zzobzo 1 Napisano Jun 21, 2024 U prolazu, 20 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Imamo mali problem sa gumama ( ako je to uopšte problem) . Na dva stroma (dl650 , dl1000) i jednom gs-u imamo gume pirelli scorpion trail 2. Primetio sam na sva tri motora da se prednja guma troši neravnomerno . Gume smo kupili u slično vreme (avgust i oktobar) dot iz '23god. Prešao sam najviše od sva tri motora (dl650) preko 8000km pa se kod mene najviše i primećuje. Gume pumpamo na 2.6.bar (proizvođač predlaže 2,5-3.2bara), u toku vožnje pritisak skače do 2.8bara. gume su potrošene (kod mene 2mm, do graničnika ima još 4mm). Na svakoj šari na istom mestu je“krampon“ ispupčen, takva je cela guma. Pitanje za iskusnije kolege: Da li ova guma treba ovako da se troši? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Jun 21, 2024 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koincidencija ili sta, svi imate problem sa prednjim oslanjanjem, previse meko napred i premalo kontrole povrata (rebound damping). Bas ovako izgleda guma koju oslanjanje ne kontrolise vec ona poskakuje. Ili ako ste svi pumpali na "istom pistolju" koji laze pa imate manje pritiska nego sto treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 1 Napisano Jun 21, 2024 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svima nam se isto troši prednja guma, samo je kod mene najizraženije jer sam prešao najviše. Pumpamo na različitim pištoljima. Promenio Jun 21, 2024 član zzobzo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Preveliki je to pritisak, prednja 2.2-2.3, a zadnja 2.7-2.8, kod stroma se više troši prednja nego zadnja. Imao sam više setova te gume na stromu, odlična guma, najbolja koju sam vozio. Ne vidim lepo sa fotke, moguće i da ogibljenje nije naštelovano ali probaj prvo sa pritiscima, previsoki su. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 1 Napisano Jun 21, 2024 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Milanezi je napisao: Preveliki je to pritisak, prednja 2.2-2.3, a zadnja 2.7-2.8, kod stroma se više troši prednja nego zadnja. Imao sam više setova te gume na stromu, odlična guma, najbolja koju sam vozio. Ne vidim lepo sa fotke, moguće i da ogibljenje nije naštelovano ali probaj prvo sa pritiscima, previsoki su. I ja sam mislio da je previsok pritisak ali , na sajtu proizvođača piše za ovu gumu da je preporučeni pritisak za obe (prednju i zadnju) 2.5-3.2.... ja sam zadovoljan sa njima drže dobro, baš! Može li neki savet oko podešavanja ogibljenja? Promenio Jun 21, 2024 član zzobzo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7581 Napisano Jun 21, 2024 Drug član, 3124 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Koincidencija ili sta, svi imate problem sa prednjim oslanjanjem, previse meko napred i premalo kontrole povrata (rebound damping). Bas ovako izgleda guma koju oslanjanje ne kontrolise vec ona poskakuje. Tako nešto sam i ja pomislio. Na kamionima se talasasto troše gume kad odu amorti, osciluje gore dole... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Jun 21, 2024 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je vecinom zbog amortizacije ili malog pritiska... Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 1 Napisano Jun 21, 2024 U prolazu, 20 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru, čim zahladi idem u garažu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1677 Napisano Jun 22, 2024 Drug član, 816 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan I abs stvara to i visok pritisak.Sent from my RMX2202 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...