BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pricao sam sa puno ljudi o ovome, i svako mi je rekao drugacije... neko kaze da je spricgit neophodan, neko da sluzi samo za poravnanje neravnina, pa neko kaze da ispod spricgita treba bazna boja, po nekima je akrilna boja bolja, a neki kazu da je bolje lakirati preko bazne boje, sto i meni vise odgovara, jer hocu da stavim nalepnice. Koji je postupak farbanja, treba mi detaljno? Sta je "primer"? Jel to spricgit? Jel spricgit neophodan, rezervoar je totalno ravan? Jel bolje farbati akrilnom bojom ili lakirati? Da li boja prijanja za metal? Da napomenem, sa rezervoara je skinuta boja. Vec sam izgubio dosta dana za voznju, a i jedva cekam da sastavim motor, pa ako neko moze da mi pomogne neka pise. Znam da je lakse odneti kod lakirera, platiti 70€ i zavrsiti sa tim, ali 70€ nije malo, a i na kraju nema onog "sam sam to uradio". Do kompresora cu lako doci, boju cu kupiti, ali mi trebaju uputstva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladko_ns 1 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja kada sam svoj farbao skinuo sam skroz boju (ima chak da se i kupi neshto za skidanje boje, ali nebi preporuchio) shmirglao sam vodenom 500 i 1000 farbanje: (deblji) sloj shricgita i dva sloja akrilne shpricgit sluzi da se za njega uhvati farba, a da poravna sve ''rupe'' u metalu, zato se i shpricgit malo oshmirgla kada se osushi. a morash naravno da vodish rachuna o proizvodjachima shpricgita i farbe a gde planirash da farbash? u dvorishtu ili u zatvorenoj prostoriji? na dvorishtu nikad nece biti kao u komori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam boju "skid bojom", tako da je ostao go metal. Farbacu u prostoriji bez vlage i prasine. Cime si nanosio spricgit? Koji je odnos komponenti koje idu u boju (akrilna boja, ucvrscivac i razredjivac)? Cilj mi je da dobijem sto sjajniju crnu, kako se polira akrilna boja? Cuo sam da mora da se ceka par nedelja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Avgust 30, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je ostao go metal obavezno koristi spric git. Nanosis ga pistoljem isto kao i farbu pozeljno sa vecom diznom. I njega i farbu razredjujes po uputstvu proizvodjaca pitaj u farbari. Akril se brzo susi ne treba da cekas par nedelja za poliranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joxxa 0 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 31 postova Lokacija: beograd Motocikl: zzr600 Prijavi odgovor kao problematičan heloo druari !postupak farbanja hmmm pa to je najlaksa stvar ako je ravan deo nigde nije ulubljen onda se samo izmatiras sa vodenom 800 i na kraju se predje sa hiljadarkom lagano bez stiskanja trljas samo da izmatiras,a ako ima da se gituje onda sledi sledeci postupak ,ako je deo plastican bumber body ide a ako je metalni onda ide obican kit,kad se osusi inda skines sa grubljom smirglom 100 ili 80 znaci poravnjas pa opet sve dok nije ok onda predjes sa vodenom 800 samo ugladis povrsine a kad smirglas sa grubom samo oko tog dela smirglas dije rupa ne ceo deo e sad kad si osmirglao deo sa vodenom preko tog gita moras i ceo deo da presmirglas vodenom!!sad ti je deo spreman da ide u spric git ,znaci ceo deo ide u spric git ostavis da se osusi ceo dan i ako treba i 2 dana da on ustakne ,kad se osusio sa vodenom moras da predjes 800 i na kraju sa1200 da ubijes sve risove lagano smirglaj bez stiskanja samo kruzno smirglaj a ne napred nazad kad smirglas vodenom moras da bude prostrija bez prasine ne napolju jer ako ti udje prasina najebo si,kad si osmirglao delove oda ti je deo spreman za farbanje,a ako si osmirglao deo do metala onda ide spric git 5 plus 1 !!!e to toje to ostalo farbar ima da ofarba deo i super e sad ja ti preporucujem da se nstiskas vec da odneses deo na farbanje nema sanse ti to da ofarbas nije to bas jednostavno imas 2 vrste farbe a to su baza lak i akril ja ti preporucujem baza lak i to nemoze da te izadje vise od 30 e osusi se za 4 dana i udri po gasu nesmes da peres motor jeno 14 dana i to je sve ako ti trba jos nesto javi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan joxxa, ne mogu da nadjem nigde farbanje akrilnom bojom ispod 70€, a baza+lak kosta cak 100€! Plus sto hocu izmedju boje i laka da stavim nalepnice... na 30€ bih pristao bez razmisljanja, ali niko nece za te pare da farba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo ovo da napisem (zbog sramote), ali evo... usao sam u farbaru... ovako je tekao razgovor: -jel imate neku boju kojom bih mogao da ofarbam delove kola (dok ja objasnim da je za motor...) -e ima ova, bas je dobra. -jel sigurno dobra, znate nekoga ko je radio sa njom? -sigurno, nismo imali ni jednu reklamaciju! Zavrsio sam spricgitovanje, pa smirglanje, pa farbanje, pa lakiranje, pa smirglanje 2000, pa poliranje... ukupno 7 dana (godisnjeg, od ujutro do uvece)... SAVRSENO je izgledao, nekih 20-tak minuta... dok nisam sipao gorivo. Slila se kapljica i ostavila trag... Ni u cemu nisam pogresio. Jednostavno boja nije dobra. Naneo sam sloj spricgita, sloj boje i na kraju lak. Dobio sam efekat bas kakav sam hteo, tako da sam siguran da to mogu sam zavrsiti. Samo mi trebaju saveti oko boje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 30, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda si pogresno tumacio ovu recenicu: " NE KUPUJ DOMACE"!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mozda si pogresno tumacio ovu recenicu: " NE KUPUJ DOMACE"!!! Procitao sam, ali sam kasno shvatio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joxxa 0 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 31 postova Lokacija: beograd Motocikl: zzr600 Prijavi odgovor kao problematičan ma daj sta pricate ljudi ispod moje kuce ortak prodaje mipin proggram ima nijansi koliko god hoces sta tebi treba da ofarbas pola seta i manje koji motor je u pitanju i ima spichekerov program bas cu da pitam sutra posto je pola seta aklrila !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Avgust 30, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Gde ti je ta prodavnica sto ima mipa program? Ja znam za neku u jajincima. Pitaj drugara i kolko mu je set Mipa akrila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joxxa 0 Napisano Avgust 31, 2006 U prolazu, 31 postova Lokacija: beograd Motocikl: zzr600 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ti je ta prodavnica sto ima mipa program?Ja znam za neku u jajincima. Pitaj drugara i kolko mu je set Mipa akrila nalazi se u kaludjerici danas nisam bio ceo dan kuci tek sam dosao oko 11 uvece sutra ti kazem by joxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 11, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sta je bilo na kraju? BTW imas MIPA program i u NS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Septembar 12, 2006 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sta je bilo na kraju?BTW imas MIPA program i u NS. Na kraju sam uspeo . Ima par nedostataka sto cu resiti poliranjem, ali sam zadovoljan. Treba da smislim kako da napravim nosac fara (pre je bio cetvrtasti, zakacen na prednju masku, sad sam skinuo masku i hocu da ubacim okrugli far), pa kad sve bude gotovo slikam i saljem slike... sada sam mu privremeno zakacio far, ali ne izgleda kako treba pa ne bih da slikam. Farbao sam bd body bojom i lakom... ili ja hb body... tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...