Jump to content

Moto Zajednica

Novi Kymco modeli

Recommended Posts

• Ne silazi, 3868 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...gledaš ispravno, ali ima još jedan aspekt. 

SYM je fenomenalno pozicionirao svoj proizvod. On je 7000e.

I on je bio konkurent adv350 koji je 800e više. 

A SYM je zapravo kompatniji, svakodnevniji xadv750, sa manjim motorom. 

Pri tom se dobija potpuno ovešen motor u formi skutera. Neverovatno kako je zapravo fenomenalan koncept. Ni jedan skuter u srednjoj klasi mu ne može prići. 

Promenio član Andrej_Hotstepper

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5184 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa i jeste i nije. Sve su dobro smislili, al opet se to nije primillo izgleda. Na pr. Honda ADV 350 sa koferom je toliko skuplja, bez kofera i nije velika razlika. SYM TG nema kofer, a dok nađeš dodatnu opremu, crash barove, maglenke, vizir, tj. sve što ljudi vole da trpaju na ovakve motorine, a ništa nema kod nas falabogu, ispadne poskupo. Prodavao se i za 6.700, pa opet nije bilo mnogo interesenata.

Bemliga, Hondu ljudi kupuju zato što je Honda, iako je klasičan skuter u ADV šminci, a Zontes 368G zato što izgleda zaebano i ima brdo dodatne opreme i gadžete u paketu, za pristupačne novce.

O vešanju i tako tome razmišljaju oni iskusniji vozači, a ko bi već da tera neki offroad i slične avanture, ima za te pare adekvatnijih i pravih motora, što bi onda kupovao skuter? Bemliga, sve je to komplikovano :) 

Promenio član boza_kg

• Ne silazi, 3868 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Istina.

Ali ono što je meni najbitnije, nije to vešanje da ti teraš off road, to je debilana priča, to je vešanje da te ove gradske rupe i odvratni putevi koje imamo ne polome. Kad uđem skuterom u Vršačku u NSu svaki dan, bubrezi i mozak mi zamene mesta... To vešanje se oseti na svakom metru. 

Mene lično je odvratilo to što pored motora mi jako nedostaje skuter, a ne mogu sebi da opravdam 7000e za skuter, koji pri tom, ima jako skupa rešenja (ima mokro kvačilo, cvt i lanac), koja će iziskivati visoku cenu održavanja, a onda mi to nije skuter. 

Da treba da imam jedan motor u garaži, ovo bi bilo jako razumno. 

Da sam ga kupio, mislim da bi se posebno zaljubio njega nakon par meseci življenja s njim, jer zaista pokriva neverovatno puno potreba. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400...

Ja se blago izbedacim kad god se setim TG-a, ebala ih kompleksnost. Mada i crni sym 508tl je meni vrh kako izgleda al isti prenos.

Boža je u pravu nije se prodavao sad ga i ne nude više. Bio je jedan na oglasima polovan nedavno a da li je uspeo da ga proda... Zajeb je kad uzmeš tako nešto a rešiš da ga prodaš kasnije. Sticajem okolnosti bio sam u It i Sp nedavno i nisam naravno video nijedan. Kako li je kod Grka.

• Ne silazi, 5184 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Što se tiče Grka, stalno oni izbacuju statistiku prodaje, ima na https://scooternet.gr/  i mesec za mesec, i kvartalno, godišnje, po kategorijama, modelima... Nije im to vojna tajna kao kod nas :)

SYM ima jako uporište u Grčkoj, što je poznato, ali ni tamo se TG nije baš bogznakako dobro prodavao. Od 300cc+ skutera, Zontes 368G je bestseller, pa onda Honda ADV 350, zatim Beverly. Voge se kotira onako osrednje, QJ jako slabo. Zaebani su Grci, imaju dugu skuter tradiciju, veliku konkurenciju, dobre cene, dobru podršku, stalno neki popusti i akcije...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja