zika56 16908 Napisano Septembar 7 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre petnaestak dana kvačilo počelo da zajebava (neće da odvaja), štelovao dok sam mogao i na kraju skinuo Kardan i rasturio sklop za kontrolu kvačila. Našao tamo jedan plastični element (oštećen) i po uzoru na njega napravio isti takav od metala i sve sklopio. Kvačilo radi, ali čim pustim kvačilo čuje se pištanje i cviljenje i bilo je očigledno da sam nešto zajeb'o. Potražim katalog delova i vidim da taj deo (koji sam ja pravio) uopšte ne postoji u katalogu? I onda ukapiram da je taj "deo" u stvari deo kompleta od "druk-ležaja", a koji se odlomio odatle i "osamostalio", pa sam ja pomislio da je u pitanju poseban deo. Uglavnom danas poručio kod Radulovića komplet "druk-ležaj" (9.200 dinara), pa ponovo demontaža i montaža. Prvi ozbiljniji kvar (i trošak) za 138.000km. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Septembar 7 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, zika56 je napisao: Pre petnaestak dana kvačilo počelo da zajebava (neće da odvaja), štelovao dok sam mogao i na kraju skinuo Kardan i rasturio sklop za kontrolu kvačila. Našao tamo jedan plastični element (oštećen) i po uzoru na njega napravio isti takav od metala i sve sklopio. Kvačilo radi, ali čim pustim kvačilo čuje se pištanje i cviljenje i bilo je očigledno da sam nešto zajeb'o. Potražim katalog delova i vidim da taj deo (koji sam ja pravio) uopšte ne postoji u katalogu? I onda ukapiram da je taj "deo" u stvari deo kompleta od "druk-ležaja", a koji se odlomio odatle i "osamostalio", pa sam ja pomislio da je u pitanju poseban deo. Uglavnom danas poručio kod Radulovića komplet "druk-ležaj" (9.200 dinara), pa ponovo demontaža i montaža. Prvi ozbiljniji kvar (i trošak) za 138.000km. Постави неку слику, чисто да има за помоћ сутра дан колегама како и шта…. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Septembar 10 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Evo pored amortizera zajedno sa potisnom sipkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Septembar 11 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 9/7/2024 at 1:22 PM, Немања said: Постави неку слику, чисто да има за помоћ сутра дан колегама како и шта…. Čekam da mi stigne ležaj pa stavljam fotografije oko postupka zamene. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Septembar 11 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zika56 je napisao: Čekam da mi stigne ležaj pa stavljam fotografije oko postupka zamene. Samo ga dobro namazi, i stavi malo masti u onu zastitnu gumu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Septembar 18 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pa strikane jesil ga nacinio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Septembar 18 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Dane Deda said: Pa strikane jesil ga nacinio? Stigao druk ležaj kod Radulovića u petak, poslali ga DE Expresom u ponedeljak, ali kod mene još ne stiže? Juče i danas zvao njihov magacin u Nišu, nisu sigurni gde je zalutao paket, ali veruju da će sutra da stigne kod mene. Popizdio sam. Promenio Septembar 18 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...