FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Jučer sam se otputio na dvodnevni izlet do Gradačca. Autoputem do Zenice, potom magistralnom cestom do Doboja, tamo skrenuo prema Gračanici. Zastao na kafi u ovom simpatičnom gradiću, i da pogledam par znamenitosti, uključujući "gračaničkog ćiru". 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Potom sam produžio do obližnjeg sela Soko, gdje se nalaze ostaci tvrđave Soko, stolnog grada bosanskih kraljeva 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Nastavio do Gradačca, gdje sam imao rezervisan smještaj u samoj kuli Zmaja od Bosne, Husein kapetana Gradaščevića. Soba je pristojna, premda nisam siguran koliko bi problem bio ako bi se u njoj noćilo ljeti, kad su vrućine, jer nema klimatizacije (što je i normalno za jednu historijsku građevinu koja je zaštićena kao spomenik). Noćenje s doručkom stoji 50 maraka po osobi. WiFi je radio, ali nije bilo konekcije na internet. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Ova posjeta mi je na neki način predstavljala i "back to the roots", povratak korijenima, jer je moj pradjed bio veliki prijatelj Husein kapetana i njegov saborac u buni za uspostavu samostalne Bosne protiv Osmanlija, i kao takav se spominje u romanu "Zmaj od Bosne" Josipa Eugena Tomića. Nisam prije bio u Gradačcu, tako da sam iskoristio priliku da ga lijepo obiđem i razgledam 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Vraćao sam se preko Srebrenika. Živinica, Kladnja, Olova. Namjeravao sam iz Kladnja skrenuti do nanovo otvorenog Hotela Muška voda (poznato banjsko lječilište), no odustao sam kad su mi na benzinskoj pumpi rekli da je zadnja petina makadam - nije sve asfaltirano. Tako da ću to radije obaviti autom... 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8235 Napisano Mart 20, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Лепа тура и путешествије Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 778 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Daas sam bio u Gračanici, davao sam krv. Lijep gradić i vrijedan narod... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 20, 2023 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, FFBikerSar je napisao: Nastavio do Gradačca, gdje sam imao rezervisan smještaj u samoj kuli Zmaja od Bosne, Husein kapetana Gradaščevića. Soba je pristojna, premda nisam siguran koliko bi problem bio ako bi se u njoj noćilo ljeti, kad su vrućine, jer nema klimatizacije (što je i normalno za jednu historijsku građevinu koja je zaštićena kao spomenik). Noćenje s doručkom stoji 50 maraka po osobi. WiFi je radio, ali nije bilo konekcije na internet. Lijepo, ali izgleda da jos nisu culi za zidni nosac za TV? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1039 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 308 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, FFBikerSar je napisao: Gde su ovi uštipci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 20, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, mickeyZ said: Gde su ovi uštipci? U restoranu Čardak preko puta ulaska u Kulu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 131 Napisano Mart 20, 2023 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Branko je napisao: Lijepo, ali izgleda da jos nisu culi za zidni nosac za TV? Nema sta, to je ta nasa snalazljivost, fifty-fifty Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 131 Napisano Mart 20, 2023 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, FFBikerSar je napisao: Ova posjeta mi je na neki način predstavljala i "back to the roots", povratak korijenima, jer je moj pradjed bio veliki prijatelj Husein kapetana i njegov saborac u buni za uspostavu samostalne Bosne protiv Osmanlija, i kao takav se spominje u romanu "Zmaj od Bosne" Josipa Eugena Tomića. Nisam prije bio u Gradačcu, tako da sam iskoristio priliku da ga lijepo obiđem i razgledam Gradačac bas deluje lepo i pitomo, svidja mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 803 Napisano Mart 21, 2023 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, ZeleniZub said: Gradačac bas deluje lepo i pitomo, svidja mi. Ali je turistički total nerazvijen. Pola lokala i restorana u centru zatvara se iza 16h. Gračanica izgleda daleko poslovnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5902 Napisano Mart 21, 2023 Drug član, 1376 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, FFBikerSar said: Ali je turistički total nerazvijen. Pola lokala i restorana u centru zatvara se iza 16h. Gračanica izgleda daleko poslovnije Gradacac nikad nije ni bio nesto razvijen. Sad je jos i dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano April 10, 2023 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno bio doma u Bos. Posavini, između ostalog posjetio Gračanicu, Dradačac, Derventu, Kulinu, Plehan, Brčko, i još neka mjesta u kojima nikad nisam bio.Mjesta od Doboja do Gračanice i Gračanica su se naočigled razvila. Gradačac i Brčko također.Cesta Gračanica-Gradačac preko Srnica je vrhunski zanimljiva.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...