Jump to content

Moto Zajednica

Moto servis Tirana

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT, Benelli TRK502X

2023. kupim BMW R1200 RT sa 88000 km. Prodavac OK, kaže prešao s njim 25000 nakon uvoza od 1. vlasnika. Pregledamo moj majstor i ja, sve OK. 

"Je li menjana lamela?" - kaže da on nije. OK, znam da, ako nije menjao Švajcarac, što ne znamo, može da skonča. Račinam primetiću na vreme.

U 6.2024. odem sa ženom na TA i TF i još malo po Rumuniji. 2500 km bez problema.

U 7.2024. isto sa ženom Beograd - Bitolj - Moskopolje - Korča - Janjina - NP Zagori - Igumenica - Krf - Igumenica - Ksamil - Himare... Sve to uz dosta lokalnih vožnji, već do Krfa preko 2000 km, dosta uzbrdica, serpentina,... Prometim na putu prema Valoni da malo proklizava lamela, računam izdržaće, imam još najmanje 1500 ali nadam se.

Valona - Berat - Apolonija - Divjake proklizava sve više. Do Tirane kao po jajima. Plan je da se žena vrati avionom, ja imam još vremena, idem u Dalmaciju. Pitam i zovem za delove i majstore, da li da stavim u Baru (dotle ću valjda stići) na voz ili da probam do Korčule gde imam majstora, rizično je. Zovem majstora u Beograd "nemam ti ja za to vremena pre oktobra". Pitam druga iz Tirane, nije motorista, raspitaće se. Ipak potražim i ja po vebu neki servis u Tirani, nađem jedan na FB, slike deluju ozbiljno i profesionalno, pošaljem poruku na engleskom. Za 2-3 sata odgovor "dođi ujutru od 9 da vidimo".

Radionica u industrijskoj zoni, neki stari magacini ali unutra uredno, 2 stola, 7-8 motora, nekoliko GS, KTM i Super Tenere u raznim fazamarada. Majstor se predstavi, deluje simpatično i bistro. Vrlo dobar engleski. 

Lamela. Pozove za deo po broju, za par minuta "ima, stići će mi za 2 sata". 

Kad možeš da popraviš? - Biće sutra do podne.

Ajde kad već radiš može i servis, rađen u leto prethodne godine ali ja sam već prešao 5000+. Može, dogovorimo sve.

Pošto sam vozio po lošem asvaltu a i 50 km po krupnom tucaniku, donjem sloju puta SH75 Korča - Leskovik koji se rekonstruisao (proverio na forumima, poslednja info od aprila te godine "stari i nesavršen ali vrlo korektan asfalt bez velikih rupa" ali naleteo na skinut gornji sloj skroz) vidim zadnja prilično potrošena, može još ali ne volim.

Ima li da se kupi zadnja ili set? Pozove, kaže nema, čeka se 3-5 dana. Ali imam odlične polovne Continental. Hajde, verujem.

Sutradan dođem, motor sređen, jošmi kaže za par sitnica. Cena: 460 € - lamela, servis, zadnja guma i još zamenio konektor grejanja sedišta jer je video da se žica izvukla pa stavio novi.

Prošao od tada još 6000 bez problema, nisam radio servis 2024, ide po planu sad iza novosadske vožnje za studente. Prošle godine uzeo novi set guma ali zamenio samo prednju, zadnja još odlična ali ću je sad zameniti.

Da je bliži prešao bih kod njega!

+355 69 240 7990
info@motoservicealtini.com
Zenel Bastari Street, Tirana
Mon-Sat, 8 AM–6 PM

U međuvremenu ima i novu veb stranicu https://motoservicealtini.com/  

BMW RT Tirana 4.jpg

BMW RT Tirana 2.jpg

BMW RT Tirana 1.jpg

• Sviđa mi se 18
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4162 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Dobro je znati za ovakve meštre.

Nego, reci nam za tog na Korčuli.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT, Benelli TRK502X
On 2/1/2025 at 3:39 PM, el classico said:

Nego, reci nam za tog na Korčuli.

Nažalost nema zvanični majstor ali moj drug koji mi održava motor na jedrilici je motoraš a i njegov brat odlično radi motore. Ako nekom zatreba uvek hoće da pomognu. Inače najbolji majstori za brodske motore i sisteme od Dubrovnika do Splita.

Brodska mehanika Korčula, Periša. +385 98 701147 

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.
WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.

• Hvala 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja