laband 162 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ma kombinovaćemo vreme pa ćemo videti rezultat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Citam vase i deje i rasenja,vase makine ce imati bolju opremu od Mercedesa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Citam vase i deje i rasenja,vase makine ce imati bolju opremu od Mercedesa Pardon, koja su to kola bolja od - Москвича !?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Citam vase i deje i rasenja,vase makine ce imati bolju opremu od Mercedesa Pardon, koja su to kola bolja od - Москвича !?!? ДВА МОСКВИЧА ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos ideja za Joskin multipraktik : - perfect shift lampica (verijem da nije problem podesiti uredjaj za odredjenu vrstu motora) - brojac i alarm koji upozorava da je vreme za podmazivanje lanca (za one koji to rade rucno) - brojac i alarm koji upozorava da se blizi rezerva (za one koji nemaju merace za gorivo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lepa zamisao, ali neke stvari je nemoguće u raditi, a i kad pogleaš malo dublje nije draž samo sesti na bike i gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 100 ljudi - 100 cudi, a za izvodjenje, pa ... hmmm... ovo su samo predlozi ali ne verujem da su neizvodljivi, cak ni suvise komplikovani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan 100 ljudi - 100 cudi, a za izvodjenje, pa ... hmmm... ovo su samo predlozi ali ne verujem da su neizvodljivi, cak ni suvise komplikovani. ma naravno samo napred ako imaš neki predlog, tu smo , pa ćemo se menjati sa inovacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos ideja za Joskin multipraktik : - perfect shift lampica (verijem da nije problem podesiti uredjaj za odredjenu vrstu motora) - brojac i alarm koji upozorava da je vreme za podmazivanje lanca (za one koji to rade rucno) - brojac i alarm koji upozorava da se blizi rezerva (za one koji nemaju merace za gorivo) Do sada program "zna" da cita vrednosti sa dva senzora za temperaturu (DS18S20), da upravlja radom lcd display-a,i da cita datum i vreme iz sata (PCF8583) a ima "samo"1638 linija koda napisanih. Sa ovoliko zelja necu zavrsiti do sledece godine u ovo vreme. Moj plan je da dodam jos obrtomer,zato sto to moram da uradim jednom drugaru,ostale verzije ne moraju imati tu funkciju,mada ce opcija postojati. Da li ce se nesto meriti i prikazivati na display-u zavisi od programa.Hardver je trenutno osposobljen da prihvata impulse sa jednog pickup-a, dva senzora za temp,napon sa akumulatora,podatke iz sata i dva tastera za rukovanje.Isao sam na najmanju mogucu dimenziju,pa sam uspeo sve da naguram na plocicu koja je istih dimenzija kao i sam display,i nalazice se iza display-a. Evo i slika,iz ic podnozja fale jos mikrokontroler i ic za sat.Na ostale dve slike su vec utaknuti,ali se ne vide.: Ovo nije krajnji izgled kako ce se i gde i sta ispisivati na display-u,jer je softver u vrlo ranoj fazi.Ima jos mnogo toga da se pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da kazem,temperatura u gornjem redu ce prikazivati temperaturu vazduha,pa su stotine sakrivene.Ne bi bilo prijatno da se i to mora prikazati ;D U donjem redu ce biti prikazana temperatura motora,pa je zato tamo i ona nula,da se mogu tacno prikazati i temperature iznad 100 stepeni.Mada to opet ne bi bilo dobro da se desi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Bice ovo jako mocna stvarcica! Reci mi kolika ce mu biti cena otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan I jos da dodam: PIC radi sa vremenskom bazom od 4 MHz(1 milion instrukcija u sekundi),a sat sa 32.768 kHz Cenu jos ne znam.Zavisi od cena komponenti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima još dosta vremena do sezone...Samo napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore! Hvala kolega! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A spavaš li ti nekad?...Vidim tvoje postove i oko 4-5 sati ujutro, a radni je dan...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 579 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1711 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Joska, svaka cast, zvace tebe ovi iz LOUIS-a da im pravis ovakve genijalne stvarcice na veliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A spavaš li ti nekad?...Vidim tvoje postove i oko 4-5 sati ujutro, a radni je dan...? Pa uhvatim ponekad i malo sna.A nocu se najlepse radi:Ne zvone telefoni,ne dolazi niko na kapiju,i tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 19, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sa ovoliko zelja necu zavrsiti do sledece godine u ovo vreme. Nisu ovo zelje, vec predlozi (dobro, 'ajde, nije da ne bih ovo voleo na svojoj kobili ;D , sta cu kad sam lenj) ali samo polako... Ne moraju sve te fine funkcije da se odmah spakuju u tu carobnu kutijicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje:Zna li neko gde ima da se kupi plasticni ili metalni okvir za display-e? I da li mogu da se nabave neki mali maleni tasteri,ali da su waterproof?Najbolje bi mozda bilo da su folijski tasteri,pa da se jednostavno zalepe za kutiju ovog gadgeta.I neka lepa kutijica u koju bi se ovaj uredjaj lepo spakovao.Dimenzije uredjaja su 85x45x25mm(sirina,visina i debljina).Da li ima nesto u BG? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Metalnih okvira, koliko znam ima za one LED displeje, kao za voltmetar, a za ove module ja nisam video. Kutijice bi trebalo potražiti u Radioklubu ili u Mikroprincu, a tastature još ganjam kod akcijaša ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Za ove lcd su mi rekli u itc-u da ima,ali oni to naravno ne drze,kao ni mikrokontrolere,ni senzore.Bas su poslovni,ali eto.. A da stignem do druge 2 prodavnice ne mogu zbog radnog vremena. Pa Arakise,ako nesto mozes iskopati tamo u BG,mnogo bih ti bio zahvalan.A mislim i ostali ko hoce da ima ovaj uredjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Probaću druže, ali samo telefonom i netom pošto i dalje ležim u krevetu zbog moje napaćene kičme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje:Zna li neko gde ima da se kupi plasticni ili metalni okvir za display-e? I da li mogu da se nabave neki mali maleni tasteri,ali da su waterproof?Najbolje bi mozda bilo da su folijski tasteri,pa da se jednostavno zalepe za kutiju ovog gadgeta.I neka lepa kutijica u koju bi se ovaj uredjaj lepo spakovao.Dimenzije uredjaja su 85x45x25mm(sirina,visina i debljina).Da li ima nesto u BG? Joska, ja cu ici za dan - dva do radio kluba u Timocku, ali mi moras reci sta ti tacno treba, posto sam ja duduk za te stvari. ;D Mozes i na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...