radovanbracanovic 16 Napisano Decembar 8, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda integra nc 750 DE Prijavi odgovor kao problematičan MT kaciga Thunder 4 SV Fade bela - Barel Motoshop YAMAHABAREL.COM Pred Vama je dugo očekivani full face model iz MT fabrike - THUNDER 4. Ovaj model prvenstveno zadovoljava... Ili EXO-491 FABIO 20 kaciga | Maxmoment MAXMOMENT.RS More thank you ask. If you are in a search for a cool, stylish looking full face helmet, yet versatile Koju od ove dve izabrati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3184 Napisano Decembar 8, 2022 Drug član, 2320 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam SV3 i nemam nekih zamerki, pristojna kaciga drugačijeg oblika i odnosu na EXO...tu povedi računa u odnosu na tvoj oblik glave. Kad to odrediš...koju god da uzmeš biće ti ok jer su obe kacige sličnih karakteristika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 8, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Exo 491 je oslabljena exo 510 koja je bila jedna od najprodavanijih kaciga pre 3-4 god, ali je termoplastika. Skinuli su joj air system i ne dobija se pinlock. MT je polikarbonat tako da ja mislim da pobedjuje u ovom izboru.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 8, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Konkretno za ove modele nemam. Moj savet je, ko sto mick rece, da odes licno da probas obe kacige i da vidis da li ce ti odgovarati tvom obliku glave. Ako ti obe budu odgovarale onda super. Ja sam obisao dosta radnji dok nisam nasao pravu kacigu da mi odgovara. Od tri favorita za kacigu koje sam imao "online" ni jedna mi nije odgovarala "na glavi". Valjda imam neku cudnu glavu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3184 Napisano Decembar 8, 2022 Drug član, 2320 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Drelens je napisao: Konkretno za ove modele nemam. Moj savet je, ko sto mick rece, da odes licno da probas obe kacige i da vidis da li ce ti odgovarati tvom obliku glave. Ako ti obe budu odgovarale onda super. Ja sam obisao dosta radnji dok nisam nasao pravu kacigu da mi odgovara. Od tri favorita za kacigu koje sam imao "online" ni jedna mi nije odgovarala "na glavi". Valjda imam neku cudnu glavu. Takođe i ovo što je @stegula rekao, polikarbonat radije nego TP. Ja imam SV3 polikarbonat i LS2 fiberglas...zanimljivo je da mi fiberglas kaciga ne odgovara na dužim relacijama, previše je lagana! Upravo tražim neku dual sport za sledeću sezonu i idem na polikarbonat baš zbog težine. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 8, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Ja sam uvek za kvalitetniju kacigu. Koliko god to budzet dozvoljava. Ja sam se navozao ceo dan po Bg od radnje do radnje. Probao deset kaciga i jedva nasao odgovarajucu. Toliko sam bio iscrpljen da me nista vise nije zanimalo osim udobnosti i cenovnog ranga koji sam planirao za kacigu. Iz mog licnog uskustva, slike i karakteristike preko neta, proba u prodavnici i sat vremena voznje sa tom kacigom su tri razlicite stvari. Sve to treba da se poklopi da bi kaciga bila idealna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3184 Napisano Decembar 8, 2022 Drug član, 2320 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Drelens je napisao: Iz mog licnog uskustva, slike i karakteristike preko neta, proba u prodavnici i sat vremena voznje sa tom kacigom su tri razlicite stvari. Sve to treba da se poklopi da bi kaciga bila idealna. Istina...meni recimo na otvorenom putu polikarbonat bolje ''leži'' baš zbog težine. Glava je stabilnija dok sa fiberglas kacigom glava ''leluja'' i teško je voziti sa otvorenim vizirom jer se javljaju male vibracije od kojih zna da zaboli glava. Za grad je fiber must have! Ali izvan mrka kapa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Decembar 8, 2022 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, mick je napisao: Istina...meni recimo na otvorenom putu polikarbonat bolje ''leži'' baš zbog težine. Glava je stabilnija dok sa fiberglas kacigom glava ''leluja'' i teško je voziti sa otvorenim vizirom jer se javljaju male vibracije od kojih zna da zaboli glava. Za grad je fiber must have! Ali izvan mrka kapa... Zanimljivo. Imao sam taj problem na nekim motorima kada vizir baca vetar na pola kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3184 Napisano Decembar 8, 2022 Drug član, 2320 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, mradomir je napisao: Zanimljivo. Imao sam taj problem na nekim motorima kada vizir baca vetar na pola kacige. Kod nas malo viših/gabaritnijih je taj problem izraženiji Mene puca tačno na vrh glave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 8, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Da... za grad definitvno neka laksa kaciga. Ili da se proba naci neka sto pribliznija univerzalna.. Da se razumemo ne postoji univerzalna kaciga kao ni razna druga oprema, ali treba izabrati sto pribliznije svojim potrebama. Kako god izbor kacige ne treba olako shvatiti. Mene je to skupo kostalo. Promenio Decembar 8, 2022 član Drelens Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 8, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, mradomir said: Zanimljivo. Imao sam taj problem na nekim motorima kada vizir baca vetar na pola kacige. Ja na nejkedu jedva skontao da me od vibracija kacige boli vrat, a ne od voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...