Jump to content

Moto Zajednica

Motor za dvometrasa

Recommended Posts

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

uhhh davno bese kako nista nisam pisao na forumu,ali sam ipak bio redovan pratilac svih desavanja... ;D

U medjuvremenu doslo je do nekih promena u planovima,nista nisam kupovao...ma duga prica...

Posto su se konacno stekli neki uslovi za kupovinu novog bajka,bio sam slobodan da ponovo pokrenem temu i nadam se da to ne predstavlja neki problem moderatorima i ostalim clanovima obzirom da nije pisano nista vec poduze vremena...

Elem,R varijante i trkalice vise nisu deo mojih planova,od njih sam vremenom odustao,vec je sada aktuelan neki enduro ili neki slican motor koji moze da zadovolji i podnese moje gabarite tj. 198cm i 100+kg...

Prvi pik mi je Suzuki V-Strom 650 i zbog velicine,ne suvise snaznog motora za nekog ko nije previse iskusan,pozicije sedenja,cene...a vidim da ga ljudi hvale na sva usta  ;D ;D ;D

Razmisljao sam i O Suzukiju GSF650S Bandit,mada ne znam kako cu na njemu izgledati,jer nemam osecaj koliki je to motor,pa bi neko mogao sa par saveta da mi pomogne oko toga...Dalje,tu je bio i Kawa KLE500.mada vidim da se on nece vise proizvoditi,a ja hocu da kupim nov motor...

Ako neko ima neki savet oko pomenutih motora ili jos predlog just shoot it  ;)

Veliki pozdrav svima  ;) ;) ;)

~~~~~~~~~~~~~~~

Evo malog doprinosa: APRILIA PEGASO 650 Trail nov se uklapa u tvoju cenu, vise namenski: van puta, na putu a moze i po gradu ( tako je pravljen )! Ja ga imam visok sam 188 cm i imam 105 - 110 kg.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ovaj novi 650 je dimenzijama skoro identican 1250, dosta velik motor, ne bi trebao imati problema.

• Ducatista, 2910 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Nov predlog. Motor koji je mene odusevio u vise navrata. Motor koji bi iako je iz Japana voleo da imam jer mi se cini da je to motor kojim moze da se vozi ko kraja karijere. Suzuki GSX 1400. Skup je dosta ali me je odusevio (cak sam imao ideju da ga menjam za mog).

A sada rec naseg Suzuki experta Makija ...  :) E kad smo kod toga, mogao bi da okacis fotku sebe na novom i starom Banditu, ali nemoj neku pozersku gde reklamiras patike ili naocare  ;D ;D ;D Samo neku najobicniju di si slikan sa strane, bas me interesuje da uporedim gabarite

• Svrati ponekad, 136 postova

~~~~~~~~~~~~~~~

Evo malog doprinosa: APRILIA PEGASO 650 Trail nov se uklapa u tvoju cenu, vise namenski: van puta, na putu a moze i po gradu ( tako je pravljen )! Ja ga imam visok sam 188 cm i imam 105 - 110 kg.

Razmisljao sam i onjem,ali mi se ne svidja previse,a  ne volim italijane nesto preterano (molim bez napada ljubitalja istih  ;D )

Ovaj novi 650 je dimenzijama skoro identican 1250, dosta velik motor, ne bi trebao imati problema.

Moracu da odem do salona i probam,bilo bi sjajno kad bi odgovarao,motor mi se jako svidja

Ja sam 185cm i 110kg imam vfr-a topolo ga preporucujem i mislim da bi odgovarao bilo kojoj visokoj osobi.Ogromna masina!

VFR800 mi je sigurno jedna od sledecih varijanti za razmisljanje,ali sada je jos rano za to  ;)

Da,ali kako Djusi rece-da li ja mogu da se smestim na njega obzirom na visinu?

Ja imam 192 cm. :)

iFSe9_picture0011024x768na3.th.jpg

Onda je to ohrabrujuce  ;) Ali ene interesuje GSF650S-Bandit a ne GSX650F mada vidim da su slicnih dimenzija  ;)

Nov predlog. Motor koji je mene odusevio u vise navrata. Motor koji bi iako je iz Japana voleo da imam jer mi se cini da je to motor kojim moze da se vozi ko kraja karijere. Suzuki GSX 1400. Skup je dosta ali me je odusevio (cak sam imao ideju da ga menjam za mog).

A sada rec naseg Suzuki experta Makija ...  :) E kad smo kod toga, mogao bi da okacis fotku sebe na novom i starom Banditu, ali nemoj neku pozersku gde reklamiras patike ili naocare  ;D ;D ;D Samo neku najobicniju di si slikan sa strane, bas me interesuje da uporedim gabarite

hahaha uradicu to,jedino tako mogu i da vidim razliku...A GSX 1400 je ipak mnooogo iznad onih 600-750cc koje trazim,a i prevazilazi mi money limit  8)

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

GSX je jako tezak motor za pocetnike. Plus malo ljudi se interesuje za njega i tesko ga je posle i prodati. A izdaci za registraciju i odrzavanje su poprilicni.

Sad, sto se Bandita tice, nemam ni jednu kulturnu sliku na starom (samo neke bezveze za uspomenu, kad sam ga predavao novom vlasniku), a na novom se jos nisam slikao, a i bolje da ne kacim svoje slike, frapirace se covek!  ;D

Uglavnom, stari mi je bio ono, knap, a na novom taman dodirujem zemlju (visok sam 183, a sediste na najnizem polozaju), i moram ispruziti ruke da dohvatim korman.

E, bas sam danas bio sa Banditom do neke prodavnice moto-delova i vidim ispred nov (tek raspakovan) Bandit 1250SA. Znaci ne da je istih dimenzija kao ovaj moj 650, nego je... pa bas isti! Jos moj ima veliki GIVI vetrobran da deluje jos robusnije!

Sasa, sta da ti kazem, PROBAJ OBAVEZNO NOVI GSF650 pre nego sto kupis, jer taj motor ili ce te oduseviti ili, pa bas nece. Ja imam veliku zamerku na njegovu tezinu i okretnost, i vise bih voleo GSR, ali ako nisi suvise nervozan tip, + po tvojoj gradji verujem da ces savladati njegovu tezinu, tako da mislim da ce ti se dopasti.

Evo ipak neke friske slike:

Lepota moja, bucmasta.  :)

C6Dtf_img2303hb3.jpg

YVRLE_img2305qv3.jpg

Evo i mene u full opremi, visok sam 183 i nisam nesto tezak, pa ti proceni.

hF5Uv_img2308re0.jpg

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Nema mesta napadu! O ukusima se ne raspravlja! I moras uvazavati cinjenicu, da ti ni jedan nece biti, bas, bas,.. Uvek je to kompromis, pa sad cega i koliko? O tome ovde moze da se razgovara. Sto bi rekao moj drug a to isto je proslavilo jednog naseg glumca: "... meni je naj drazi pocetak..."

Uzivaj, izbor, to su slatke muke, posle sledi prilagodjavanje, a pravdanje izbora ostavi za kafanu!

