ObriObre 0 Napisano Septembar 1 U prolazu, 9 postova Lokacija: Konjic Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Moj motocikl je Peda Tek 250 sa pređenih 3000 kilometara, ali imam problem sa lancem, gdje je on na jednom mjestu dobro zategnut, a na drugom bas labav. Također, zadnji lančanik ima malo lufta. Ako je kraj lancu, moram li mijenjati oba lančanika i kako znati da je osovina u mjenjaču dobra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 618 Napisano Septembar 1 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kako si opisao ukazuje na neravnomernu potrosenost lanca. Najbolje je menjati oba lancanika zajedno sa lancem, ako su lancanici losi onda niv lanac moze brzo da propadne. 3000 km deluje bas kratko da bibse lanac potrosio, ali je moguce. Predlazem da pre neke akcije pogleda i neko iskusniji po tom pitanju. Lanac i dva lancanika nisu mali trosak tako da polako sa odlukomSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ObriObre 0 Napisano Septembar 1 U prolazu, 9 postova Lokacija: Konjic Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drug na odgovoru, pa mislim da je u pitanju neravnomjerna potrošenost jer mi je to prvi u motor i nisam znao da treba ostavljati hod lanca od nekih 3-4 cm, tj pretezao sam ga i tako da je deformiran. Sad kad na najzategnutijem dijelu ostavim hod od nekih 2.5 cm, na najlabavijem dijelu je to oko 4 do 5 cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ObriObre 0 Napisano Septembar 1 U prolazu, 9 postova Lokacija: Konjic Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da budem iskren govorili su mi da se lanac ne smije pretezati, međutim ja imam i problem sa trzanjem motora pri dodavanju gasa, nebitno jel ga samo lagano dodajem ili naglo pa sam mislio da je zbog te labavosti i onda ga stezao. Kad bi bio pretegnut manje bi trzao al opet bi to bilo. Najgore kad želim da se uključim na cestu lagano dajem gas on skoči bukvalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...