Jump to content

Moto Zajednica

Honda NSR 7K RPM - Problem

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: NSR

Pozdrav svima, kao i mnogi i ja se upravo susrecem sa problemom da Honda NSR 125R 91', jednostavno nece preko 7k obrtaja... Voleo bih da se dalje informisem o problemu pre nego sto ga rastavim.

Motor je kupljen sa polu ispravnim CDI-em ( nije hteo uvek da baci varnicu ), koji je zamenjen ispravnim, ciscen je karburator, promenjen klip i karike, ciscen karburator i slavinica sa filterom...

Proveravao sam polozaj RC ventila po manuel-u za hondu nsr, deluje ok, razmisljam o tome da postavim kameru koja ce snimati sta se desava u toku voznje mozda bi to dalo neke rezultate. Na leru deluje ok.

Planiram da promenim svecicu, ne znam da li ona moze da stvara ovakav problem. Na motoru je trenutno svecica NGK BR9ECS

Problem je sledeci,

Motor pali bukvalno na dodir, sa sauhom radi na 2k obrtaja i onda padne na oko 1k obrtaja... U voznji na niskim obrtajima ima lep odziv na gas, Sve to 7k obrtaja gde jednostavno stanu obrtaji i to je to, u tom trenutku kada dodam jos malo gasa cuje se kako motor promeni zvuk kao da ga produbi ali obrtaji i dalje stoje mozda se blago podignu ali je to to, kada vratim gas do kraja pojavi se pucketanje 2 do 3 puta, nekada se desi da navuce do blokade ali jako sporo i jednostavno je vecnost potrebna za to. Dok se nekad desi da kao probije prvi put, lagano navuce do blokade i svaki sledeci put u toku iste voznje hoce bukvalno da izleti iz ruke, kada ga ugasim ostavim da odstoji par sati, opet se sve ponavlja i pitanje je da li ce da navlaci vecno ili ce bukvalno da poleti... Nema pravila.

Ono sto sam takodje primetio je da mi temperatura motora uvek stoji u ovom polju (gde je prekinuta linija) koliko god ga vozio... 

Screenshot_5.png

Promenio član AngelG9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 32 postova

Da li postoji mogucnost da RC unit poludi i da jednostavno u voznji ne otvara ventil? ( a da kada jednom otvori posle u toku voznje ne zeza ), ono sto me buni da li zatvoren ventil na visokim obrtajima moze prouzrokovati puckanje iz auspuha?, ili je za to krivac struja,smesa...

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Kako se ponaša u mestu? Jel prima gas do kraja?

RC bi trebalo da je otvoren kad je u leru, da ga zatvori kad malo dodaš gas pa do 6-7.000 i nakon toga da opet otvori. Pričam iz sećanja... Trebao bi da vidiš to kad je u mestu, i dodaš gas.

• U prolazu, 32 postova

U mestu dodje do blokade, ali ne onako ostro/osetno/odjednom nego nekako mlitavo polako. Za vikend cu skinuti oklop, zameniti svecicu i pokusati da snimim sta se desava sa rc ventilom u toku voznje.

RC unit se cuje kada se da kontakt, Videcu da ponovo proverim polozaj samog ventila, Motor je neprepoznatljiv koliku snagu dobije kada radi kako treba, bukvalno hoce da se otrgne, dok obicno radi kao neki skuter od 50cc i to je to. Procitao sam dosta poruka na ovu temu, i nesto mi sve asocira na CDI,RC unit i sam RC ventil, Jos samo ne mogu da uvezem zbog cega se javlja to puckanje iz auspuha kada nece da ide kako treba, dok kada radi normalno nema pucketanja, vec prvi put u toku voznje zastane na oko 7k obrtaja na par sekundi i onda poleti do blokade i svaki sledeci put leti do blokade bez bilo kakvog zastoja. Ali je to mozda od 10 voznje od po 10-15km mozda 2-3 voznje. Uglavnom ide kao baba.

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Svećica može biti dobra prva stvar za zamenu. Pregledaj barem vizuelno stanje kabla na svećici, iako to nije idealan način da se ustanovi stanje.

• U prolazu, 32 postova

Sutra stize NGK BR10ES, Crevo za gorivo, filter goriva, i nova slavinica. Da kada vec skidam oklop da proverim RC, promenim i budem siguran da motor ima dotok goriva kako treba. Jos da se vreme odlepsa... stalno neka kisa...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Honda NSR125, Honda CBR600F2

Najbolje bi bilo da proveris RC tako sto ces da skines auspuh, pa pogledas u cilindar kroz izduv i videces na izduvu dve klapnice, kad das kontakt motor bi trebao da otvori RC ventil tj da okrene osovinicu i podigne klapnice u vis.

