje pa nisam ispratio kako se inace ljudi potpisuju i predstavljaju. Razumem sta hoces da kazes, u pravu si. Da li mozda znas da li postoji opcija da se naknadno ugradi limiter ili tako nesto ? 

• U prolazu, 2 postova
pre 10 minuta, Luka9905 je napisao:

Mt07 koji ima upisano u saobraćajnoj 35kw može da se vozi sa A2, pretražih po netu i videh da ispunjava i odnos između snage i težine. Ukoliko bi vozio motor koji u saobraćajnoj ima upisanu ful snagu jasno je da bi vozio motor bez odgovarajuće kategorije i sigurno bi za to dobio od svakog policajca koji te zaustavi prekršajnu prijavu.

Masa njih skida blokadu bez prijave bilo gde i tako motoru ostane upisana u saobraćajnoj snaga koja odgovara A2 kategoriji iako motor ima zapravo ful snagu. Verujem da bi saobraćajac mogao da te uputi negde na utvrđivanje snage ukoliko postoji sumnja, ali isto tako verujem i da bi bio možda prvi koji je upućen.

Dakle, opciju da motor sa upisanom ful snagom voziš sa A2 kategorijom otpiši.

Shvatam u potpunosti si u pravu. Hvala na odgovoru

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT
Pre sat vremena, UniQkl je napisao:

Pozdrav, da iz Srbije sam, tek sam otvorio nalog sa razlogom da postavim ovo pitanje pa nisam ispratio kako se inace ljudi potpisuju i predstavljaju. Razumem sta hoces da kazes, u pravu si. Da li mozda znas da li postoji opcija da se naknadno ugradi limiter ili tako nesto ? 

Imaš temu za prestavljanje na forumu, a što se tiče postavljanja blokade za A2 kategoriju na jači motor kod nas… mislim da nije moguće. Jedina opcija ti je da kupiš te motore koji su preko sniženi i tako uvezeni. Ipak moj iskren savet ti je da nađeš motor u stvarnoj A2 kategoriji i voziš bez brige, a posle položiš za puno A i vrata raja su otvorena 😂

Promenio član Саша
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi

Imas kod nas da nadjes motore koji su uvezeni sa blokadom, ali realno je nemaju. 

I policija kad te zaustavi, na saobracajnoj pise koliko KW imas, ako je 35 i manje nece te dirati zbog A2. Ne moze da te salje na vanredni tehnicki, jer, ako sam upucen, nemaju kako da ti to provere, tako da se nece ni daviti oko toga 

• Svrati ponekad, 119 postova
On 12. 5. 2025. at 13:15, UniQkl je napisao:

Pozdrav svima, 

Ovako, ja imam polozeno za A2 i motor koji sam definitivno siguran da cu uzeti je MT07, jer je to jedan i od motora na kojima sam polagao, lezi mi, svidja mi se, prosto ne vidim bolji motor kao prvi sve mi je potaman.

Mnogi polazu na MT07, i na jesen kada budem polagao voleo bih i ja da bude taj model. Jer se dvoumim za prvi MT03 ili taj.   Ako ti nije problem napisi mi u pp gde si polagao, ako je protiv pravila da se javno pise. Srecna kupovina sedmice.

• U prolazu, 2 postova
Pre 21 sati, vlad77 je napisao:

Mnogi polazu na MT07, i na jesen kada budem polagao voleo bih i ja da bude taj model. Jer se dvoumim za prvi MT03 ili taj.   Ako ti nije problem napisi mi u pp gde si polagao, ako je protiv pravila da se javno pise. Srecna kupovina sedmice.

Pozdrav, ja sam iz Beograda. Auto skola Pravo poseduje mt07, mozda i jos neke ali nisam siguran. Jedina greska koju sam ja napravio jeste upravo polagao za A2 jer sam trazio dva uslova da budu ispunjena:

1)Auto skola koja nudi polaganje na motoru sa manuelnim i da motor nije neka grdosija posto sam ja dosta nizi i visina motora mi igra OGROMNU ulogu. 

2) da motor bude slican onome sto bih kupovao (a to je naked)

Oba ova uslova AS PRAVO je ispunjavala. Na sajtu im mt07 stoji kao motor za A2 dok neki drugi motori (kao honda NC750) za A. Uporedjujuci visine i gledajuci recenzije video sam da je taj motor apsolutno prevelik za mene koji nikada nije vozio. Kao i ti mislio sam MT03 kao prvi(prevashodno zbog visine) ali sada kada sam izvozao boga oca na 07 vidim da mi i taj motor zapravo po visini odgovara. Ne sjajno ali je veoma izvodljivo. Pomenuta auto skola(sto ja nisam znao) ima i MT07 u punoj verziji za A kategoriju i isti takav za A2 (35kw). Da sam znao da imaju isit model i za A, bez rasmisljanja bih polagao odmah za A. Puno kandidata je takodje bilo za A sa 0 iskustva. Tako da sve u svemu topla preporuka i za motor i za auto skolu

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, UniQkl je napisao:

Pozdrav, ja sam iz Beograda. Auto skola Pravo poseduje mt07, mozda i jos neke ali nisam siguran. Jedina greska koju sam ja napravio jeste upravo polagao za A2 jer sam trazio dva uslova da budu ispunjena:

1)Auto skola koja nudi polaganje na motoru sa manuelnim i da motor nije neka grdosija posto sam ja dosta nizi i visina motora mi igra OGROMNU ulogu. 

2) da motor bude slican onome sto bih kupovao (a to je naked)

Oba ova uslova AS PRAVO je ispunjavala. Na sajtu im mt07 stoji kao motor za A2 dok neki drugi motori (kao honda NC750) za A. Uporedjujuci visine i gledajuci recenzije video sam da je taj motor apsolutno prevelik za mene koji nikada nije vozio. Kao i ti mislio sam MT03 kao prvi(prevashodno zbog visine) ali sada kada sam izvozao boga oca na 07 vidim da mi i taj motor zapravo po visini odgovara. Ne sjajno ali je veoma izvodljivo. Pomenuta auto skola(sto ja nisam znao) ima i MT07 u punoj verziji za A kategoriju i isti takav za A2 (35kw). Da sam znao da imaju isit model i za A, bez rasmisljanja bih polagao odmah za A. Puno kandidata je takodje bilo za A sa 0 iskustva. Tako da sve u svemu topla preporuka i za motor i za auto skolu

Koliko si visok ako nije problem da kazes cisto da uporedim. Ja sam 177 i mt03 ok, znam da mt07 ima vise sediste da li bi po visini bilo ok. 

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit

Sa 177 cm ne bi trebalo da imaš problema sa mt07. Ja sam 175 pa sam sam ga normalno vozio.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@vlad77za A2 polazes testove,13 casova vozis I izlazis na polaganje voznje.testovi su ti oko5000,cas kod nas u Nisu oko 1500,tvoj tehnicki oko 2500,mozes Sam da izracunas koliko ce te kostati,srecno pozzz

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova
Pre 13 sati, vlad77 je napisao:

Koliko si visok ako nije problem da kazes cisto da uporedim. Ja sam 177 i mt03 ok, znam da mt07 ima vise sediste da li bi po visini bilo ok. 

165cm i kao tako MT07 sam vozio skroz komotno. Naravno ne mogu da ravno dole spustim obe noge ali nikada nisam ni imao potrebe. Jedna noga uvek na zadnjoj kocnici druga na podu i potpuno sam bio stabilan. Sve u svemu, bez problema sam zavrsio obuku na njemu. 

• Sviđa mi se 1

Hvala svima na odgovorima.  Prvo da polozim vozacki za A2 pa cu o tom potom razmisljati koji motor, ali najvrv Mt03.  Do tad cu pratiti ovaj dobar forum, slusati savete za voznju, opremu i dr..

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja