Jump to content

Moto Zajednica

P@rnic za Mikku, Gremlina i ostale

Recommended Posts

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

sta gledo... drzo u ruci... kako god kliknesh napravi dobru fotku... dacu primer... samo da iskopam

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Kanta .. Canon ga je pre*ebao za 5 duzina ..

Mozda prije par godina ali sada se stvari izgleda mijenjaju... :-\

• Drug član, 2143 postova

Marko sine,

ako se misli na trenutno najozbiljniji profesionalni DSLR aparat za news fotografiju u ovom momentu - onda je to svakako NIKON D-3, hteli mi sto smo na CANON-u godinama da priznamo to ili ne. Pod ovim ne podrazumevam EOS-5, EOS-5 Mk II, EOS-1 DS Mk II i Mk III - koji su aparati sa vecim file-om ali dosta sporiji i neupotrebljivi za brz spot news, a o sportu i da ne pisem.

Imao sam prosle nedelje prilike da na svetskom prvenstvu u rukometu uporedim na licu mesta file-ove, brzinu kamere, ostrinu i kvalitet file-a preciznost i brzinu AF-a. Znaci sve je u ovom trenutku na strani NIKON D-3. I jos jedan veliki plus: full frame senzor.

Ocekuje se CANON-ov odgovor, posle debakla sa EOS-1D Mk III koji nikada ni posle hardware upgrade-a (sub-mirror) i brojnih firmware update nije resio problem AF-sistema koji je i dalje potpuno nepouzdan.

;)

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Marko sine,

ako se misli na trenutno najozbiljniji profesionalni DSLR aparat za news fotografiju u ovom momentu - onda je to svakako NIKON D-3, hteli mi sto smo na CANON-u godinama da priznamo to ili ne. Pod ovim ne podrazumevam EOS-5, EOS-5 Mk II, EOS-1 DS Mk II i Mk III - koji su aparati sa vecim file-om ali dosta sporiji i neupotrebljivi za brz spot news, a o sportu i da ne pisem.

Imao sam prosle nedelje prilike da na svetskom prvenstvu u rukometu uporedim na licu mesta file-ove, brzinu kamere, ostrinu i kvalitet file-a preciznost i brzinu AF-a. Znaci sve je u ovom trenutku na strani NIKON D-3. I jos jedan veliki plus: full frame senzor.

Ocekuje se CANON-ov odgovor, posle debakla sa EOS-1D Mk III koji nikada ni posle hardware upgrade-a (sub-mirror) i brojnih firmware update nije resio problem AF-sistema koji je i dalje potpuno nepouzdan.

;)

News fotografija je samo jedan segment ..Nemoj biti subjektivan .. Isto tako bih mogao da kazem da je u komercijalnoj fotografiji Nikon daleko loshiji do Canona ..  ;D Mislim generalno gledajuci kad se swe sabere i oduzme ..

Molim Knezewica da se ukljuci u owu debatu .. ;D ;D

• Drug član, 2143 postova

Marko sine,

;)

News fotografija je samo jedan segment ..Nemoj biti subjektivan .. Isto tako bih mogao da kazem da je u komercijalnoj fotografiji Nikon daleko loshiji do Canona ..  ;D Mislim generalno gledajuci kad se swe sabere i oduzme ..

Molim Knezewica da se ukljuci u owu debatu .. ;D ;D

Ja i jesam naglasio da se prethodno pisanije odnosi na news i sportsku fotografiju. A kad se sve sabere i oduzme, vrlo je tesko reci sta je bolje NIKON ili CANON u "generalnoj" konkurenciji. 

Takodje po svetu se za dosta stvari u komercijalnoj fotografiji koriste i srednji/veliki formati/digitalna ledja, koji se u Srbiji mogu prebrojati na prste jedne ruke. A sve to iz vrlo prostog razloga: rad tako skupom opremom ovde niko nece da plati jer ne postoji trziste, pa onda moze da prodje i CANON ili NIKON ili bilo sta drugo.

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja