Jump to content

Moto Zajednica

Iscupao sam brezon-sta sad?

Recommended Posts

• Drug član, 1261 postova

@Bokilic: Verujem ja u tvoje iskustvo i to sto kazes. Ali to ostaje kao mogucnost i ako ne uspe zicka. :D ;D I ja sam inatljiv. :D ;D

znaci ovako imam dve mogucnosti da popravim stvar.

A kad si vec pomenuo loktajt, kakvo ti je iskustvo sa njim?

alo bre ljudi. Jedini način da se to kvalitetno uradi je sa HELI-COILom. Nemojte se zezati sa šrafom od glave i pravljenjem istih. Bokilic , molim te odustani od tih kombinacija i budževina. Kada staviš helicoil svaki natreni majstor neže imati problema, a u slučaju njihovih skarabudžotina koje ti predlažu taj šraf je pravljen??????pasuje samo u tu rupu???? i pri tome ako ti se opet počupa navoj popušio si >:( >:(>:( >:(>:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

@Bokilic: Verujem ja u tvoje iskustvo i to sto kazes. Ali to ostaje kao mogucnost i ako ne uspe zicka. :D ;D I ja sam inatljiv. :D ;D

znaci ovako imam dve mogucnosti da popravim stvar.

A kad si vec pomenuo loktajt, kakvo ti je iskustvo sa njim?

alo bre ljudi. Jedini način da se to kvalitetno uradi je sa HELI-COILom. Nemojte se zezati sa šrafom od glave i pravljenjem istih. Bokilic , molim te odustani od tih kombinacija i budževina. Kada staviš helicoil svaki natreni majstor neže imati problema, a u slučaju njihovih skarabudžotina koje ti predlažu taj šraf je pravljen??????pasuje samo u tu rupu???? i pri tome ako ti se opet počupa navoj popušio si >:( >:(>:( >:(>:(

pa jesi u pravu da taj sraf pasuje samo na tu rupu,ali racunam da nece svaki dan da oblaznjava,mada opet kazem,neko pre mene je na jednom tengaiju gurao svud redom hell.coil umetke,,svi do jednog su bili pocupani,pa sam proklinjao i oca i majku,,doduse mozda taj pre mene nije lepo uradio reparaciju,, >:( >:(>:(

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Slican slucaj, samo navoj na svecici, ugradjena caura sa krupnim navojem u koju je urezan normalan navoj za svecicu. Caura se verovatno fiksira nekako;  vrlo cest slucaj, da se ne bi menjala cela glava odradi se samo caura.

Pa svi klipni motori aviona imaju u svakoj prokletoj rupi HELI-COIL pa se niko ne buni. To je jedini način da motor bude dovoljno pouzdan zato što je navoj duplo jači nego da je klasičan navoj u aluminijumu.

• Svrati ponekad, 139 postova

imao sam ja isti problem kod ATXa...jeste da je manji motor ali je problem identican...kod mene je u originalu brezon M7...kako se vremenom brezoni skidali,tako se navoj razjeo...ja sam jednostavno urezo M8 preko onog navoja,i kupio M8 sipku sa navojem na metar...brusilicom sam odseko koliko mi trebalo,zavio,i eto ga brezon...posle toga sam bar 5x skidao i namestao i nema da se kvari... :)

imao sam ja isti problem kod ATXa...jeste da je manji motor ali je problem identican...kod mene je u originalu brezon M7...kako se vremenom brezoni skidali,tako se navoj razjeo...ja sam jednostavno urezo M8 preko onog navoja,i kupio M8 sipku sa navojem na metar...brusilicom sam odseko koliko mi trebalo,zavio,i eto ga brezon...posle toga sam bar 5x skidao i namestao i nema da se kvari... :)

Hmmmmmmmmmmm. Ta šipka na metar je navojna šipka van kvaliteta, dakle 5,6 maksimum. Brezon po pravilu mora ići od 8,8 na gore, pa ćak i do 12. Naravno pošto je agregat male kubikaže to radi posao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja