Duk98 0 Napisano April 16 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ovde budući motorista. Trenutno polažem za A2 i planiram u narednom periodu uzimati Touring motor. Gledajući oglase poslednjih 5 meseci, primetio sam da se vrte isti motori sa nerealnim cenama. Dva - tri puta sam samo video da dobar motor ima normalnu i prihvatljivu cenu, a ovi sa velikim cenama stoje po 3+ meseca na oglasima (verovatno i duže neki od njih). Od vas me zanima par stvari: - Da li mislite da su cene realne i okej na oglasima, da li će se cene normalizovati ili će i dalje cena 20godina starih motora biti približna ceni novih kineza. Pa čak se viđaju i motori 2-3 godine stari, sa cenom koja je tipa 300e manja od novog istog modela. - Da li po vama može da se uzme pristojan touring motor za 3000-3500e, a da nije stariji od 2006. godišta. Bar za ture po Srbiji, za početak. - Koje motore do 48ks biste preporučili za putovanja. - Prilikom kupovine novog motora, vodiću nekog ko se razume, ali me zanima šta bih ja trebao da gledam na motorima dok gledam na oglasima. Nadam se da nisu previše haotična pitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy and slow 264 Napisano April 16 Svrati ponekad, 84 postova Lokacija: Ruma Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem Prijavi odgovor kao problematičan Svašta si pitao u postu i na većinu ovih pitanja imaš odgovor u nekoj od prethodnih tema, tipa: Pomoć pri kupovini, Šta izabrati...itd.. Ali da ipak probam da pomognem.. cene motora su takve kakve su...polovan po ceni novog ( kada je isti model ) se često opravdava ulaganjem u opremu. Kada su ADV motori u pitanju, da ga dovedeš do nivoa opremljenosti za neki duži put treba ti oko 2k EUR. a taj uloženi novac ti niko neće pokloniti prilikom kupovine polovnog. Nov Kinez ili polovan Japanac... Motor iz uvoza 10 godina starosti sa famoznih 36k km Motor kupljen kod nas, od prvog vlasnika sa pravih 34k km... Moja preporuka, odredi iznos preko kojeg nećeš da ideš pa isti smanji za: - vrednost seta novih guma ( oko 350 eur ) - vrednost malog servisa i možda seta lanca ( oko 300 eur ) Odaberi par modela koji ti se sviđaju pa probaj, sedi, provozaj svaki od njih, kada vidiš koji ti leži i šta ti se uklapa u odvojeni iznos a ti potom u potragu za dobrim primerkom... Srećna kupovina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1656 Napisano April 16 Drug član, 598 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kolega iznad je već manje više sve rekao. Kupcu je uvijek skupo, prodavcu je uvijek jeftino. Tržište određuje cijenu. Ja lično bih polovan motor kod nas na Balkanu najradije kupio samo od nekog koga lično poznajem. Sledeća opcija je kupovina preko grane direktno od vlasnika. Mislim da je veoma mali izbor za kupovinu domaćih motora preko auto kuća/agencija. Kupovina preko agencija/autokuća iz inostranstva je mačak u vreći vezano za kilometražu i opšte stanje. Ako si nov na motoru, male su šanse da ćeš prvu sezonu da zapucaš na rutu od 3000 km. Iz tog razloga možda bi bilo najbolje uzimati klot motor (uopšteno bolje stanje za taj budžet), pa onda polako dodavati dodatnu opremu po potrebama, željama i finansijskim mogućnostima. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...