El Muerte 355 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam na nekim forumima da je jedno od sigurnih nacina da se ogranici snaga motora, jeste zapravo bushenje rupica na dijafragmi u karburatoru. "Putting holes in the Diaphrams is a sure way of restricting a bike. Very effective too and hard to change for a NoOb." Da li je ovo tacno ? Jer secam se da sam na mikunijevom karburatoru na svom Viragu imao dijafragmu sa rupicom precnika 2-3 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 29, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan A vrlo lako mozes i da sjebes karburaciju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan A vrlo lako mozes i da sjebes karburaciju! Jasno! Svestan sam toga, nego pitam da li bi mozda dobio snage ako bi kupio dijafragmu bez rupice ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a gde se nalazi ta rupica na obodu dijafragme ili negde drugde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda mi glupo.Najefikasnije se snaga ogranicava velicinom dizne na karburatoru,ili reducirima na usisnoj grani.Ako je dijafragma busna cemo onda i sluzi ???Ima neko odgovor? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan a gde se nalazi ta rupica na obodu dijafragme ili negde drugde Ako bi rekao da sam ti tacno odgovorio- lagao bih. Gde se tacno nalazi....pih.....ako me memorija dobro sluzi (jer sam letos reperirao karburator) mislim da je rupica bila nege na polovini puta izmedju sredine i oboda Jbg.......ne secam se ...ali znam da rupica POSTOJI.....nije ostecenje...nego bas fabricki....jako mala....max 2mm precnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako se gusi XV na 27ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan I otvoreni model 46 ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Decembar 29, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis, kod mene na XV 125 je kompletno otvorena usisna grana.(90% siguran po memoriji ) Znachi mora biti negde drugde. Hvala na slikama......to mi takodje pomoglo Ok update : Rupica je definitivno NA RUBU MEMBRANE.......sto zanci da je sve ok i da na membrani ipak nema ogranichenja...makar na xv125. Ali ajde samo da razjasnim.......kako skinuti taj vishak ako postoji ? Glodalom? Da li se to cudo uopste skida....ili se jednostavno kupi nova usisna grana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 31, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovo kao na slikama je stara fora. To se uglavnom radilo na motorima za nemacko trziste, gde na primer imate motor od 500 ccm, u tri varijante : 27 ks, 34 ks, 45 - 50 ks . Stavljane su te takozvane stucovane gume izmedju karburatora i glave motora, takodje su ubacivali stucne i u izduv ( odmah na pocetku izduvne lule, i manje dizne. Poskidas sve to sa usisa i izduva i ubacis dizne od najjaceg modela i to bi bilo to ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislim da bi se neko toga vec setio od ljudi koji budje motore za trke , onda bi oni to budjili drugima , onda bi drugi to budjili trecima i to bi se vec znalo kao i ovaj stos u nemackoj . sta moze da se uradi na tvom karburatoru za tvoj motor ako je stariji znaju nasi dobri majstori . ako je nov mozda ima neka caka koju neznaju. ako pricamo o ogranicenju snage motora negde kod maksimuma bolje nediraj jer moze na posle da bude jako skup sport . postoji i ono drugo ogranicavanje snage zbog nekih propisa ali to je druga prica i to znaju serviseri . ja sam uzeo nov motor i odmah mi je objasnjeno da sa njim dobijam 2 komada auspuha sa i bez katalizatora kao i da ce oni ukloniti blokade sa karburatora (onda sam ja rekao da hocu da budem prisutan tu kad to rade ;D ) potpisem papir da je to uklonjeno na moj zahtev i da motor necu voziti na ulicama . kad istekne registracija sve to vratim i ponovo na tehnicki . Po meni je najbolje da skines na tvom motoru karburator i usisnu granu da mozemo da pogledamo i mi kako izgleda ( pogotovu ako nisi prvi vlasnik pa je mozda neko vec nesto budjio) i to lepo slikas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hehehe....hvala na pomoci. No problem je sto sam ja skidao vec na leto karburator i sve ostalo, samo mi sda problem da ponovo skidam jer sam prilikom vracanja stavio malko silikona da bolje dihtuje prilikom kontakta (stara majstorska fora).Pa sada ako bi skidao usisnu granu, morao bi i silikon da skidam,cistim itd itd i sve to sada na -5 A i ja bi leba preko pogache......pa rekoh aj da pitam prvo da ne bude skidanje za dzabe Ali restrikcije postoje to sam se uverio........recimo na uspuhu kao sto je drumskalisica rekao.....to sam jos prosle nedelje dok sam skinuo auspuh da ga ocistim, otkrio 2 mala prstena tj reducira koji smanjuju unutrashnji obim cevi za 50% !!! Sa reducirom: i bez reducira : Pozadina fotki nije ista jer sam se premeshtao po sobi zbog boljeg svetla Kao sto vidite tacno se na levoj slici vidi gde je metal "paljen" na osnovu garezi, a kolika je zaista rupa.....znaci definitvno mu ovde stvara pritisak i ne dozvoljava mashini da normalno 'dishe' E nakon toga sam ubedjen da mora postojati jos negde ogranichenje snage ........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 31, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan samo mi sada problem da ponovo skidam jer sam prilikom vracanja stavio malko silikona da bolje dihtuje prilikom kontakta (stara majstorska fora).Pa sada ako bi skidao usisnu granu, morao bi i silikon da skidam,cistim itd itd i sve to sada na -5 Ovo ti je " nova majstorska fora " - stara majstorska fora je da se dihtunzi mazu tovat mascu, pa bolje dihtuju, a kad treba opet da rasklapas - lepo se skinu i dihtung se ne cepa ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Januar 1, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ali ja nisam imao dihtung, nego samo ove gumice ko na slici gore.Zato i jesam stavio malko silikona da za svaki slucaj popunim i metalne delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 1, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad otopli ti lepo rasturaj i slikaj redom mi cemo ti pomagati ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Kod XS400SE, su štucovane flanšne, usisne dizne su manjeg prečnika i različite na levom i desnom karburatoru ( zašto, pojma nemam, al tako je i u uputsvu) i ima suženja u izduvnoj grani ali su skroz u krivini ( taj deo je dupla cev). Kasniji modeli imaju, 82. imaju i elektronske blokade i druge bregaste. Flanšne sam stavio otvorene, suženjau izduvu ću neko povaditi, a za dizne videćemo, možda i njih razbušim, pa dobijem još 7ks. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...