Srecno!

~~~~~~~~~~~~~~~

Razmisljao sam i onjem,ali mi se ne svidja previse,a  ne volim italijane nesto preterano (molim bez napada ljubitalja istih  ;D )

Moracu da odem do salona i probam,bilo bi sjajno kad bi odgovarao,motor mi se jako svidja

Ja sam 185cm i 110kg imam vfr-a topolo ga preporucujem i mislim da bi odgovarao bilo kojoj visokoj osobi.Ogromna masina!

VFR800 mi je sigurno jedna od sledecih varijanti za razmisljanje,ali sada je jos rano za to  ;)

Da,ali kako Djusi rece-da li ja mogu da se smestim na njega obzirom na visinu?

Ja imam 192 cm. :)

65nZa_picture0011024x768na3.th.jpg

Onda je to ohrabrujuce   ;) Ali ene interesuje GSF650S-Bandit a ne GSX650F mada vidim da su slicnih dimenzija  ;)

hahaha uradicu to,jedino tako mogu i da vidim razliku...A GSX 1400 je ipak mnooogo iznad onih 600-750cc koje trazim,a i prevazilazi mi money limit  8)

Sad sam zvao Euro Sumar,nemaju u salonu ni Bandita ni Stroma  >:( >:(>:(

Gle cuda!  ;D

Ako te put navede za ZR, navrati da vidis...

Gle cuda!  ;D

Ako te put navede za ZR, navrati da vidis...

;) ;) ;)

Otici cu na Usce za vikend,valjda ce neko imati i Bandita  :)

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Prema onome sto su zakljucili Englezi u magazinu Bike, za dvometrase dolaze u obzir veliki toureri, maxi endurače i veliki customi. I tu je kraj.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Isti problem, razmisljam se da pazarim novog stroma 650, nigde niko nema po salonima...

Elem, euro sumaru stize par komada sledece nedelje, navodno vec u ponedeljak, utorak mogu da se vide u salonu

• U prolazu, 90 postova

Trenutno vozim TDM-a, visok sam 192 cm, i to je odlicna opcija. Razmisljam o sledecem motoru, mozda vec i sledece sezone , Boze zdravlja.

Probao sam novi GSX600, od poznanika i meni je taman (visok sam 192 cm) problem je cena i odrzavanje.

Trenutno  motor koji planiram za mene, mozda i sledece sezone definitivno je CBR 900R, 2001 model. Dovoljno veliki brzinac sa elementima turera, pogodan i za duze putovanje. Vec sam i nasao jedan u Italiji, ali je prodat. Ostale su mi slike.

post-1593-12879001014678_thumb.jpg

post-1593-12879001015093_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

E moj druze. Ti si se odlucio za neki SuperShport motor sa tolikom visinom. Realno sa 2m ces se tesko spakovati i na Varadera,GS-a ili V-Strom-a. Znam po meni da mi je Varadero knap. Mozda da je samo malo veci ....

Mozda ces i moci na neku zujku da se stisnesh ali probaj da provozas malo pa da skontas koliko ti je to neudobno. Da ne pricam o polozaju kolena i ledja. Pogotovo kod duzih voznji.

U svakom slucaju sta god odlucio javi sta si uzeo i po mogucstvu okaci neku sliku tebe na motoru :)

E moj druze. Ti si se odlucio za neki SuperShport motor sa tolikom visinom. Realno sa 2m ces se tesko spakovati i na Varadera,GS-a ili V-Strom-a. Znam po meni da mi je Varadero knap. Mozda da je samo malo veci ....

Mozda ces i moci na neku zujku da se stisnesh ali probaj da provozas malo pa da skontas koliko ti je to neudobno. Da ne pricam o polozaju kolena i ledja. Pogotovo kod duzih voznji.

U svakom slucaju sta god odlucio javi sta si uzeo i po mogucstvu okaci neku sliku tebe na motoru :)

Od Super-sporta sam odustao,jer tu osim Hayabuse,Black Birda i slicnih zveri ne mogu nista da nadjem sto bi mi lezalo na ovu visinu...

Mislis da ce i Strom biti mali??E onda u k...c  >:(  Moracu definitivno da probam i da me neko sa strane slika kako bi video stoji li mi ili ne...

Trenutno vozim TDM-a, visok sam 192 cm, i to je odlicna opcija. Razmisljam o sledecem motoru, mozda vec i sledece sezone , Boze zdravlja.

Probao sam novi GSX600, od poznanika i meni je taman (visok sam 192 cm) problem je cena i odrzavanje.

Trenutno  motor koji planiram za mene, mozda i sledece sezone definitivno je CBR 900R, 2001 model. Dovoljno veliki brzinac sa elementima turera, pogodan i za duze putovanje. Vec sam i nasao jedan u Italiji, ali je prodat. Ostale su mi slike.

TDM bi mogao da odgovara,ali je preko 750cc  :(

Isti problem, razmisljam se da pazarim novog stroma 650, nigde niko nema po salonima...

Elem, euro sumaru stize par komada sledece nedelje, navodno vec u ponedeljak, utorak mogu da se vide u salonu

Nema ga ni u Markosu,ali kazu da ce stici...

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin RD07a

Ja sam probao Stroma, a visok sam 198 i on ce ti delovati mali, mozda ne kao drugi ali mi se cini da je tesko naci motor po meri tako visokog coveka. Ja trenutno imam f650 GS, i relativno mi je mali ali uzivam. Mislim da je Africa Twin dobro resenje, koje i mene ceka :)

Ja sam probao Stroma, a visok sam 198 i on ce ti delovati mali, mozda ne kao drugi ali mi se cini da je tesko naci motor po meri tako visokog coveka. Ja trenutno imam f650 GS, i relativno mi je mali ali uzivam. Mislim da je Africa Twin dobro resenje, koje i mene ceka :)

hahahaha sad si me ubio  ;D ;D ;D 

Africa Twin,nema nova,to je mali problem  :-\ Jedino Transalp,ali ne znam ni da li on odgovara  ???

• Svrati ponekad, 343 postova

Namece se logicno resenje....

BMW 1200GS Adventure...  ;D ;D ;D

Gasho sa foruma, mislim da je blizu dva metra, ja sam 187cm, a kad stanemo jedan pored drugog izgledamo kao tata i sin... Jos Gasho zbog svojih prehrambenih navika ima nekih 130kg, bar :D

Sasa Ivanovic, nekad igrao u Buducnosti, vozi isto GS-a... Mislim da je ono 201cm, ako se dobro sjecam statistika.

Dino Radja... Covjek vozi GS...

Momak koji je otisao na NordKapp sa VecimCrnogorcem, blazo mu je nick na forumu.. .Vrlo uspjesno vozio TDM nekih 18.000km, i presao na GS-a... Mislim da je i on 200cm, ako nije i veci..

Poz.

Pazi, 1200GS je resenje ali koje kosta duplo vise od Stroma.... A i dobro izgleda :)

Jeste on fenomenalan motor,ali kad se nema-nema se  :'(  U sredu stize Strom kod Euro Sumara,pa idem da vidim kako mi lezi  :)

Danas sam video GSX600F i uopste ne izgleda mali motor  8) 

Pretpostavljam i da je GSX650F jos veci od njega,tako da je moguce da nece izgledati kao bajs kad sednem na njega  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja