Jump to content

Moto Zajednica

Shubert Concept 2

Recommended Posts

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

sada sam u rebus ??? ???

Sad i ja razmisljam da ce joj C2 biti preteska... ???

ja licno volim rasklopne kacige i meni moja n102 ne predstavlja problem

Ali moguce je da ce Ani da bude preteska....

Opet sam na pocetku :-\

Hocu da joj uzmem kvalitetnu kacigu

pomagajte.......

Nemoj da si u rebusu. Rekoh ti jos na pocetku da ce zensko imati problema sa flip up kacigom zbog tezine. Ne vidim razlog zasto ne kupite full face osim ako ne pusi u toku voznje . Veruj mi mnogo ce joz znaciti 400-500 grama manje opterecenja na vratu .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 428 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Covek je u pravu za putovanja samo sto laksa kaciga pogotovo za zene. Imas dve kacige fullface za put i neku headcap ili Jet za grad. Ja imam sve tri i extra ih koristim, svaka ima svoju namenu.

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: TDM 900

X 602, N 62, XR 1000

Rezgledao sam po sajtu i netu i ove tri su mi se ucinile kao pravi izbor.

Šojka mi je najvise zapala za oko ali gde kod nas ima da se proba, sobzirom da joj treba mali broj ne bi da rizikujem sa porucivanjem ???

Sta mislite?

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Ferdinand

Ja imama Caberg justissimo GT. Na početku sezone obavezno nosim prvo lakšu kacigu (jet) dok se vrat ne privikne. U gradskoj vožnji sa skuterom isto koristim uvek jet. Posle nemam nikakvih problema sa težinom kacige. Na početku sezone ionako ni ja nemogu toliko dugo da sedim na motoru, pa ova priprema nije ni tako neprimerena.  Meni je presudnu ulogu imao unitrašnji sunčani vizir, jer sam imala strašne bolove od sunčanih naočara posle nekoliko dana nošenja kacige preko 8 sati dnevno. U slučaju da nisam nosila naočare, posle 15 minuta vožnje nisam videla skoro ništa. Posavetuje se i sa Anom. cca 500 grama nije malo pogotovo ako planirate duge vožnje.

Kaciga mora da joj odgovara. Nesme imati glavobolje, ili bolove u vratu jer će se tada putovanje od uživanja pretvoriti u agoniju i tebi i njoj

• U prolazu, 2 postova

brat mi ima nolan N 102 i kao sto je vec neko rekao da nije zadovoljan tako isto ni on nije otala pin lock folija otpali ukrasni cepovi sa mehanizma od vizira , itd., a C2 ima od cure brat i kaze pre pre zadovoljan.

ja imam lazer granvil i mogu rec prosjecna kaciga 1650 g.

a planiram uz nju jos uzet i nolan N43

http://bim-bike.hr/nolan-kacige/jetotvorene-kacige/n-43-air-n-com-motorrad-no29-30-3334/219.html

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Flip-up kaciga je zakon za putovanje - ZAKON! Na putu do Jordana, Olja je nosila integralku, a ja flip-up (Roof Boxer). Vec posle prvod dana, otimali smo se ko ce da nosi flip-up.

Kada putujes, non-stop imas potrebu, da ne kazem da si primoran, da komuniciras, da zapitkujes, proveravas, pokazujes lice ... kontaktiras ...sto i jeste poenta i prednost putovanja motorom u odnosu na druge vidove putovanja. Integralka vrlo brzo postane prepreka u tom smislu... a propustiti nesto zbog toga sto te je mrzelo da po stoti put (toga dana) skines kacigu je svakako gubitak. Razlike u tezini nismo bili ni svesni... mada, istini za volju, nismo ni preterano zahtevni po tom pitanju. Na kraju, tu je pain in the ass koji  potire vecinu drugih neugodnisti. Svakako, prednosti u odnosu na mane flip-up kacige, nama su se pokazale toliko dragocene da na sledeci put obavezno idemo sa dva flip-up-a. Shubert je definitivno u najuzem izboru.

• U prolazu, 46 postova

nosim 5 godina Schubert stari model na podizanje.Kupio sam skoro polovnu C2 XL-velicina,ali je nisam jos isprobao.Ako te zanima kako ti stoji,a ako ti treba velicina xl,javi se,pa cu ti dati moju da probas.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja