zverinjak 403 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=419860&page=4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=419860&page=4 Veliko hvala. Na slikama se dobro vidi kako kabina treba da bude zatvorena. Čim nađem nekog što pravi cirade i sakupim malo parica napraviću baš ovako 100%. Ujedno, u tekstu prvi put vidim podatke o brzini. Kaže čovek da ide 120 sa tri odrasle osobe dok ne savetuje više od 100 u putnoj brzini. Tri odrasle osobe je širok pojam, neznam koliko je to kg. ali sam ubeđen da imam tih 120 samo da zamenim lančanik. Ako bih ovako na estetiku nastojao da se pohvalim u odnosu na njih, Crnac ispod sebe nema kap ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GMH 3 Napisano Januar 22, 2011 U prolazu, 48 postova Lokacija: AJDOVŠČINA SLO Prijavi odgovor kao problematičan Evo pa i ja se nešto mučim oko prikolice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Nadam se da ćeš doći sa njom na Skup, baš sam radoznao. Samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Brvo fantje-samo napred!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan PS. Vidite da je i dobio etz masinu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 4, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo, naleteo sam na neke slike kacenja prikolice na MZ, nesto je original, nesto samogradnja,pa mozda pomogne nekom ! Gledajuci slike ovih pravljenih prikolica - deluje da nisu slozene za napraviti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 13, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=140510365139 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 19, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno uputstvo za kacenje prikolice na ES-u http://www.starfield181.co.uk/Trophy%20Outfit%20Project%20Diary.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kapetan 3 Napisano April 9, 2011 U prolazu, 15 postova Lokacija: SVET Prijavi odgovor kao problematičan Jel CRNAC živ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 9, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Poluživ je jer je neregistrovan. Bokilic je sredio situaciju, mehanički gledano teško bih mogao da pronađem neki nedostatak. Struja je u haosu, Joška treba da vrati elektronsko paljenje na njega, sredi to što negde vuče struju i pokači nove migavce. Fali mi far na prikolici, to nemam a idealan bi bio neki traktorski koji ima kućište, da nije ugradni. Neznam to gde da nađem, na traktor sam seo dvaput u životu. Prednji točak je kritičan deo jer trpi mnogo veća opterećenja i drugačije sile nego kada je motor bez prikolice. Peter Pan je uzeo da sredi jedan od dva koja imam ali je pronašao da ne valja oko 10-tak žica i sad sam Bogu zahvalan što sam živ. Taj točak što sam mu dao je u daleko boljem stanju nego ovaj koji je na motoru, ko zna koliko je tu tek žica pocrkalo. Pored struje, satovi su mi neispravni i lepo bi bilo kada bih prednji lančanik sa 21 smanjio na 18 ili 19, tu sam još neodlučan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano April 9, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Imas zadnji far od traktora(sa kucistem) A napred valjalo bi da stavis viljusku od es-a 250.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 10, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Oooo hvala veliko za far! A to za viljušku nisam razmišljao. Šta misliš, šta bih dobio time? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano April 10, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan U pravilu, prikolicarem je lakse upravljati ukoliko ima trokut vilicu i ako se malo poveca razmak izmedju prednjeg i straznjeg kotaca. Moze se voziti i s normalnim teleskopima. Na neke motore koji su tvornicki proizvodili s prikolicom, motorima se samo dodala prikolica bez neke posebne dorade. Ti motori su i kao solo motori tvornicki prilagodjeni prikolici, ja recimo vozim BMW r25/3 koji ima tvornicki teleskope i najnormalnije vozim. S druge strane, a pogotovo u novije doba na motore koji vuku prikolice, postavlja se trokut vilica koja povecanje spomenuto medjuosovinsko rastojanje, a osim toga, veliki dio tezine se kod prikolicara prenosi na prednji kotac, pogotovo kod kocenja ili skretanja. Ovakva pojacana vilica sama po sebi bolje trpi ta opterecenja, a k tome trokut vilica radi to da prednji kraj ne "tone" kao kod teleskopa, nego kod kocenja ili opterecenja prednjeg kraja, guvernal se "dize". Znaci obrnuta fizika. Uglavnom, ovakva vilica nije uvijet na prikolicaru da bude funkcionalan, nekada su motori vozili prikolice i bez toga, ali je dobro dosla ovakva vilica. Nisam siguran dal su u Europi cak i propisali pod obavezno ovakve vilice. Ovo sam dosta lajicki objasnio, pokusati cu naci neke nacrte pa ce biti kvalitetniji odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano April 10, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan eto.. a da moze se dodati na viljusku od es-a i nosac kocionih klesta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 10, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Pa neznam šta da ti kažem, zatečen sam, nisam razmišljao u tom pravcu... U viljušci je najgušće ulje a nameravao sam da stavim još jedan par opruga. Ako se "upletu" u ove postojeće trebalo bi da uđu. Nastojao sam da na motoru napravim što manje izmena kako bi bio funkcionalan i bez prikolice mada sve navedeno u citiranom postu stoji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano April 10, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kako ide es solo?? A ovako smanjio bi opterecenje na viljusku.. na slici je MZ 251 jednog lika iz japana ugradio je naknano tu viljusku a ima i bmw r65 isto sa prikolicom i sa istom viljuskom.. i 250 za solo voznju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 11, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Jun 11, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan hahahaa.. operi taj motor jednom.. Jeli registrovan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 30, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno resenje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 10, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan link za one koji vole prikolice i putovanja, vredi pregledati ! http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=294734 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 3, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vujooo!!! Gregor testirao prikolicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Septembar 4, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan SJAJNO! Seronje su mi tek danas popravile Internet pa tek sad vidim. Nije baš najjasnije na snimku ali mi se čini da je stabilna što je najvažnije! Koliko znam tu je sve originalno pa nema pogađanja mera i uglova, "šac metoda" nije korišćena, sve je onako kako je Švaba zamislio. U svakom slučaju ovo jer zaista dobra vest i baš mi je drago. Nisam siguran da bih to vozio jer i na Crncu već dugo nemam prikolicu ali bih u nju rado seo. Jedva čekam da vidim mašinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 4, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, nije originalno, prikolica je za Jawu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Septembar 4, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se dobro izrazio, izvinjavam se. Sistem kačenja za motor je kompletan, na to sam mislio, nije ništa pravljeno i prepravljano. Ja sam kod mene imao samo kabinu, sve ostalo nije skinuto sa motora na kome je bila a tom motoru nije bilo moguće ući u trag. Čudno je ali je nekome bilo lakše da je konstrukcijski razmontira nego skine onako kako se skida. U Arilju sam video kod Bugarina da se njegova oslanja-kači na druge tačke. Slično smo mi to izveli ali ne baš isto i verovatno ima razlike. Bugarin se zaprepastio kada je video kako to stoji na Crncu,"nije mi palo na pamet da može i tako" a nama uopšte nije palo na pamet da može i treba drugačije. Veloreks kao univarzalni tip prikolice treba da može da se nakači na bilo koji motor sa cevastim ramom ali MZ ima mesto i tačke na kojima se kači njegova i sve druge prikolice tako da smo na kraju izmislili toplu vodu. Imao sam razne ideje šta bi i kako dalje ali me ovaj čovek sa fotografije ubio u pojam, svi su mi snovi iščezli. Putuje sa dva sina, vuče ih u putničkoj prikolici a za motor mu je zakačena i mala teretna sa opremom za kampovanje. U putničkoj su fantastična sedišta u kojima sede klinci koji su tek malo stariji od mojih, ne balansiraju nego sede vezani, imaju grejanje, muziku, izvedenu struju za igrice i slične zajebancije ako im je monotono na dugoj vožnji. E moj Lale, taj me ubio u pojam! Fini je čovek, pitao sam ga da ih slikam a on se začudio ali kada sam mu pokazao flotografije moje dece a video je da mi je na motoru okačena Srpska zastava onda je pristao. Sad kad pogledam i to što sam slikao je jadno, njegova skalamerija je čudo tehnike, veza između prikolice i motora je sa oprugama i amortizerima a čini mi se i da ima hidraulike da se ne bi cimalo kod kačenja. Za motor sam rekao da imam MZ-a za šta je prokomentarisao da je to ODLIČAN motor ali za prikolicu me bilo sramota pa sam prećutao. Pokrio sam se ušima, koji god detalj da sam pogledao prevazilazio je moja očekivanja, delovalo mi je kao da od ko zna kojih delova sklapam Ferari a sve to već postoji i to savršeno dobro. I tako sam sada kao posran, Grunf je dobar tip ali ipak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...