Jump to content

Moto Zajednica

SPRETNA VOZNJA

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

Neki ga zovu GIMKANA, neki spretna voznja,neki (kao kod nas) CASKOBAJK...jedni kazu jeste sport,drugi kazu zezanje.

Neznam ni sam sta je,ali je (bar za mene)intersantno

Do prosle godine se kod nas ' bodovalo' za drzavni sampionat..

dali postoi u Srbiji takav sampionat?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Zoki, jel to ti motas Goldwinga?  :o Svaka cast u svakom slucaju!

• Drug član, 3050 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Cujte, a da li se u svetu ovo praktikuje kao neka "ozbiljna" disciplina. Po meni, to je ono pravo, ne brzina nego umesnost i vladanje motorom, nesto poput trijala, samo ne po dzombama.

• U prolazu, 56 postova

Cujte, a da li se u svetu ovo praktikuje kao neka "ozbiljna" disciplina. Po meni, to je ono pravo, ne brzina nego umesnost i vladanje motorom, nesto poput trijala, samo ne po dzombama.

----------------------------------------------------------------------------------------

Toooo, prijatelju....ti si moja krvna grupa, po meni to je ono pravo.....

Dal cu u/iz krivine da udzem ili izadzem sa 180 ili 200,nije mi tako bitno,a uz to i rizikujem da slomim glavu.. :o

NE-hvala, ovako je rizik samo malo slomiti motor,sto i nije nesto za zadovoljstvo koje dobijem na tom takmichenju. :D

:)

Samo se plasim, kad bi se tako nesto kod nas /i vas/ organizovalo, da bi bilo jako malo onih koji bi se usudili da pokazu svoju /ne/umesnost. Gas, gas, a gume celave samo po sredini ?? .

• U prolazu, 56 postova

I tu si u pravu,prijatelju..kod nas je vec bio takav shampionat u 6 klase,nekoliko godina unazad.

Stvarno se ljudi plase svog neumeca da vladaju motorom,i uvek je bilo opravdanje:' NECU ja to da vozim' ' Eeee onaj je brzi od mene,zasto ja da se takmicim' i t.d. Ja sam sa moima iz kluba pokusavao da organizujem treninge na parkingu kod nas,ali jos na treningu se napravi selekcija,i na takmicenje se ne ide. Bolje mu je da se slika sa motorom i ode od kafica do kafica da ga gledaju cure.. :D

Cuj, daleko smo, a tako blizu /fizicki/ :D, ali mislim da bi bilo dobro da pokusamo da organizujemo nesto poput skole spretne voznje. Znaci, potraziti pomoc od ozbiljnih instruktora, iz policije i vojske, siguran sam da tamo ima kvalitetnih ljudi. O tome da dovedemo nekog od onih japanskih instruktora, mozemo samo da sanjamo. Najbolje je to sto za citavu obuku ne treba kompletna pista, samo neki poveci parking  i stotinjak cunjeva.

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Prošle godine sam za A kategoriju sam polagao na VFR-u, motoru koga početniku nije baš lako iskontrolisati na poligonu. Prestao sam da kukam i nastavio da se uvežbavam posle motivacije ovim klipom:

Primetio sam da je promenjen korman, inače je motorče vfr. Učenje brze i spore precizne vožnje, manevrisanja, je zaista neophodno, a sama ideja o školi je na mestu. Verujem da bi to spasilo veliki broj motora od farbanja, a zadovoljstvo i upotrebljivost koje dobra tehnika vožnje nosi sa sobom zaista ne treba pominjati. Najteže je učiti putem pokušaja i promašaja.

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Ovo je vestina  :o

Vezba cuda cini .

Ja sam prosle godine seo prvi put u zivotu na motor, i

bio sam mnogo nesiguran . Medjutim posle nekog vremena i 5000km

predjenih,  primetio sam prilican napredak .

Svakim prevezenim km sve vise napredujem i tehnika je sve bolja, ali ono

sto me odusevljava je da stalno provaljujem neke nove sitnice i to je ono

zbog cega mi osmeh ne silazi sa lica kad sam na motoru .

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Još jedan fin snimak. Razmišljam sada o tome da je, u slučaju spretnog jahanja motora ovog tipa, smisleno vežbati samo sa dooobrim crash barovima. Bez njih bi trebalo spremiti se na nemale troškove krpljenja. Na kraju ovog filmića je i nekoliko padova, gde možete videti kako su barovi odradili posao. Sad gledam kako su ih odlično projektovali, dobijam ideju da tako nešto zabodem u motor, imam debelu želju da se malo lomatam po poligonu.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Nije potrebno puno love da se ovako nesto organizuje, moze uz neku postojecu, trku ili nezavisno. Sigurnoda bi moglo da se ukljuci u "skolu dobre voznje"!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja