Camugica 3 Napisano Jun 3 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, imam Yamahu DT 125 1996 i imam problem, visok ler. Karburator mislim da je Mikuni VM28 Flat Slide. Pokusacu da objasnim najbolje sto mogu. Motor radi na nekih 3000 obrtaja na leru. Saraf za ler ne spusta obrtaje. Sajla ima lufta tako da nije to toga, a i skidao sam karburator i vidim da saraf spusta siber ali ne spusta obrtaje. Saraf za smesu je odvijen krug ipo, proveravao sam ima podlosku i O prsten, tako da ne uvlaci fals vazduh tu. Ler dizna je 25, fabricka je 22.5. Stavio sam vecu jer sam mislio da je mesavina siromasna, ali nista se ne menja. Stavljao sam i 37.5, i tu se stvari promenile. Zavrnuo sam saraf za smesu do kraja i odvrnuo pola kruga i tad sam dobio 1500 obrtaja, ali se motor gusio pri malom gasu u nizim obratjima. Glavna dizna mislim da je 220 ili 230, nisam siguran. Osigurac na igli je stavljen na drugom od dole, tako da je malo bogatija smesa. Prskao sam karburator sa wd40, da proverim da li falsira vazduh negde, i nista. Plovak je nastelovan po fabrici, 15mm od povrsine dihtunga. Motor prima gas odlicno, samo je taj ler problem. Nije da mi smeta visok ler, nego kad stanem moj se motor najvise cuje, dok druge dt-jke predu na 1200 obrtaja. Poslacu snimak rada motora, ako je potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6724 Napisano Jun 3 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako je zaista sve u redu sa perifernim stvarima, problematika može da bude..npr: oštećen šiber ili kanal u telu karburatora kuda se on kreće. Zatim, mnogo verovatnije...prodor vazduha (što kažu, falš)...na klasičnim, ali i na mestima o kojima mnogi ni ne razmišljaju. Prirubnica, dihtunzi, semerinzi, crevo ulja (naročito ako je isključen mešač)...pukotine na glavi, cilindru, kućištu. Ja to ne bih vozio dok ne vidim šta je...može skupo da iskošta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Camugica 3 Napisano Jun 4 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, pronto je napisao: Ako je zaista sve u redu sa perifernim stvarima, problematika može da bude..npr: oštećen šiber ili kanal u telu karburatora kuda se on kreće. Zatim, mnogo verovatnije...prodor vazduha (što kažu, falš)...na klasičnim, ali i na mestima o kojima mnogi ni ne razmišljaju. Prirubnica, dihtunzi, semerinzi, crevo ulja (naročito ako je isključen mešač)...pukotine na glavi, cilindru, kućištu. Ja to ne bih vozio dok ne vidim šta je...može skupo da iskošta. Iskljucen je mesac ulja. Tj. povezana su creva sva i sajla samo se ne sipa ulje. Tako je od kad sam ga kupio. Da li moze to da bude problem. I kako pravilno iskljuciti mesac. Zaboravio sam da napomenem da motor ide i prima gas odlicno, svecica je braon boje. Samo sto su maksimalni obrtaji negde na 9000, ne moze do crvene, ali ne vozim ga tako nikad, samo sam ispobavao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6724 Napisano Jun 4 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno zašto to ljudi isključuju...ali dobro. Ne mogu da se setim u detalj kako ta pumpa izgleda, ali mislim da joj je pogon uz pomoć zupčanika. Znači ne treba nju skidati, već samo skinuti jedan od zupčanika, da bi ostala bez pogona. Ljudi se zeznu često, skinu crevo sa priključka ulja na karbu i tako dozvole vazduhu da ulazi u karb...umesto ulja. Od toga cvaje zaribavaju! Ako je sve na svom mestu, ja bih izarčio jedan start sprej ili kliner...doooobro prskajući na sve strane dok motor radi u leru. Prskaš po spoju glave i cilindra, bazu cilindra, gumenu prirubnicu karburatora, telo karburatora....ako ništa ne pokaže, može biti da je semering na radilici...ili nekakva problematika sa karburatorom u smislu dotrajalosti..ne prljavštine. Možda sama sajla, bužir...ne znam...ovako možemo da licitiramo do sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Camugica 3 Napisano Jun 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da javim sta sam uradio. Stelovao sam plovak jer mislim da je on problem. Naso sam neku informaciju da je 15 mm od povrsine dihtunga, pa sam nasao da je i 14mm. Sad ne znam koliko na koliko tacno treba da e nasteluje. Ali sam par puta po malo spustao i motor je poceo odlicno da radi. Na nekig 1800 obrtaja na leru, prima gas odlicno i vraca obrtaje odma bez stajanja. Cak sam malo snage dobio u niskim obrtajima. Ali ja ne bi bio majstor da nesto ne sjebem, i uzmem opet otvorim i nastelujem na 14mm plovak i opet sve pokvarim. Radi na 3000 obrtaja u leru i kad odvijam saraf za ler gas nista. Ali kad zavijem saraf za vazduh do kraja, radi lepo. Da li to znaci da mi je ler dizna premala ili nesto drugo. Ler dizna 25 a glavna 220, igla na drugom od dole. Ako neko moze da mi kaze kako je on nastelovao plovak. Da dodam da sam zacepio crevo koje ide iz mesaca u usis, a mesac sam ostavio. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Camugica 3 Napisano Jun 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da dodam da sam sve isprskao cistacem karburatora, glavu, cilindar, karburator, gumu usisa, cak i bozir sajle gasa. Nigde ne pusta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Camugica 3 Napisano Jun 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, mozda je ovo problem. Pronasao sam snimak gde covek sklapa karburator. I vidim ovu zutu plastiku oko glavne dizne i ler dizne. E pa ja to nemam, da li je to mozda problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...