Kad upalis motor i das mu malo gasa cini mi se na 3 hiljade obrtaja trebalo bi da zatvori RC ventil, to mozes da proveris tako sto ces na 3-4 hiljade obrtaja da ugasis motor i proveris da li su klapnice zatvorene. Mozda mozes da probas malo da ocistis klapnice od garezi tako kroz izduv, brake klinerom ili nekim srafcigerom da ogrebes malo garezi sa njih.

A mozes da testiras rc i tako sto ces da kad das kontakt i cujes motorce da odradi, otkacis dzek od RC ventila i onda probas motor, trebao bi da bude dosta lenj na niskim obrtajima a na visokim da vuce dobro. I ako mozes da pogledas elektroniku od RC ventila da vidis sta pise na njoj, ako pise TV-78 to je otvorena verzija a TV-124 ima blokadu.

Naravno prvo zameni svecicu pa probaj motor, mozda je do nje ili CDI-a, ko ce ga znati...

Promenio član lukavb
  • Podržavam 1

• U prolazu, 32 postova

Hvala puno, upravo ceprkam motor, promenio sam svecicu jos da promenim filter goriva pa cu probati, rc ventil u mirovanju stoji na market videcu kako se ponasa u obrtajima, hvala @lukavb skinucu izduv i provericu da li se uopste pomera. Da li je moguce da klapne ostanu zatvorene a da se ovaj polu mesec da tako kazem sa sajlama rotira nezavisno od njih?, Javicu sve sta je i kako proslo jer mnogo me nervira sto motor nekad ludi a nekad je dosadno voziti ga...

PXL_20230630_191723566.jpg

PXL_20230630_182806190.jpg

PXL_20230630_182758892.jpg

• U prolazu, 32 postova

Ono sto sam primetio nakon zamene svecice je da motor sada radi na 1.5k obrtaja, dok je pre radio na 1k i manje dok se ponekad ne ugasi. RC ventil prema polu mesecu kada se motor upali stoji na H kada se doda malo gas predje na L i od 7k kao zastane na sekund i krene da okrece prema H i motor ludi, tacnije sada radi onako kako bi hteo da radi uvek. Snimio sam video cekam da se uradi upload pa cu okaciti link... Nadam se da je bilo samo do svecice i da se ne radujem uzalud... Jer je i pre znao da jednom poludi pa onda deset puta nigde i nista... Ako se ponovo javi problem definitivno skidam izduv da se uverim da otvara pa onda redom dalje...

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Honda NSR125, Honda CBR600F2

Ako se polumesec okrece trebalo bi RC da radi, ako budes slucajno skidao polumesec vodi racuna jer je ta matica sa kontra navojom.

Uzmi provozaj se malo pa vidi kako se ponasa moze biti da je svecica zajebavala svo vreme:)

• U prolazu, 32 postova

Vozikao sam se oko 1h vremena i problem se za sada nije javljao, Videcu sutra i narednog vikenda...

Ono sto sam jos primetio je da nema vise dima(gust plavi) iz auspuha, narucito kada je motor hladan ili da kazem polu-zagrejan, kao da sada ima bolje sagorevanje. Na niskim obrtajima smatram da moze jos malo bolje videcu kako je podesena smesa, dok na 7k do 11k hoce da izleti iz ruke pri promeni brzine sto ranije nije bio slucaj. Inace kada se pusti gas u toku voznje obrtaji ne poskakuju.

701p71_1.jpg?Expires=1688418900&Signatur

Promenio član AngelG9
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova

Danas sam ponovo bio u prilici da provozam motor, i isao je kako treba sa punom snagom, nakon nekih 10tak kilometara je ponovo ostao bez snage, stao sam, ugasio/upalio i nastavio sa voznjom... Motor je isao kako treba sa punom snagom nekih 30-40km.

• U prolazu, 32 postova

Da javim da je i nakon 3m sve ok, tako da smatram da je problem resen. 2 puta mi se desilo da je u toku ubrzanja izmedju 8 i 10k obrtaja ostao bez snage, ubrzavao je ekstra i od jednom je prepolovio snagu veoma osetno, ubrzavao je ali nije to to, tada je nesto malo podigao temp, nakon 2 minuta se sve normalizovalo i od tada to sada vise nije zezao ide kao metak. Sto je neko na forumu napisao ,, Drz gace preko 7k ". Takodje za zadnjih 2-3 rezervoara nisam koristio ipone vec obicno nisovo ulje ( sintetika )

Promenio član AngelG9

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja